Hamilelikte bebeğin tekmelerini hissetmeyi beklemek çok normal bir şeydir, ben de ilk aylarda böyle bir istek içerisindeydim ve tekmeler gelene kadar sürekli "acaba hareket etmiyor mu, bir sorun mu var?" gibi soruları kendi içimde sorup duruyordum, her ne kadar sağlıkçı olsam da sonuçta anne adayıydım ve iç güdüsel olarak böyle düşünebiliyordum.
Hem mesleki bilgilerimin hem de deneyimlerimin ışığında sana şunu söyleyebilirim ki; hamilelikte bebek tekmelerini hissetmek herkesçe aynı değildir yani gördüğün bütün hamilelere bebek kaçıncı ayında tekme atar, benimki daha atmadı acaba sizinki kaçıncı ayda attı? diye sorarsanız her hamileden farklı cevaplar alırsınız. Benimkisi ise şöyle; 20. haftada yani 5. aydan sonra hareketlerini rahatça hissetmeye başladım ve hamileliğim de ilk aylara nazaran daha rahat geçmeye başladı doğuma kadar. En net tekmeleri son haftalarda hissedersin, çünkü bebek artık çıkmaya hazırdır ve içeride büyümüş bir canlı vardır yani kasları, kemikleri gelişmiş ve ne yaptığını iç güdüsel olarak bilen bir canlı taşıyorsundur.
Kısacası, hamileliğin daha 4. ayındasın ve bebeğinin hareketlerini hissetmen an meselesi. Ama çok sert tekmeler için son haftaları beklemen gerekecek ;)
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki kusma olayı ne zaman geçiyor günde dört defa kusuyorum
Kusma durumu herkese göre değişiyor, bende neredeyse doğuma kadar olmuştu. Doktorların genel deyişine göre ilk 3 ayda süren bulantı ve kusma, 4. aydan itibaren azalmaya, 6. aydan itibaren de kesilmeye başlıyor.
Bebekler anne karnındayken yaklaşık 6. aydan sonra tekme atmaya başlıyor, gördüklerimden bu sonuca rahatlıkla varabilirim. Bebeğin sürekli tekme atmasını beklemek olmaz ama en azından hareketlenmesi onun sağlıklı olduğunu gösterir, bu yüzden tekmeler önemlidir. Tekmelerden sonra bel ağrısı yaşarsanız hemen rahat bir yere oturun yakın bir yere, ağrınız geçince kalkın.
Tahmin edilebileceği gibi her hamilelik farklıdır ve bebeklerin gelişimi de değişim gösterir. Ancak bebeğinizin ilk tekmesini 16-22 hafta arasında bekleyebilirsiniz. Bu tekme biraz yumuşak ve okşayış şeklinde olabilir. Bebeğinizin hareketlerini 24. haftadan sonra takip etmeye başlayın.
En İyi Cevaplar