#AnKaKuŞu 💕💕

Bir çocuğa sürekli yapma dokunma etme gibi söylemlerde bulunmak. Çocugu zayıf bir nokta aramaya iter. Ve bu noktada ağlayarak isteme olarak karşına çıkar. Çocuğunuz oynanmasını istemediğiniz bir materyalle oynuyorsa, yavaşça elinden alarak ilgisini çekecek başka bir oyuncak vermelisiniz. Çocuğa rahatça oynayabileceği bir yer ayrılmalıdır. Çocuğa sürekli yapma, elleme, koşma demekten sakınmak gerekir. Çok sıkı veya çok rahat bir disiplin anlayışı çocuklara zarar verir. Olumlu davranışları ödüllendirilmeli, olumsuz davranışların tepki verilmeden sakinleşilmesi beklenmelidir. Çocuk her ağladığında istediğini yapmayarak bu davranışın işe yaramadığını ona gösterilmelisiniz. Çocuğa korkutarak disiplin vermek kısa süreli işe yarar uzun vadede çok zararlıdır. Çocuk ağladığında başkalarının yanından ayrılarak ağlamasının geçmesi için, dikkati başka noktalara çekilip, sakinleşince konuşmak ve anlatmak önemlidir.
Çok uzun oldu ama kusura bakma artık çok psikolojisi çok derindir.
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim
İstediğini alamamasını sağlayarak zamanla ağlayarak elde edemeyeceğini anladığında ağlamayı keser :D :D
Beni seçen ellerin bilezik dolsun😂😂😂
Aminnnnn aaamiiinnnnnn😂
Bıraktım ağladı ağladı baktıki istediği olmuyor sustu
Kaçıncı aylarda başlıyor ben hazırlıklı olayım 😅
Bir yaşından sonra hep agliyorlar üzülme sakın zamanla oda anlıyor ağlayınca istediğim olmuyor diye. Avm de yerlere yattığını hatırlıyorum oğlumun 3. 4. Sen sonra ben galip geldim ve ağlamayı bıraktı simdi 20 yaşında söylüyorum hatırlamadığını söylüyor 😂😂
Sonsuza kadar aglayamaz heralde beklerim😀
Yiğenim hiç bıkmadan tam 2 saattir ağlıyor. Annesi de kitabını okuyor. Bir kere "hayır olmaz" dedi bir daha da cevap vermedi çocuğa.😀Ben dayanabilir miyim acaba.
Ideal anne 😀bn olsam dayanamazdim yaa burdan sallaması kolay
Cevap
28Cevap
İstediği şeyi ağlayarak yaptırmaya çalışan çocuklar zaten çoğunlukta. Kızıp bağırmak ve itiraz etmek, isteklerini daha çekici hale getirecektir diye düşünüyorum. Bunun için çocuğun ağlayarak istediği şeyi anne-baba olarak kendi lehinize göre değiştirmelisiniz ki çocuğunuz bunu anlamadan iki taraf da sakin kalabilsin.
Koşullu anlaşma yapmak iyi oluyor bu durumda. Çocugun en sevdiği şeyi saptamak lazım. Bir oyuncağa olabilir, bir yiyecekte. Eğer ağlamazsan buna sahip olursun şeklinde bir anlaşma ile yola getirilebilir.
Bir şeye neden evet ya da hayır dediginizi guel bir dille çocuğa anlatmalısınız.. ve tutarlı olmalısınız...
Hele ki iki kardeş ve daha fazla ise kesinlikle çifte standart olmamalı..
Bir de cocuk 6 yasina kadar anneyi rol model alir , bundan dolayı cocukta olan bir problm icin once anne aynaya bakmali..
4 yasinda baba da onemli roldedir ama anne kadar degil. Babanin gercek rolu okul cagiyla baslar..
Lutfen cocuk gelişimi ve eğitimiyle alakali kaliteli okumalar ve dnlemeler yapalim ..
Cunku gercek sermaye once saglik sonra nesildir
En başta bunu alışkanlık haline getirmesine engel olmak lazım.
Özellikle anne-baba bir kafada olmaları gerek. Biri hayır deyip diğeri evet diyorsa o iş sıkıntı.
Alışkanlık haline getirmiş bir çocukla da konuşmak ve anlaşma yoluna gidilirse sorun çözülür diye düşünüyorum.
Bizimde başımızda var bir tane yaşi küçük anlamıyor diye biraz musama gösteriyoruz ama resmen ağlayarak istedigini elde ediyor bazen saatlerce aglattığım oluyor sonra pes ediyor
İki ucu bklu değnek. Öz güveni mi olsun öz farkındalığı mı olsun ikilemine sokuyor insanı.
Ağladığında her istediğini yaptıran çocuğun özgüveni olur ama o özgüven aile ile sınırlı kalır, diğer çevresi de böyle davranıyorsa yapma bir ortamı oluşur hayat farkındalığında sınıfta kalır.
Tam tersi ağladığında hiç ilgilenilmese bu sefer özgüveni düşer ama bir şeyleri elde etmenin bu şekilde olmayacağını anlayabilir. Bunun ucu daha az bklu sanırsam
o ağlama timsah gözyaşlarıdır... Kardeşimdem sabittir o ağlamasına bakmayacaksın.. o da ağladığında yapardı bir çok şeyi artık ağlasın eni sonu yemek mi yemiyor tıpış tıpış o yemeği gidip yicek derdi ve 10 dk sonra sıpa susup gidip yemeği yerdi...
