Bebek beşiği seçimi çok zor benim için. Bir sürü çeşit var; yan yataklı olanı, büyüyüp normal çocuk yatağına dönüşen modeli, sallanan, katlanan yani işlevine göre birçok bebek beşiği seçeneği var ve size sormak istiyorum.Bebek beşik önerileri verir misiniz? Size göre hangi bebek beşiği modelleri daha kullanışlı?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Bebek beşiği seçimi her aile için zordur, doğru bebek beşiğini seçmek anne-babanın gönlünü ferahlatır, bebeğe konfor sağlar. Beşik seçiminde size yardımcı olmak için birkaç püf noktası vereceğim, dikkatle okursanız çok faydasını görürsünüz.
Bebek beşiği seçimi
Bebek beşiği seçimi yaparken şu detayları öğrenmek ve göz önünde bulundurmak gerekiyor:
- Bebek odasının, yatak odasının ve evdeki kapı eşiklerinin genişliğine göre beşik seçimi yapın.
- Beşikler demonte olarak geldiği için evde ne kadar alan kaplayacağını bilemeyebilirsiniz, oda ölçülerini mutlaka alın.
- Beşiğin malzeme kalitesi çok önemlidir. Boyalı ve vernikli modellerde boya kalitesi önemli. Bebek büyüdükçe ısırıp boyayı verniği yutarsa sağlık sorunları oluşabilir.
- Tercihe göre sallanma özelliği olan bebek beşik modelleri alınabilir.
- Ev içinde yer değişikliğine müsaade edebilecek tekerlekleri olan bebek beşik modeli seçilmeli.Bebek beşik modelleri
1- Anne yanı beşik
İlk aylarda anne-baba ile beraber uyuması gereken bebekler için anne yanı beşik modelleri tercih edilir. Bebekler 6. aya kadar anne yanı beşikte uyuyabilir.
2- Büyüyen beşikBebeğin ilk aylarından 4-5 yaşa kadar geniş bir zaman kullanım imkanı sunan büyüyen beşik modelleri son zamanlarda popüler olan ve ailelerin en çok tercih ettiği beşik modelidir.
3- Klasik beşikFiyat olarak uygun olan klasik beşik modelinde parmaklıkların aralığına dikkat edilmeli. Bebek kendi başına ayağa kalkana kadar veya yürümeye başlayana kadar kullanılması, daha sonra parmaklıkların çıkarılması önerilir.
4- Tekerlekli beşikTekerlekli beşik modelleri ev içinde yer değiştirme imkanı sağlar, kullanımı kolaylaştırır. Klasik beşik modeli tarzında tekerlekli olanları da vardır. Sadece tekerleğin kilidine dikkat edilmelidir.
5- Park yatakPark yatak modelleri ilk aylardan 3-4 yaşa kadar uzun bir kullanım imkanı sağlar. Oyun alanı gibi de kullanılabilen park yatakların sallanma özelliği de mevcuttur. Tek taraflı tekerlekleri sayesinde ev içinde yer değiştirme imkanı vardır. Kumaş temizliğine ve kalitesine dikkat edilmelidir.
6- Montessori yatakMontessori yatak modelleri beşiklerden farklı olarak yürümeye başlayan bebeklerden itibaren bir kullanım sunar. Fakat doğumdan hemen sonra kullanabilmek için yastık veya çit gibi koruma oluşturularak yenidoğan bebeklerde de kulanılabilmektedir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Görerek alsanız daha iyi. Umduğunuz gibi çıkmayabilir. Malum sonuçta sırf fotoğraf görüyorsunuz. Renkler bile daha farklı çıkabiliyor. Ben oyun parkı tavsiye ederim. Hem taşıması, hem seyehat ederken katlayıp götürülebilmesi, hem işiniz bitince rahatlıkla saklayıp bir dahaki çocukta da kullanabilme imkanı olması çok iyi bence. Evin içinde bile gezdiriyorum ben. Gayet rahat bebeğim. Yatak odasına koyduk hem de. 60×120 en ideali bence. Siz bilirsiniz tabii. Sonra çocuk odası takımı almak bana daha mantıklı geldi. Bebek odası yapsam, sonra nereye koyayım derdi var.
