Arkadaşlar yarın sezaryen doğum yapacağım. Ve sezaryen doğumda genel anestezi (komple uyumak), yoksa spinal anestezi ( belden aşağısı uyuşmuş bir şekilde uyanık kalmak) mi? Ya da böyle bir seçeneğim var mı? Ben çünkü çok korkuyorum. Bu yüzden genel anestezi istiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. 😊sezaryen doğum
Sezaryen doğumda genel anestezi olur mu? Nasıl uygulanır?
Sezaryen doğumda genellikle spinal veya epidural ile karışık spinal anestezi uygulanıyor. Spinal anestezi çoğu zaman tek başına yeterli ve konforlu olduğu için genel anesteziye pek gerek kalmıyor. Spinal anestezi ile doğum yaptığım için şunu söyleyebilirim: spinal olduğunda belden aşağısını hissetmezsin ve bebeğin çıktıktan yani dünyaya geldikten sonra hemen görebilirsin, bu paha biçilemez bir an bence :) Aynı zamanda ameliyat ortamı hakkında da fikirlerin olur. Bebeğin doğduktan sonra tüm işlemler bitene kadar seni uyutma opsiyonları da oluyor, onu da tercih edebilirsin, sorarlar zaten "ister misin?" diye. Fakat genel anestezide bebeğini ilk anda görme şansın yok, çünkü tüm işleme sana anestezi uyguladıktan sonra başlarlar. Ayrıca genel anesteziden sonra uyanma evresi biraz sancılıdır, kendini toparlayana kadar birkaç saat geçer. Spinalde zaten kendindesindir ve sadece ayağa kalkana kadar zorlanırsın ve geçer.
Bir sağlık sorunun yoksa spinal anestezi gayet iyidir. Ben sonrasında hiç sıkıntı yaşamadım. Çok iyi bir anestezi uzmanı varsa yanında dert etme. Bebeğinin ilk anlarını gör derim ben:) Doktorunla konuş zten operasyon öncesi kan testleri yapılacak hangisine uygun olduğun belirlenecek. Tercih hakkın varsa spinal diyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Sağlıkla kucağına al bebeğini :)
Genel anestezi daha riskli diye biliyorum.. bilincin açik olmasi senin icin daha iyi.. anestezi risklidir her zaman. Uyanamama riski tasir bir terslik olunca.. diger yontem daha saglikli ve cok daha cabuk taburcu oluyorsun. Ve zaten canin yanmiyor.
sezeryanda genel anestezi aşırı heycanlıysanız daha iyi panik atağınız varsa iyi. diğer yönden bebeğinizin ilk doğduğu anı kalbiniz kaldırabilecekse en güzeli belden uyuşmalı epidural :)
Tabiki yapar senin tercihine kalmış her şey sadece bebeğinin doğduğu anı görmek isteyen anneler genelde spinal anesteziyi tercih ediyor istemeyen genel anesteziyle doğumunu yapabilir
Ay çok teşekkür ederim. Ben artık sadece spinal anestezi kullanılıyor diye biliyordum. Yarın doktoruma söyleyeceğim. Yeniden çok ama çok teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar