Yapılan araştırmalara göre ülkemizde tüp bebek ile bebek sahibi olmak isteyenlerin sayısının her geçen sene arttığı tespit edilmiş. Tüp bebek tedavisinde yaş ortalaması cok fazla düşmüş durumda. 10 yıl önce, özellikle 35 yaş üstü kadınların tercih ettiği bu tedavinin günümüzde daha genç kadınlar tarafından da tercih edilmesi doğru mu?
Tup bebek tedavisinin cocugu olmayanlar icin gercekten iyi bir yöntem. Eger keyfi olarak kullaniliyorsa sorun tabi. Bazıları cinsiyeti belirleyelim, ikiz gebelik olsun diye yaptırıyorlar yanlis bilmiyorumdur umarım. Ama diger türlü evet yas dusmus olabilir ama günümüzdeki şartlara da bakmak gerek. Teknoloji cağı. Her yerde radyasyon var. Ortamda doğal hicbir yiyecek yok. En doğal dediğimiz bile doğal değil. Soludugumuz havanin kirliliği. Ortada oksijen alacak yesillik kalmadi. Yaşam, iş güç stresi. Tum bunlar toplanınca sağlıkta bozuluyor. Kadinsal rahatsizliklar gunumuzde daha fazla maalesef. Ve bu rahatsızlıklar erken yaşta başlayabiliyor üreme sorunu olarak. Cocuk sahibi olmak isteyenlerde mecbur tüp bebek yapıyor.
@iansomerhaldersever turkiyede yasak oldugunu biliyorum. Yasak olmaya da devam etsin. Bizim millet erkek cocugu diye ölüp bitiyor. Hala gunumuzde erkek cocuk doguramayan kadinlara bir suru laf ediliyor, baski kuruluyor, öldürülen var bu yüzden. Bu durumun yasal olmasi cok kötü sonuçlar doğurur. Aslinda hicbir yerde yasal olmaması taraftariyim. Yazimda demek istedigim tup bebek o kadar gelismis bir yontem ki cinsiyet belirlenebiliyor. Hatta daha ilerisi goz rengi, boyu gibi şeylerde olabiliyormus galiba. Ya da bunun calismalari var bunu tam bilmiyorum. Ama yaratıcının işine karismanin dogru olmadigini düşünüyorum.
Evet DNA ile oynama söz konusu göz rengine kadar isteyen aile karar verebiliyor 🤦🏽♀️ bence de çok saçma evet çocuk sahibi olamayan aileler için çok güzel birşey ama cinsiyet göz rengi özel olarak bir bebeği de tasarlamak be bileyim 😖 evet ülkemizde yasak olması akıllı bir karar dediğinizde haklısınız😊
Tüp bebekte yaş ortalamasının düşmesi sadece hamile kalamamak ile ile ilgili bir durum değil. Tüp bebek teknolojisinde doktorlar en iyi yumurta ve spermleri seçiyorlar. Böylece doğacak çocuk genetik açıdan daha iyi oluyor. Çevremde tanıdığım ve tüp bebek yöntemini kullanan sağlıklı tanıdıklarım var.
Her yıl tüp bebek tedavisine başvuru oranlarının arttığı doğrudur. Bu gerçek sadece bizim ülkemiz için değil, tüm dünya için de geçerlidir. Yani tüm dünyada tüp bebek ile çocuk sahibi olma oranı artmaktadır.
Bunun bir çok nedeni vardır. Yapılan araştırmalarda her yıl aynı yaş grubundaki erkeklerin sperm kalitesinde bir miktar düşüş olmasıdır. Bunda yaşam tarzı, beslenme ve dış etkenlerin önemli rolü vardır. Kadınlar için de bu etkenler geçerli olup yumurta kalitesi ve sayısını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
Ayrıca en önemli diğer bir sebep çiftlerin çocuk sahibi olma isteğini ertelemeleri ve ileri yaşlara bırakmalarıdır.
Örnek olarak, yumurta kalitesi veya sayısı çok iyi olmayan bir kadın 20 yaşında gebelik isteyip normal yolla çocuk sahibi olabilirken, aynı şekilde yumurta kalitesi veya sayısı iyi olmayan aynı özellikte 30 yaşında bir kadın normal yolla gebe kalamayabilir. Belki ilk bahsettiğimiz kadın da 5-10 sene bekleseydi normal yolla gebe kalamayabilirdi. Halbuki her iki örnekteki kadın da 35 yaşın altında genç bireylerdir.
Son yıllarda çiftlerin evlilik yaşları kariyer, eğitim veya sosyo ekonomik nedenlerden dolayı daha geç olmaktadır. Bu durum tüp bebeğe olan ihtiyacı doğal olarak arttırmaktadır.
Normal şartlarda olmuyorsa zaten tüp bebek yaparlar yoksa kimse meraklı değil 5 10 bin vermeye
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim yıllardır çocuğum olmuyordu. Çok uğraştım iyi bir doktor bulmak için. En sonunda Şule Yıldırım köpük hocam sayesinde tüp bebekle çocuk sahibi olabildim. Şule hocayla bir görüşün
En İyi Cevaplar