Herkese merhaba. Aklıma takılan bir şeyi size sormam lazım. Fikrinizi merak ediyorum. Geçen gün okuldan arkadaşım doğum yaptı. Çok da yakın sayılmayız ama bebeği görmeye gittim. Ziyarete gittiğimde bebek odası çok boş geldi. Etraftaki her eşyanın rengi birbirine yakın, odada tek renk varmış gibi düşündürüyor. Odadaki neredeyse her şey açık mavi, bebek mavisi, mavinin tonları dolu. Sizce gerçekten bebek odası böyle sade mi olmalı? Bebek odası nasıl olmalı? Bebek odasını düzenlerken renklere dikkat etmek gerekir mi? Bebek odasının sade olması faydalı mı? Böyle bir tercihin sebebi açıklarsanız çok sevinirim, aydınlanmış olurum.sade bebek odası
Bebeklerin ilk zamanlarda odaklanma sorunu olabiliyor. Bunun için bebeğin bulunduğu ortam olabildiğince sade ve göz yormayan şekilde dizayn edilmeli. Hastane gibi bembeyaz veya çok açık renkler seçmeye tabiki gerek yok. Yeşil gibi, açık kahve veya sarı gibi doğal renkler seçilebilir mesela.
Gece ışığı loş olmalı ki bebek rahatça uykuya dalsın. Odanın havalandırması yapılmalı. Bunun için nemlendirici cihazlar var, bunlar tercih edilebilir. Bebeğin yatağında boy boy yastık olmasına gerek yok. Görüyorum bazı bebek yatakları yastıkla dolu. Bebeği koruyacak kadar yastık yeterlidir bence.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bana çocuklu/bebekli misafirler geldiğin de kalmaları için bir oda yaptım. Odada ki renkler beyaz, pudra renkler ve yeşil gibi renkleri tercih ettim. Oda oldukça büyük olsa da büyük eşyalar tercih etmedim büyük eşyalarla daralmamak+ oyun için daha fazla yer kalması için. Her türlü yaralanma riskine karşı sivri/keskin olan yerlere o yumuşak sünger gibi şeylerden koydum (adını hatırlamıyorum). Kaçmamaları için etrafı tül gibi birşeyle çevrili ufak bir oyun alanı yaptım ve içine peluş oyuncaklar koydum.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
BANA GÖRE bu şekilde oldukça sade, zararsız ve faydalı oldu herkes için
Bebek odasında renk uyumu onemli fakat. Bence mavi ve pembe gibi renklerden uzak durulmalı. Bir sonraki çocuğunuz farklı cinsiyette olunca sıkıntı olur. Sarı ve yeşil gibi renkler her iki cinsiyete uyar.
Sade olmasi bizim isimize yarar Bide emniyetli yumusak esyalar zarar gelmesini istemeyiz cok kalabalik olmasi yads cok oyuncak felam daraltir ya adami 😄
En İyi Cevaplar