Sevgili KScanlar merhaba, Maalesef ülkemiz çocuk istismarının en sık yaşandığı ülkelerden. İstismara karşı bilinçlenmek çok önemli. İstismar söz konusu olduğunda "Hayır"ın önemi ne? Bir dokunuşu çocuğun nasılsın hissettiği önemli. "İyi dokunuş" olarak mı hissediyor, "kötü dokunuş" mu? Peki sen bu konuda ne kadar bilinçlisin?
Perşembe günü Instagram'da KizlarSoruyor sayfası ile ortak canlı yayında saat 22:30'da "Çocuk İstismarı Farkındalığı" konuşacağız. Sen bu konuda neler sormak istersin? Fikirlerini benimle paylaşır mısın?çocuk istismarı
Çocuk İstismarı hakkında ne kadar bilinçlisin, bu konuda bana soruların neler?
Güzel bir konuya değindiğiniz için tebrik ediyorum. Bu kanayan yaramızda ailelerin önlem olarak ne yapması gerek? Yani testi kırılmadan nasil önlemler alınabilir?
Abicim inan bana sasirdik kaldik. Artik cocuklarida sevmeye korkar olduk. kimin ne diyecegi kimin ne anlayacagi belli olmuyor. sapik ruhlu insanlar sayesinde yasiyoruz bu olumsuzluklari. Cok degil biraz eskiden gozleri cok guzel saclari super , ay ne kadar tatli konusuyor diye hic tanimadigimiz cocuklari sever minik sakalar yapardik. ama inanin oyle bir hale gelmisim ki Evvelki gun yolun ortasina dustu kadinin biri belli ki basi donmus ya da baska bir problemi vardi fakat ben o kadinin yanindan oylece gectim umursamadim. Ama ben boyle degildim insanlar beni boyle yapti.
bir cocugunn sacini oksarsin yanagindan makas alirsin ay ne tatli seysin sen dersin ve annesi sert bir sekilde cocugunu cekerse insani duygularini kaybeder bir robota dönersin. Robot olmayi seviyorum artik. kimse ile ilgilenmiyor yanimda can veren olsa soguk soguk bakiyor ve yoluma devam ediyorum. Kendimi koruyorum. Evimin balkonu var mesela balkonda oturmayi seviyorum. Karsi balkondaki insanlar benim balkonda olusumdan rahatsiz olmasin diye balkonumun kendi oturdugum ufak bir alani kapattim o insanlarin gorus alanindan ciktim. neden kendimi koruyorum cunki. Olur ya zaafa duserim, göz bu bakar gorur belki ben gercekten kötü bakarim belki karsimdaki beni kötu anlar neme lazim hem kendi nefsimden hem baska insanlarin nefsinden kendimi koruyorum.
#Küçükken istismara uğrayan çocuklar büyüdüklerine ne gibi travmalara açık olabilirler nasıl davranılmalıdır?
#Pedofili ve sapıklık arasındaki benzerlikler ve farklılıkları ele alır mısınız?
#Bu gibi iğrenç durumlara maruz kalmamak adına sizin çözüm öneriniz neler?
#Çocuklara bir eğitim vermekten bahsediliyor. Çok haklı bir durum fakat bu eğitim nasıl olmalı da onların bilinçaltında zedelenmeye uğratılmadan halledilmeli?
Bu ve buna benzer bir çok sorun var ki duyarlı halkımızın bilgisiz yanlarını ortaya koyuyor. Bu sorulara değinip daha da aydınlatırsa bizleri müteşekkir oluruz sayın KS.
