Hamilelikte kasık ağrısı çekenler var mı? 14. haftadayım, hala devam ediyor, kasıklarım çok ağrıyor, belim de çok ağrıyor. Yürüyemiyorum, ayakta kalamıyorum, araba yolculuğu asla yapamıyorum. Bu durumu yaşayanlar var mı?hamilelik ağrıları
Hamilelikte kasık ağrısı ağrısı, ann adaylarının neredeyse yüzde 30’unu etkileyen yaygın bir gebelik belirtisidir. Keskin, hareketle tetiklenen ve kasıkların bir veya her iki tarafında hissedilen bu ağrı zaman zaman çok rahatsız edici olabilir ancak zararsızdır. Kadınların birçoğu ikinci üç aylık dönemde bu ağrılarla tanışır. Bebek büyüdükçe rahminizi destekleyen yuvarlak bağlar gerilmeye başlar ve kasık ağrılarına neden olur. Yatış pozisyonu ve gündelik hareketlerde yapılan düzenlemelerle kolayca önlenebilir. Ancak hamilelik için risk teşkil edebilecek diğer kasık ve karın ağrılarından ayırt etmek önemlidir. Eğer hissettiğiniz ağrı yuvarlar bağlarınızın gerilme hissinden farklı bir ağrıysa vakit kaybetmeden doktorunuza danışın 😊
Karnın gittikçe büyüyor ve aşağı doğru baskı yapıyor bu yüzden kasık ağrısı ve ağırlığın öne doğru artması da bel ağrısına sebep oluyor. Doktorunuza danışarak sizin için uygun olan egzersiz tavsiyesi almanız gebeliğinizi daha rahat geçirmenize yardımcı olacaktır.
Her hafta doktora kontrole giidiyorum hic bir sorun yok allaha sukur doktora soruyorum normal kese genisledkgi icin baski yapiyor dedi ama bazen ole bir agriyorki korkuyorum cunku ilk haftalar kese disinda kanama vardi hatta cok az daha kalmis tam atamamisim o yuzden korkuyorum. Duzde yatamiyorum yastik koyup uzanamiyorum karnim bele baski yapiyor
Doktor kontrolü altindaysan sıkıntı olmaz canım ilerleyen haftalarda duzelir insallah dinlen sen bol bol baska caresi yok cunku hayirlisindan kucaginiza almayi nasip etsin rabbim 🤲😊
En İyi Cevaplar