10 Yorumla
- +1 yıl
aslında hepsinin kullanım alanı biraz farklı.
A şıkkındaki uzun süreli kullanım için biçilmiş kaftan. yani 5 yaşına kadar bile kullanabilir. büyüyen beşik sonuçta :)
B şıkkındaki ise özellikle emrizen anneler için kesinlikle şart. onun yan tarafı sökülebilir olduğundan annenin yatağına bitiştirilebilir ve böylece geceleri anne yerinden kalkmadan çocuğunu emzirebilir.
C şıkkındaki ise çok amaçlı diyebiliriz, yani hem beşik hem oyun alanı. hem de taşınabilir olması pratikliktir.
yani anlayacağın seçim tamamen ihtiyaca göre sana kalmış :)00 Yorumla
- +1 yıl
Bazaya dönüşen bebek beşiği modelleri var kardeşim, bebek büyüyünce baza olarak kullanabilirsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
16Cevap
Büyüyebilen beşik daha kullanışlı
00 Yorumla- a+1 yıl
Ben C'de olan beşiği çok beğendim. :)
02 Yorumla- Gizli Soran
Oda güzel ama tedirginim bez olmasından
- +1 yıl
1. olan ahşap çok hoş ve soft bir görüntü içimi ferahlattı açıkçası ve çekmecelerede bebeğin bazı eşyaları koyulabilir merdivenli olmasıda aşırı hoş 2. beşik güzel ama çok küçük son beşikte rengi ve desenleri kumaş olması hiç hoşuma gitmedi rengide güzel değil gözümü yordu ama 1. cisi muhteşem
00 Yorumla - +1 yıl
Anne yanı yatak ilk aylarda kullanılır ama özellille 8-10 . Aydan sonra kullanılamaz tehlikeli olabilir.
Park yatak her yaş için kullanılabilir çok amaçlı ve işlevsel bir üründür kolaylıkla taşınabilir tek sorun rahat sallama olmaması00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 788 cevap paylaştı. İlk cocuğunuz kaç yaşinda? Onun kini kücüğe ve büyük cocuğunuza abla/abi olacaği icinde yaşina göre güzel cocuk yatağı ala bilirsiniz?
Gereksız masraf olmuş olmazda14 YorumlaYa üzülme hani tamam batman hoş değil ama alamamak sorun olarak görme. Cocukları ihtiyaçları bir ömür sürecek hani önemli olan sevgiliyle büyümesi.
Bizde ikinci el almiştık çünkü evimiz küçüktü değmicekti yenisi.
Allah hayırlısıyla kucağinıza almak nasip etsin sağliklı ve anneli babalı büyütmek nasıp eder inşallah.
- +1 yıl
Ben bebek beşiği alsam sallanır, çocuğun en az 3 yaşına kadar içinde uyuyayabileceği büyüklükte en iyi hangisini kullanabilirim hangisi işime yarar mantığı ile alırım görüntüden ziyade.
00 Yorumla - +1 yıl
Ortadakini direk eleyiniz kullanışlı değil. İlki cekmeceleri varsa büyüyen beşik diye geçiyor, uzun yıllar kullanır. En sonuncu da kullanışlı rahat taşınabilir.
00 Yorumla Ben olsam bebekken besik büyüdüğünde de yatak olabilen seylerden alırdm dsha dayanikli ve kullanisli oluyor
00 YorumlaYer müsaitse 1. seçenek kesinlikle , hem mobilya hep çekmeceli , hem şık , hemde büyük ihtimal sallanıyordur yatak kısmı..
00 YorumlaBen bu kadar küçük ve daracık beşikleri sevmiyorum bana çok bunaltıcı geliyor :) Ama ilki kullanışlı , güzel gayet konforlu duruyor
00 Yorumla- +1 yıl
Ben beşiğin ahşap olmasını tercih ederim daha kullanışlı ve eğer dolabını da alırsanız uyumlu olur..
10 Yorumla - +1 yıl
Biz bu resimdekine benzer aldık bunun gibi beyaz ve dolaplı.5 yaşa kadar kullanır.