merhaba banu hanım.. çocuk istismarı ve çocuk bakım ve gelişimleri konulu konuşulacakta? bence bu önce eğitim.. bu konu saklısı gizlisi olmayan konu olması gerekir bence. ülkemizde çoğu çocuk hala ilkokul sonrası okumuyor.. ilkokulda bu konular ders olarak başlaması gerekli bence... imam hatip kurulacağına.. ilkokullarda coğrafya. fen. gibi dersler varken bu derslerde olması gerekli... bir çocuğa büyük biri nasıl davranır arkadaşı nasıl davranır. ve nasıl davranışta bu çocuk nereye başvurur.. bence öğretilmeli.. küfür bile duysa bir şikayet yeri olmalı korunaklı şekilde.. benim babam küfürcüydü.. ben küfür bile yapmam mesela.. ama eşimi kendime göre seçmemişim cahilliğimden.. ben ilkokul mezunuyum.. . kafam bu kadar çalışıyor sanırım ota okul okusaydım daha farklı daha iyi cevaplar yazabilirdim... benimde 2 kızım var ellerinizden öperler.. bence bu konular ilkokulara taşınmalı.. ben cinsel ilişki dersi demiyorum.. yanlış anlamayın.. saygılar
Çocukların bu konu hakkında bilinçlendirilmesi çok önemli bence. Çocukken tacize uğramıştım ve gülüp geçmiştim bu yapılanın bir suç olduğunu bilmeden, utanmıştım ve ne yapacağımı bilememiştim, neyse ki bir abi yardımcı oldu ve suçlu cezalandırıldı. O günden sonra farkettim haklarımı, doğruyu yanlışı bazı konularda. Gerçekten çocukluk çok hassas bir dönem, kimsenin umursamadığı bir durum bile o çocuğun başına gelse, ileride hayatını çok kötü etkileyebilir. Bu konunun okullarda daha fazla tartışılması ve öğretmenlerin göz önünde bulundurması gerek. Aile içi de tabi ama malesef her aile bu kadar bilinçli değil, her aile farklı ve her çocuğun yetiştiği ortam bir değil, o yüzden okulu vurguladım. Tabi okula gidemeyen çocuklar aklıma geldi şimdi :(
Aslında çocuk istismarı konusunda öncelikle görev ebeveynlerin diye düşünüyorum ebeveynler çocuklarına toplum içerisinde nasıl davranmaları gerektiğini yabancılarla olan ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini ve ahlak ve edep kurallarını öğretip bu konuda bilinçli birer çocuk yetiştirmelerinin daha doğru olacağı kanısındayım💫
Suç kötü allah bin belasını versin yapanların assınlar kessinler vs herkes öfkeli bu konuda lakin olay bu kadar çok yaşanıyorsa asıp kesmekle değilde bu adamlar bunu neden yapıyor diye araştırmakla çözülür evet bu 2-3 senede çözülecek bişey değil, her pedodili şüphelisinin çocukluğunda bir mağduriyet yatmaktadır, bilinç altı kirlidir, yetkililer okul hayatı boyunca çocuklara gerekli özeni göstermeli bu memlekette okumayan cocuk yok ve bu çocuklar ailelerinden daha çok öğretmenleri ile vakit geçiriyor okullarda gerekli sayıda psikolog rehberlikçi vb hoca olması gerekmekte, belli aralıklarla çocuklarla yapılacak görüşmelrede çocuğun mağdır edilip edilmediği araştırılmalı ve yılanın başı küçükken ezilmeli yanı çocuk tedavi olmalı bu belki 20-30 sene sonra fayda verebilir daha sağlıklı bir nesil ortaya çıkar lakin şimdiden önlem almazsak isterse 1000 sene olsun as as bitmez..
@BanuKaplanKurtoğlu maalesef ben de böyle bişey yaşamıştım psikolojimden derin yaralar açmıştı üstelik fazla zaman da olmamıştı nasıl unutulabilir ne zaman ne şekilde bilmiyorum sizden de destek ve dualarınızı bekliyorum arkadaşlar hatırladıkça kötü hissediyorum 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Sünnetin bir çocuk istismarı olduğunu bilecek kadar bilinçliyim. Peki siz sünnete istismar diyebilir misiniz? Kendi rızası dışında, ailesinin isteğiyle daha bebekken veya çocukluğa erişmişken savunmasız bir şekilde vücuduna bıçak vurulmasına istismar diyebiliyor musunuz?
Bir çocuğa cinsel kimlikleri hakkında yaşlarına uygun bilgiler verilmeli, akraba veya komşu dahi olsa o senin abin-amcan seni öpebilir, git kucağına otur dememeli, cinsel organlarının önemli olduğunu ve hiç kimsenin dokunmaması gerektiğini , birinin ona onun izini olmadan öpmesi ve dokunmasını istemediğini belirtmesi konusunda uyarmalı ve kendini tehlikeli hissettiği an bağırması gerektiği konusunda çocuklarımızı uyaralım 🙏
Ülkemizde çocuklara cinsel anlamda eğitim vermek neden hala ayıplanıyor? Bunun (cinsellik vs.) farkında ve bilincinde olmayan bir çocuk kendisini nasıl savunabilir ya da karşı taraftan gelebilecek kötülüğü nasıl düşünüp, kendini geri çekebilir? Çocukların bundan görebileceği zararları aileler neden hesaplayamıyor? Ebeveynler nasıl bilinçlendirilmeli?
çocuğa kimden korunacağı değil neyden korunacağı öğretilmeli anne babalar genelde çocuk istismarcılarını uzaklarda arıyorlar ama aslında genelde yakınlardan çıkıyor ve çocuk o kişiyi tanıdığı için kendini koruyamıyor ilk başta anne babalar çocuğun özel bölgelerine saygı duymalı orasından burasından öpmemeli diye düşünüyorum maalesef ne kadar biz bilip uygulamaya çalışsakta dededi ninesi amcası bilmedikten sonra anca kendimizi üzmekle kalıyoruz
Bu ülkemizde değil uluslararası bir sorun hala ABD gibi Rusya gibi ülkelerde çocuk p... no filmleri olmakla birlikte birde lanet olsun ki en kotu yani insan ticareti hala devam etmekte Tayland gibi benzer birkaç ülkeden kaçırılan zorla Alıkonulan belki yuzbinlerce çocuk var ve maalesef ki birde internetin karanlik yüzü olan deep web denilen bu pislik ortamda oldukça fazlasıyla varmış silah kaçakçıları seri katiller çocuk istismarcilari işte bunlara nedense dur denilemiyor bunu anlamış değilim
Facebook ta hintli birini. Bir filmini görmüştüm anlatıyordu çocuklara detaylı oradan öğrendiğime göre anlatmıştım çocuklara, allah saklasin ama hafife almamak lazim. Çocuğun hayatını zindan eder.
Sitede böyle şeyler görmek beni çok mutlu etti. Kendimizce çocuklara öğretiyoruz. Özel bölgelere anne ve baba dışında kimsenin dokunmamasi gerektiğini, bu özel bölgelerin neler oldugunu, eğer dokunulursa çığlık atmasını öğretiyoruz.
olabilir sagol görürse diye yazmıştım kafa yapımız uydu ikimizde gizliydik o yüzden bilemedim kusura bakma görürse diye yazım cınsel isteklerimizin uyduğu bana evlenme teklıfı eden zıraat muh bekliyorum haha makine muh bende hatırlarsın diye :D
Çocukların mı daha dikkatli olmasını sağlamalıyız yoksa yetişkinlerin mi? Bu ikisi arasında gelip gidiyoruz çünkü ve maalesef iki seçenek de layığıyla gerçekleşmiyor. Belli ki ikisi birden olmuyor, o zaman hangisine ağırlık vermek lazım?
"Çocuk istismarı." Böyle bir kavram olması bile insanlık adına utanç verici, mide bulandırıcı. Bundan bir tane bir örnek bile yaşanmamış olması, tarihte emsali görülmemesi, literatürde kaydı bulunmaması gerekirdi.
Çocuk istismarında yeterince bilgim var ama ya kanunlar? 5 yıl yatıp çıkan birisi bundan vaz geçmez çocuk istismarı yapan kişilerin ağır bir ceza almadı ya da direk idam veyahut vatandaşlığı iptal edilip yurtdışı sürülmesi gerekiyor
Canımızı sıkan bazı konulardan biri budur. Allah bildiği gibi yapsın yapılacak çok şey söylenecek o kadar kelime varki, malesef ve malesef diyebiliyorum #Vesselam
Bu tarz insanları eğitmek lazım 5 yıl cezaeviyle ya da idamla olacak iş değil. Alacaksın okuldaki gibi bir sınıf ortamına kedi-köpek eğitir gibi eğiteceksin. Ama nerde o sistem nerede o yönetim ve nerede o bilinçli halk?
İstatistiklere göre, Türkiye çocuk istismarında dünyada 3. sırada; bu, çok kullanılan bir propaganda yöntemi aslında. Mutlulukta ilk 10'a giren ülkeler intihar, tecavüz, aile şiddeti, çocuk tacizi, uyuşturucu, depresyon ve boşanma şampiyonu.
Bu kardeşim. lerin yüzünden çocuklara bırak dokunmayı, onlara bakamaz olduk. Ulan birisi çıksa dese ki şu şöyle yaptı. sen istediğin kadar çrpın b*ku yedin.
çocuk istismarı sadece cinsel yönden olmuyor? küçük çocuklar filmlerde dizilerde oynatıp sırtından para kazamanmakta bir istismardır mesela, ya da küçük çocuğu kucağa alıp dilenmek, dilendirmek zorla çalıştırmak
Eğer konu buysa, saçma profilimi bir kenara veırakırım. gerek erken yaşta cinsellik le tanıştığım için, gerekse tecavüze uğrayan sevgililerim ve arkadaşlarım sebebiyle, gereğinden fazla bilinçliyim
Bastırılmış duygusal enerjinin çarpık düşünsel yaşamın ve toplumsal çürümüşlüğün sapkınca bir ifadesidir. Fıtrı kodun bozulup hayvanlardan bile aşagıda olan ruhsal dengesizliktir.
En İyi Cevaplar