Kusmasi normaldir. Ama eger bu kusma agiz ve burundan geliyorsa ve surekli tekrarlniyorsa bebek reflusu olabilir. Bunun icin 3 parmak kalinliginda bir yastikla desteklenerek uyumasi ya da reflu yastigi kullanilmasi tavsiye edilir. Bebeklerde yedigi yiyecege bagli oluşabilir kusma. Takip ederek midesine dokunan yiyecek farkedilirse o yiyecege biraz ara verileerek tukettirilebilir. bir mudded sonra gecen bir durum ve maximum 3 yasinda son buluyor. Yani bebeklik bu sadece 0-3 yas arasi olan birsey..
Yemekten sonra düz yatırılan bebeklerde reflü olabilir. Bazı bebekler de anne sütünü ihtiyaçtan fazla emebilir ve fazlasını sonradan çıkarır. Hem reflü olmaması için hem de boğulma tehlikesini önlemek için reflü yatağı kullanmak gerek.
Ya çok yemiştir ya da usumustur... Kusmak iyidir.. Hafif başını yana yatırıp uyitmakya fayda var.. Ama kusmuktan boğulan bebek duymadım.. Annesinin altında boğulan çok
Anne sütü alan bebekler bu süre sonrası normalden daha az emzirilmelidir ek besin alan bebekler on beşer dakikalık periyotlar ile elma suyu gibi kalori içeren sıvılarla beslenmelidir.
Reflüsü olan bebeklerde çok görünüyor normal bı kusma emdiginin ya da biberon maması in tamamını çıkarma yine açlık ve ağlama krizi bu dönguyle gidiyor
Abla ben bebekten pek anlamam ama tek birsey biliyorum eger bebek cok kusuyorsa doktora götür istersen insallah bebekleniriz sağlığına kavuşur abla doktora götür istersen
En İyi Cevaplar