00 Yorumla - +1 yıl
2 modern ve kibar gorunuyor. Odada da cocuga daha fazla hareket alani kalir
00 Yorumla - +1 yıl
bence ilk olan daha güzel pahalıdır biraz ama yeğenin için değer
03 Yorumla- Gizli Soran
750 liracık
kolay söyleniyor ama verirken elin titiriyor
- Gizli Soran
Hemde nasıl
- +1 yıl
bir cok guzel ama 3 te cokk guzel ücü daha cok begendim😂
00 Yorumla - +1 yıl
İlk olan hem güzel hem de çekmeceleri falan var kullanışlı görünüyor.
06 Yorumla- Gizli Soran
evet ama kaba
Bana kaba gelmedi. Oda ve mobilyalara göre tabii karar vermek en doğrusu olacaktır.
- Gizli Soran
çekmece önemli değil dolapta alacağız zayen
Sence en güzeli hangisi?
- Gizli Soran
ben 2. beğendim
O halde onu almalısın.
- +1 yıl
Beşikleri neden ceza evi hücresi gibi yapıyorlar, Bebek Firarda mı bu
02 Yorumla- Gizli Soran
düşebilir
Ağzını hayra aç
Ilki daha kullanisli cekmeceleri var hemde sallanir
06 Yorumla- Gizli Soran
onllarda çok fazla yer kaplıyor ama
- Gizli Soran
model olarak hep böyle
- Gizli Soran
Ortadaki ayni xamanda açılıyor anne yatağına bağlanıyor
Çocuk & Ebeveyn konusunda 606 cevap paylaştı. 2. Secenege oy verdim ama sonradan 1'e karar verdim
00 YorumlaBebeğin en rahat edeceği şeyi seçtim patiko rose :)
00 Yorumla- +1 yıl
2 3 yasina kdr cok rahat kullanabilir bu besigi cekmece olmasi dha iyi
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
yigenlerin zaten yaninda yatiyormus daha ne besigi :)
01 Yorumla- Gizli Soran
Baska yeğenim
- +1 yıl
Ben ikeadan alacağım
Oğlumunkinide ordan almıştım10 Yorumla B sade ve görüntü kalabalığı yapmıyor.
00 YorumlaIkincisi hem odaya rahat sığar hemde şık ve rahat
00 Yorumla- +1 yıl
Birinci resim ikinciyede kullanırlar
00 Yorumla - +1 yıl
Park yatak kullanışlı.
00 Yorumla - +1 yıl
Patiko asonsorlu bikere
00 Yorumla - +1 yıl
Birinci daha kullanışlı ve daha şık
00 Yorumla - +1 yıl
İçlerinden en iyisi birincisi bence...
00 Yorumla Şıklık açısından 2.. Rahatlık açısından 1.
01 YorumlaDaha kullanışlı olur 1.
00 YorumlaEn güzeli oyun parkı bence
00 Yorumla- +1 yıl
Allah bağışlasın..
birinci güzel..10 Yorumla İlk daha kullanışlı sanki
00 Yorumla- +1 yıl
1. olan çok kullanışlı diğerleri çok basit
00 Yorumla - +1 yıl
1. Güzel ve kullanımı rahat olur
00 Yorumla - +1 yıl
Patiko Rose Asansörlü Büyüyen Beşik Somon
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Internetten bir şey satın almayı
11 Yorumla C oldukça güzel görünüyor
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 692 cevap paylaştı. 1. hem kullanışlı.
00 Yorumla- +1 yıl
A iyi.
00 Yorumla - +1 yıl
Birinci.
00 Yorumla - +1 yıl
Ilki çok hoş😍😍
02 Yorumla- Gizli Soran
evet ama kaba
Bence kaba degil cok hos ve kullanisli
- +1 yıl
Hayırlı olsun
00 Yorumla 2...
00 YorumlaOrtadaki iyi
00 Yorumla- +1 yıl
1. olan güzel
00 Yorumla 1...
00 Yorumla- +1 yıl
İlki
00 Yorumla eniyi si bu
00 Yorumlaİlki güzel
10 Yorumla2 diyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Birinci güzek
00 Yorumla - +1 yıl
1. güzel
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ilkinden düser.
00 Yorumla Cok zor. bir secim
00 Yorumla
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bebek beşiği seçimi nasıl yapılır, bebek beşik modelleri neler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar