Hamilelik döneminde neredeyse her anne adayı hamileliği takip eden bir veya birkaç uygulama kullanmıştır. Ben de tek bir programa bağlı kalamadığım için birden fazla uygulama indirmiştim, onlardan 3 tanesini seninle paylaşayım, indirip denersin, beğenmediğini siler diğeriyle devam edersin ;)
1- İlk Hikayem
İlk Hikayem
Seneler önce bu uygulamayı kullanmıştım. İlk Hikayem uygulaması ile karnının resmini gün gün veya haftalara göre çekip depolayabiliyorsun. Telefondaki galeri çok kalabalıksa, hamilelik fotoğraflarını çekip biriktiremeyeceğini düşünüyorsan bu uygulama yardımcı olacaktır. Uygulamayı AppStore üzerinden şuraya tıklayarak indirmek mümkün.
2- Sprout
Sprout
Her hamilenin mutlaka bildiği bir uygulamadır, en az 1 kez indirilmiştir hamileler tarafından. Ben de bu uygulamayı hamileliğimin ilk haftalarında kullandım. Fakat sonraki haftalar için uygulama içi satın alım olduğundan ücretsiz sürüme kadar devam edip sonra sildim. Ücretsiz şekilde veya satın alarak bu uygulamadan şuraya tıklayarak yararlanabilirsin.
3- Hamilelik Takibi ve Gebelik
Hamilelik Takibi ve Gebelik
Bu uygulamayı WhatsApp gruplarında, Instagram'da veya kullandığın sosyal medyalarda muhakkak görmüşsündür. Çünkü neredeyse bütün anne adayları Hamilelik Takibi ve Gebelik uygulamasını kullanmaktadır. Ben de doğuma kadar bu uygulamayı kullandım ve faydasını gördüm. Bazen gebelik haftasını karıştırabiliyordum, sonra açıp buraya bakıyordum. Haftalara göre hem gelişim hakkında bilgilendiriyor hem de çeşitli bilgilerle annelere yol gösteriyor. AppStore üzerinden indirmek istersen buraya tıklayabilirsin.
Sprout: (IOS ve Android) Apple’ın 4.6 puana sahip olan bu uygulaması birçok otorite tarafından ilk sırada öneriliyor. Uygulamadaki bilgiler Kraliyet Obstetrisyenler ve Jinekologlar Birliği (RCOG) ve Birmingham Kadın Hastanesi doktorları tarafından sağlanmış. Cenin gelişimine ait renkli görüntüler, hamilelik boyunca tüm özel anlarınızı kaydetmeniz için İnteraktif Hamilelik Günlüğü, bebeğe göre kişiselleştirebilme, doktor ziyaret planlayıcısı, yapılacaklar listeleri, tekme sayacı gibi birçok özellik tek bir aplikasyonda toplanmış. Premium versiyonunda ise bebeğinizin etkileşimli, üç boyutlu modelleri, akıcı gezinme kontrolü, görüntüleri sosyal medyada yayınlama gibi özellikler var💫
Bildiğim ve eşimin de tercih ettiği en iyi hamilelik uygulaması: Hamilelik +. Biz bu uygulamayı iki ayrı platformdan indirdim; benimkisi iOS olduğu için AppStore'dan, eşiminki Android olduğu için GooglePlay Store'dan indirdik, her iki uygulama mağazasında da bulunuyor.
iOS için Hamilelik + uygulaması şu şekilde:
Appstore'dan Hamilelik + uygulamasını indirmek içinburaya tıklayabilirsin.Android için Hamilelik + uygulaması şu şekilde:
GooglePlay'den Hamilelik + uygulamasını indirmek için buraya tıklayabilirsin.
En iyisi doktor sana söyledikten sonra güzelce manuel olarak saymak. Çünkü , bazen tarih şaşabilir. Sen son adet tarihinin söylersin ama çocuk 10 gün sonra olmuştur.
En İyi Cevaplar