Evde kız için kolay güzel nasıl kırk uçurma yapabilir? Değişik fikirleri olan yazsın lütfen.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evde kız için kolay güzel nasıl kırk uçurma yapabilir? Değişik fikirleri olan yazsın lütfen.

Çok eskilerde, bir şaman geleneği olarak başlayan kırk uçurma adetinin temelinde; annenin, henüz kırk günlük olmuş bebeğini alarak evlere ziyarete gitmesi bulunur. Kırk gününü doldurmuş bebek, annesiyle gittiği evlerde çeşitli hediyeler alır. Üstelik bu hediyelerin her birine de sembolik anlamlar yüklenir. Çok eskilerde sepet yerine bez ya da bohçaya sarılı olan hediyeler, günümüzde imkanların artması ve görselliğin önem kazanmasıyla süslü sepetlere yerleştirilmekte. Ayrıca evde kırk uçurma sepeti pek çok farklı şekilde yapılabilir.
Bebeğin cinsiyetini de işin içine katarsak bu sepetin hazırlık aşamasında birtakım özel kriterler ve ritüeller bulunur. Peki, kırk sepeti ne anlama gelir, 40 uçurma sepetinde neler olur, bu sepetin özel bir önemi var mıdır, tüm bu soruların yanıtını aşağıdaki listede görebilirsiniz;
40 gününü doldurmuş bebekler için hazırlanan hediyelerin yerleştirildiği 40 uçurma sepeti, yukarıda da bahsedildiği üzere kültürel bir seremoniyle kutlanan özel bir konsept olarak tanımlanabilir. Bu gelenek, eski Türklerden beri süregelmekte. Göktürk uygarlıklarının büyük önem verdiği 40 uçurma kutlaması, başta anne ve baba olmak üzere bebeği seven herkesin, onun adına iyi dileklerde bulunması ve onu kötü enerjilerden koruması adına önem taşır.
Bu kutlama, süslü bir sepet hazırlığıyla başlar. Daha sonra anne, bebeğiyle birlikte sevdiklerinin evini ziyarete giderek bebeği için hediyeler toplar. Tabi bu evler; genelde geniş, ferah ve içinde mutlu insanların yaşadığı yerler arasından özenle seçilir ki genelde bunlar anneanne ya da babaannenin evi olur. Zira bu sayede bebeğin de bundan sonraki hayatının mutlu ve huzurlu geçeceğine inanılır.
Şimdi gelelim, evde kırk uçurma sepeti nasıl yapılır, sorusunu cevaplamaya. Öncelikle 40 uçurma sepeti, bebeğin cinsiyetine göre değişen renklerde süslenmeli. Bu süslemede; bebek kızsa pembe, erkekse mavi renkte bir tül, çiçekler ya da kurdeleler kullanılabilir. Ayrıca sepeti sade olarak seçebileceğiniz gibi tekerlekli bir tasarımda da tercih etmeniz mümkün. İşin en önemli ve gerekli kısmı da bundan sonra başlar. Zira bu sepetin alametifarikası, içine konulan ürünlerde saklı. Okumaya devam ederek 40 uçurma sepeti içine konulması gereken malzemeleri ve her birine yüklenmiş sembolik anlamları öğrenebilirsiniz.
Herkes kendine göre yorumlayabilse de 40 uçurma sepetinin içinde mutlaka bulunması gereken 7 adet malzeme yer alır. Bunlar: Şeker, un, yumurta, pirinç, tuz, bozuk para ve pamuk. Bunları sepete nasıl ekleyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. En sık kullanılan yöntemler arasında ürünlerin minik cam şişeler ya da tül keseler içine yerleştirilmesi bulunur. Siz de bunlardan birini seçerek 40 çıkarma sepetinizi doldurabilirsiniz. Ayrıca tüm bu ürünlerin her birinin de kendine özgü ve bebeğe iyilik getirmesi beklenen özel anlamaları var.
Hatta dilerseniz bu anlamları bir kağıda kısaca yazarak şişelerin ya da keselerin üzerine ekleyebilirsiniz. Tabi tüm bu malzemelere ekleme yapmak da serbest. Herkesin kendinden katkılar yaparak artırabileceği en çok tercih edilen 40 çıkarma malzemeleri ve anlamlarını aşağıdaki listede sizler için paylaşıyoruz.
1. Un: 40 uçurma sepetine neler konur, diye merak ediyorsanız sorunun ilk cevabı, un olarak verilebilir. Unun sembolik anlamı ise bebeğin ak saçlı bir dede olana dek sağlıkla yaşamasını dilemek.
2. Şeker: Bir şaman adeti olduğunu bildiğimiz 40 uçurma sepetindeki şeker, bebeğin tatlı dilli ve güzel ahlaklı olması için konulur. Geçmişte en temel besin maddeleri arasında yer almasıyla da şeker, bolluk ve bereket sembolü olarak da görülmekte.</li>
3. Yumurta: 40 yumurtası ise sağlığın simgesi ve bu sepetin en önemli elemanı. Geçmiş dönemlerde sağlıkla ilgili durumlarda bir sembol olarak kullanılan yumurta, bebeğin sıhhatli bir hayata sahip olması için sepetteki yerini alır.
4. Pirinç: Tıpkı şeker gibi temel besin maddelerinden biri olan pirinç, yanı zamanda bolluğun da sembolü. Günümüzde bile pirincin bazı özel günlerde bereket artırıcı özelliğine çokça inanılır.
5. Tuz: Tuz, bebeğin hayatı boyunca tüm süreçleri pürüzsüz ve akıcı yaşaması ve sağlıklı olması için kırk uçurma sepetine eklenir.
6. Bozuk Para: Bozuk paranın neden sepette olduğu malum: Bebeğin bundan sonraki hayatın maddi anlamda ferah geçsin diye.
7. Pamuk: 40 sepetindeki pamuk, bebeğin tonton dedeler veya nineler gibi oluncaya dek yaşaması için sepete eklenir.
8. İp: Bebeğin uzun ve sağlıklı bir ömrü olsun diye sepete eklenir.
9. Kahve: Kahve de çeşitli 40 uçurma sözleri eşliğinde, bebeğin sadık dostları olması dileğiyle sepete eklenir.
10. Kuran: Kuran, Müslüman milletlerin kutsal kitabı olduğu için dini anlam yüklenen en önemli ürünlerden. 40 sepetine konan Kuran, bebeğin dini bütün olması için sepete eklenir.
11. Sabun: Bebek, temiz bir kaderi olsun diye 40 sepetine çeşitli formlarda ve tasarımlarda sabunlar eklenir. Hatta bebek tasarımlı minik sabunlar en sık tercih edilenlerden.
12. Ekmek: Ekmek, Türk kültüründe ayrı bir yere sahip. Burada ekmek, bebek büyüdüğünde kendi rızkını kazanabilsin diye sepete eklenir.
13. Çörek Otu: Şansı ve bahtı açık olsun diye çörek otu, sepetteki diğer malzemelerin yanındaki yerini alır.
14. Nazar Boncuğu: 40 uçurma sepetine neler konur, sorusunun cevabını nazar boncuğu ile sonlandırıyoruz. Nazar boncuğunun neden bu sepette olduğunu tahmin etmek zor değil. Bebeği kem gözlerden korumak için sepete farklı boyutlarda nazar boncukları eklenir.
Yukarıda da görüldüğü üzere kırk uçurma sepeti hazırlamanın birkaç temel adımı bulunur. Tüm adımları başarıyla tamamladığınızda bu geleneksel seremoninin hakkını verdiniz demektir. Bir kültür ve gelenek olmanın yanı sıra 40 uçurma sepeti hazırlamak hem anneye hem de bebeğe faydalı olma arzusundan kaynaklanmakta. Zira bazı ailelerde bu sepetin içine pişik kremi, süt artıcı içecekler, para, altın, bebek bezi gibi anneye ve bebeğe lazım olacak önemli ürünler de eklenir. Böylece yeni anne olmuş kadının ihtiyaçları bir nebze olsun karşılanırken bebek de iyi dilekler eşliğinde olumlu enerjilerle çevrelenir. Çok eski zamanlardan beri yapılan bu adetin önemi hem geleneği sürdürmek hem de bebekli aileye iyi enerjiler yüklemek.
Nazarın çok büyük bir yeri olan Türk kültüründe böyle adetlerin sürdürülmesi, özellikle büyükler tarafından bir zaruret niteliği kazanır. Ayrıca Kırk uçurma sepetine eklenen her bir ürün de gerek nimet olarak görülen gıda maddeleri gerekse sembolik anlamları olan malzemelerden oluşur. Aslında 40 uçurma sepeti hazırlanarak kutlama yapılmasının en büyük nedeni, bebeğin ve annenin doğumu takip eden ve kritik bir öneme sahip olan ilk 40 günü sağlıkla atlatması olarak belirtilmekte.
Geçmiş zamanlarda lohusa dönemindeki kadınların çeşitli büyü ve dini bilinmezliklere karşı korunmasız olduğu düşünüldüğü için bunu önlemek adına 40 uçurma adeti geliştirilmiş. Dolayısıyla bebekler ve anneleri için hazırlanan 40 uçurma sepetleri hem bir aile bütünlüğü hem de her bakımdan sağlık ve bereket simgesi olarak değerini kuşaktan kuşağa aktarmakta.
bir sepetin içine yumurta koyabilirsin yumurtanın üzerine emojiler çizebilirsin şekerler koyup süsleyebilirsin internetten de arastir
Peki yumurtayı ojeyle boyasam güzel olurmu
Sen bilirsin ama tahta kalemi ile yumurtalara gülen yüzler falan çizsen daha iyi
Hmm çeşitlerine bakayım ama ojeylede pembe faln boyarım
Internetten arastir çok güzel örnekler var
Ben bir kere yaptım da çok uğraştım kolay dediğin için bilemedim şimdi
Çok uğraştırmyan ve güzel şık olması
Yaptığım şey şuydu mantarlı şişe aldım un şeker falan neyse koydum küçük keseler aldım bozuk para falan koydum kurdele falan kullanarak da süsledim çok tatlış oldu haa bir de 3 tane yumurta vardı hepsini rengarenk boyamıştım keçeli kalem ile
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?