Kendi yegenlerime bakarak konusuyorum birak belirli sure aglasin aglamasi gectikten sonra git anlat hayatta her isetediginj aglayarak yapamazsin diye kizmadan sakince sabirli bir sekilde anlatildigi zaman gercektwn anliyor cocuklar
BU erken yasta önüne geçilebilir bşr durum, şayet aile çocuğu bu şekilde büyüttüyse p çocuğa karşı KARARLI ve SABIRLI olmak gerekir..
Düzelebilir ama zaman alınabilir bir durum bu
Istediklerini yapmayarak umursamayarak önemsemeyerek karşı da gelmeyin iyice zitlasir ama yapmayın da.. Bak o zaman nasıl yola geliyolar öğrenin bunları öğrenin bu taktık hep ise yarar 😊
Her ağladığında istediğini vermemelisin, ondan zamanla ağlamanın bir şey getirmediğini öğreniyorlar zaten. Çok zekiler silah olarak kullanıyorlar bunu:) =
Yapmayarak dikkatini baska seylere cekip unutturarak inat ederse sende aynisi ona yap
Of en sevmediğim cocuk tipidir. Ne istediğine gore değişir yapıp yapmayacağım. Eğer konusulacak, dedigimi anlayacak bir yaştaysa rekabete girmeden, zıtlaşmadan tatli dille, sakin ses tonuyla istegini yapamayacagimi istedigi bir oyuncaksa eger, maddi olarak Şu an alamayacagimizi anlatırım. Ha anlamayip zır zır ağlıyorsa gider kendimi odaya kilitler susana kadar çıkmam. Elbet pes eder. Kendi kardesime öyle yapiyorum. Annem babam olmadihi günlerde. Cocuguma yapar miyim bilemedim😊
Niçin ağladığına bağlı
İkna yolunu seçerim Olgun birey gibi misal paramız olmadığını ya da niçin almayacağımızı alırsak ne olacağını anlatırım buna aklının ermeyeceğini biliyorum ama önemli olan bilinçaltına yerleştirmek
Seni aazina sctimin cocuu diye bir koycaksin topugu aazinin ortasina.. bak bir daha yapiyor mu.. :))) tabi isin esprisi de..
Çocuğa hiçbir şekilde taviz vermemek gerekiyor. Eğer ağladığı zaman ödün verirseniz. O davranışı benimser ve sahte kişilik oluşturur.
Duymayacaksın görmezden geleceksin taviz vermeden konuşup istediğini ağlayarak kazanamayacağını öğrenmesini sağlayacaksın
Kulak tıkacını takacaksın, ağlamaya devam et evlat diyeceksin.
Eğer bir kez ağladığında istediği yapıldıysa artık geri dönülmesi zor. Ağlamasına aldirmamalisiniz, ileride ciddi kişilik bozukluklarına yol açar. Oral, Anal ya da Fallik, hangi dönemde bu alışkanlığı kazandığı da önemlidir.
Yeğenim öyle halen ağlayıp yaptırıyor 5 yaşına girdi böyle giderse hayatı boyunca ağlayarak herşeyi yaptıracak nasıl davranılırsa davranılsın laftan anlamıyorlar farketmiyor yani
benim bir yeğenim var çok ağlıyor ve saatlerce. üstüne bumduğunu sağa sola fırlatıyor. telefonları kırıyor hatta. evin camını kırdı bir kere. mecbur dediği oluyo mübarek.
Asla! Evde ebeveyn kim bilecek. Kuralları ne olursa olsun bozmayın kâfi.
Başarılarını ödüllendirmek bundan vazgeçirebilir bence
Bırakırım istediği kadar ağlar yine de yapmam
En son kendi vazgeçer zaten
Bir ağlar, iki ağlar, ağlayınca her istediğini yapılmadığını görünce, artık o huyundan vazgeçer 😏
Annemin terliği vardı vakti zamanında hiç ağlamazdık. O terlikle tanıştırırım herhalde.
Bir tane ağzına yapıştırmalı kendi annemden biliyorum
Ağlasın umursama 1-2 defa yine yapıp bıkıp susacak genellikle ağladığımda yapar diye zannederek ağlarlar umursamayacaksın
Ağlasın, tınlama. Böylelikle disiplinli de olur. İlerde de olgun olur.
Çözüm bulsanız bana da haber verin : ) tabi bulursanız
Buna alistiran biziz. En bastan her istediginin olmayacagini anlatacaktin.
Bırak elbet vazgeçer susar ve öğrenir ağlamak işe yaramaz
Zor olacak ancak üzerine düşmeyip ilgilenmemek gerek
Şımartmayacaksın istediğini yapmayacaksın, ağlar ağlar susar
Kararlı ol yapma yine de. Ağlaması acı çektiği anlamına gelmiyor istediğini yaptırmak için ağlıyor.
bır kaç dakıka ağladıktan sonra hiç bişi olmamış gıbı yanına sokuluyorlar
Gerekli uyarı yapılıp anlatılmalı sakince. Hâlâ devam ediyorsa görmezden gelinmeli bence
Hic susmadan aglar benimki yemek konusunda özellikle saatlerce ac dolasir ama yemez, sonunda galip gelir. aglar aglar susar her cocuga olmuyor malesef
Ağzının üstüne vuruyorum bir tane çileden çıkartıyor napım
Hicbir istediği yapılmaz çünkü öyle alışırsa her zaman aynı şeyi yapar alışkanlık yapar..
Ağladığında her istediğini yapma
Siz de ağlayarak hayır deyin
Çok sinir bozucu çocuk tipi.
Her İstediğini yapmayarak
Onu o hale getirenler düşünsün
Hiç umursamam kendi kendine susar
Hiç sallamıyorum. Ağlasın susar.
Ben duymamazlıktan gelirim
Ağlamasına kanmamak gerekir.
Her istediğini yapmasınlar
Valla çocuğum yokki bilem
Umursanmamalı