9 aylık kızım elimi tutmadan uyumuyor, kedi gibi sürekli ellerini ellerimde gezdirerek uykuya dalıyor. Uyku arkadaşı aldım onu alıştırmaya çalışıyorum ama inatla onu atıp beni istiyor. Bebeğim elimi tutmadan uyuyamıyor, ne yapmam gerekir?Uyutup yataktan kalkıyorum ama o da uyanıyor ya da uykusunda sürekli üstünde elimi arıyor, nedense bana bu huyu hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor, ne yapmalıyım?
Bebeğim elimi tutmadan uyuyamıyor, ne yapmam gerekir?
Hem kendini hem de yakın çevresini tanımaya başladığı dönemlerde bebeklerin korunma ihtiyacı da artıyor, özellikle 8. aydan 2 yaşına kadar elini tutmak, yanında uyumak veya kucak aramak gibi duygusal ihtiyaçları daha belirgin oluyor. Belirtmek isterim ki bu dönem geçicidir ve olabildiğince tadını çıkarmaya, uyku düzenini korumaya bakın.
Her insanın farklı uyuma şekilleri vardır, mesela bende kirpiklerimle oynayarak uyuyorum 25 yaşındayim ama hala aynı 😄 o muhtemelen geçmeyecek ama sürekli seninle değil tabiki, sadece sen yanındayken elini koyunca çok daha rahat uyuyabilecek, yavaş yavaş azaltarak çekilmelisin diye düşünüyorum.
Süreci odada düşük ses ile müzik dinleterek, ninni , masal okuyarak daha hızlı atlatmasını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada biraz sabır gösterin ve endişe etmeyin. daha ne evreler bekliyor sizi. Mutlu kalın
Bebekler kendilerini güvende hissetmeden uykuya dalamazlar. Elini tutuyor çünkü kendini bu şekilde güvende hissediyor. Tavsiyem onu kendinizden koparmayın.. Bu geçici bir süreç.
tebrik edeiz. ne güzel işte. senin için sorun yoksa merak etme büyüdüğünde geçer. neden elimi tutmuyor diye onun elini ararsın. ya da kim elini tutuyor artık diye hayıflanırsın
Evet aslında seviyordu elektrikli süpürge falan vesaire fakat üç dört gündür bunlardan korkmaya başladı açtığım an ağlıyor ya benim de işim oluyor uyumadan hiçbir şey yapamıyorum bir kahvaltı edeyim diyorum tam uyutuyorum kalkıyorum yine uyanıyor uykuya dalmakta çok büyük problemimiz var
En İyi Cevaplar