Sünnetten önce yapılan korkutmalar ve sünnet şakalarını hatırlıyormusunuz? İkna etmek için ne söylemişlerdi?

benim aklımda kalan.. ne zaman yaramazlık yapsam. Sünnetçi çağrılırdı. ya da tutun şunun çükünü keselim. Bide komşu feruzan teyzenin ikide bir de anneme. Kız bu daha kesilmedi ne zaman kestircez. Kestirelim artık çükü de iki göbek atıp oynayalım sözü 😧kızarır bozarır aklım çıkardı. .11 yaşına kadar böyle. Olmam diye inat etmiştim. Kaçış yok. Kesilecek. Kaçarsan yakalarlar sözü bir de zorlada olsa ucundan azıcık kesilecek... işin kötüsü kirve var gardiyan gibi ve ellerini ayaklarını tutup kestiriyor. En çok zorla yapılcağından korkardım. Bir gün feruzan teyze inatlaşınca olmak istemezsen zorla oldururlar. Kirven kulağından tuttuğu gibi ciyaklıyarak gidersin sünnet masasına 🙁 o yüzden sen uslu dur. zorla olmasın bu iş... kirve olayından korkuyordum zaten bu sefer. Korkmana gerek yok kirven sadece seni kucağında tutucak. Sen sünnete enğel olma diye dedi. Ve yapıştırdı. Ben olimmi kirven ben tutimmi seni. Nasıl olacak başladı başıma gelicekleri tatlı dille anlatmaya çalışmaya ama anlattıkça aklım çıkıyor 😳seni getircekler beyaz ğömlekli dedi... uzun olur sünnet gömlekleri baldır ortasına kadar gömlek olduğuna göre ön tarafı düğmeli ve bol olurdu gömlek çünkü çocuk yürürken ön tarafını tutarak yürür. Ya külotum olacak mı herkes görcek mi? Çıkarmam deyince... ğüldü demek çıkarmazssın😳ama tabii ki bir süre sonra donsuz 2 gerek, yani donunu çıkarmalısın. Külot don olur muuuu don olursa kesilirken sorun olur Beyaz gömlek donsuz olursun!!! Herkes görür pipimi. görmezz gömlek örter. peki donlu olursan nasıl sokacaklar ellerini donunun içine? hem donu zaten çıkarırlar kesildikten sonra çünkü ucunu ilaçlarlar sence nasıl kesecekler donunu sen indirmezsen? Birinin donunu indirmesi gerek. Beyaz gömlekli ama donsuz olursun. Gelip kucağıma oturursun. kıcağımda olacaksın işte fena mı. bacaklarımın arasında oturturum seni daha iyi oturursun. kaçarım deyince... kaçmazssın benim kucağım rahattır. hem sıkıca tutacağım seni dedi. neticede eğer seni sıkıca tutamazsam çükünün yanlış kesilebileceğini sana söylerdim. bu arada ellerini sıkı tutup bacaklarını açacagım. Bu sırada eteğin kapalı olacak ta ki sünnetçi hazırım diyesiye kadar. Bacaklarını kapayamazssın sen akıllı çocuksun ellerini sıkıca tutacagım bacaklarınıda kenarlara sıkıştırrım dedi. son anda ürkmemen için de sıkıca tutmalıydım; en önemlisi tam kesilirken senin görüp korkmaman için başını başka tarafa çevirmek. tam o anda keserken sünnetçi ağzına lokumu verirdim çığlık bile atamazdın lokumu evet ben koyardım ağzına ağlama diye. evet hem tatlı hem de boğulma ihtimalin yok çok yumuşak farketmez lokum engelelr Çığlık atmana fırsat kalmayacak! 😩 Lokumu ne zaman sokucan ağzıma? sünnetçi elini senin çüküne uzattığı an bağırmana fırsat vermeden ağzına lokum uçacak Nasıl uccak o ne demek? ben ağzına sokacağım demek çocuklara derler ya uçak gidiyorr falan ağzın dolunasıl bağıracan bir şe yapaıcakmıyım.. evet canım sadece bacaklarını açıp oturursun.
Güncellemeler
+1 yıl
Bagırrım ben lokum istemem diyorum. Korkuyla 😧sen akıllı çocuksun bağırmazdın diye düşünürüm taaa bağırasın bence iş biterdi aynen sen ağzını açıp bağırasıya çük kesilir sen de adam olurdun
tamam işte sen çığlık mı atayım lokum mu yiyeyim derken sünnet biter ✂️🙁lokum ağlama diye diyor. Yemem dedikçe... ğüldü. Yersiiin meraketme. evet yiyecen yersin merak etme hahahaha bağırırken ağzına sokarlar lokumu yok bağırmazsın bağırmak için ağzını açacan ya 🤫
Güncellemeler
+1 yıl
Sen lokumunu yeyip bacaklarını açıp sadece oturcaksın kucamda ded... ben sıkıca ellerini tutup bacaklarını açacağım. açmam dedim 😞açardın çünkü sana açman gerektiğini söylerdim korkutmazdım sana ğüzel şeyler söylerdim açarken. büyük adam olacağını büyük adam olursan da pipinin de büyüyeceğini ama önce kestirmen gerektiğini... Tam o sırada sen elindeki usturaya bakma diye senin başını çevirir sana azıcık acıyacağını söylerdim ve kırt diye kesilir dedi. Sen uslu olmazssan zorla olur...
Sünnetten önce yapılan korkutmalar ve sünnet şakalarını hatırlıyormusunuz? İkna etmek için ne söylemişlerdi?