2,5 yasındaki kızım her şeye ağlıyor. Sürekli bir şeyler istiyor, verdiklerimizi beğenmiyor. İstediğini yapmayınca bize kızıyor.
2 yaş sendromu mu bu, 2 yaş sendromu nedir? Böyle mi olmalı yoksa fazla mı şımarık?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2,5 yasındaki kızım her şeye ağlıyor. Sürekli bir şeyler istiyor, verdiklerimizi beğenmiyor. İstediğini yapmayınca bize kızıyor.
2 yaş sendromu mu bu, 2 yaş sendromu nedir? Böyle mi olmalı yoksa fazla mı şımarık?

Şımarıklık değil o! Bu yaşlar çocukların kendilerini ispatlama dönemidir. Kararlarını kendileri vermek isterler. Sınırlara ve hayır cevaplarına isyan etmeye başlarlar. Ayrıca inanılmaz enerjik olurlar çünkü yürüme konusunu çözmüşlerdir
Yapmanız gereken bir kaç şey var aslında;
- Enerjisini boşaltacak aktiviteler yaratın. Park olur oyun alanı olur, özgürce ve güvenli tadını çıkararak koşabileceği yerlere götürün, engellemeyin.
- Huysuz, şımarık gibi sıfatlar kullanmayın lütfen. Bebeğiniz henüz kendini tam ifade edemiyor ve buna çok sinirleniyor. Aslında o sinir patlamaları tamamen ne istediğini anlatamamaktan kaynaklı. Kelime dağarcığı da henüz yeni gelişiyor. O sinirliyse siz SAKİN OLACAKSINIZ!
- İNATLAŞMAYIN! İlaç, yemek, uyku ne olursa olsun biraz kendi haline bırakın ve pozitif bir şekilde tekrar deneyin. En fazla biraz aç, uykusuz kalır ya da ilacın saati geçer. İnatlaşmak yarar sağlamaz.
- Bebeğiniz sınırlarını belirliyor :) Ona bu izni vermek önemli ama sınırsızlık diye bir şey asla kabul edilemez. Ona boyama yaptırarak yardımcı olabilirsiniz. Belli sınırları olan resimleri belli şekilde boyamak gibi..
- "Hayır" kelimesini yerinde kullanın. Çocuğun kafasında karışıklık yaratmayın. Hayır dediğiniz bir konuda evet'e döndüğünüzde çocuk sizi kullanmaya başlayacaktır.
Şimdiden kolay gelsin. Bol bol okuyun bu konu hakkında. Piyasada harika kitaplar var.
Birkac siparis verdim kitap
Farkettim ki cocugum cok normalben sabırsız bur anneyim
Büyük bir birey gibi
Oturmasinu susmasinu haret etmesini bekliyirnusum
Cocugumu egitmeden once kendimi cocuk konusunda egitmem lazim
Çünkü anne olan benim😊
Cok tesekkur ederin ışık tuttunuz saolun
Rica ederim. Annelik öğrenilen bir şey. Çocuk aslında anneyi yetiştiriyor, beraber öğreniyorsunuz. Sakin kalın. Siz mutlu ve huzurlu olursanız, mantıklı davranırsanız çocuğunuz da sizden örnek alacak.
😊kesinlikle öyle
Biraz tuhaf gelebilir ama şu yaş sendromlarına pek hatta hiç inanmam. Bir eğitimci olarak inandığım şey gelişim dönemleri ve her döneme ait özelliklerin varlığıdır.
Bebek gelişimi: bedensel (motor), zihinsel (dil, algı), duygusal ve sosyal olmak üzere çeşitli alt başlıklara ayrılarak ele alınmaktadır.
2-4 yaş civarı özerkliğini kazanmaya başlayan çocuk, kendisini bir birey olarak hissetmeye başlayarak sevdiği sevmediği, hoşlandığı hoşlanmadığı şeyleri fark ederek ebeveynlerinin istek ve taleplerini reddedebilir, istemediği şeyler karşısında inatlaşabilir ve bazen bu durum ağlama krizlerine dönüşebilir. Dil gelişiminin de hızlanmaya başlaması ile ihtiyaçlarını daha kolay ifade edebilen çocuk, bireyselleşmeye de başlar ve etrafı keşfetmek isteyerek bağımsızlığının farkına varır. Kendi başına bir şeyleri yapabildiğini gördükçe hem kendi yapabildiklerini hem de çevresini keşfetmek için ebevyenlerinin isteklerine karşı çıkabilir, her şeyi tek başına yapmak ve karar vermek ister.
Kısaca çocuk ben artık kendimin farkındayım demek için yapıyor bunları.
Not: yazdıklarımın bir kısmı başka/benzer bir soruya yazdığım cevaptan alıntıdır.
#iyiliğiseç 🌟🌟🌟
Hayır çocuk şu an herşeye karşı olumsuz bir tavır takiniyor gadası bu geçici bir dönemdir siz ebeveyn olarak ona bağırmamak bir süre o an için sessiz kalmak gerekiyor ağlıyor ise bırakın ağlasın siz üstüne gittikçe susmayacak ki bu dönemde sizden saygı ve övgü bekler bu zaman icinde sadece ilgi ve saygı gösterin yaptıklarını övün Kıyafet seçimini ona sorun bugün ne giyersen sana daha iyi olur gibi sözlerle onun varlığını kabul etmiş görünün ki sevinsin
Tesekkur ederim
İnsanın kendisini öğrenmesiyle başlayan sorunlardır.
Cevap
1Cevap
ahaha kardeşim de 10 sene önce öyleydi. şımarıklıkla alakası yok dedikleri gibi büyüyorlar birey olmak istiyorlar
2.5 yaşında bir oğlum var benimde ikinciye hamileyim 1 ay var doğuma benim oğlum da aşırı düşkün bana sürekli ağlıyor bazen sinirleniyor sanırım 2 yaş sendromu
Nasil yapicaz bunlarla biz
Bilmiyorum valla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar