Eşimin spermleri deforme ve de hızlı değilmiş birde sayısı da azmış. Zamanında baya bir sigara içiyordu.. Yaşımız 30 ikimizinde tüp bebekten başka çare kalmadı gibi görünüyor. Merak ettiğim konu gerçekten tutuyor mu tüp bebek?
Dışardan müdahale olduğu için tüp bebek olayı biraz zorlar seni. Döllenmiş Yumurta dengeli gelmediği için rahme tutumasi biraz zaman alabilir. Bir-kac tüp bebek denemesi ardından tutacaktır. Ama öncesinde rahim duvarının nekadar ince veya kalın olduğu önemli. Spermler yavaş dahi olsa döllenme işi birkaç deneme ardından olmalıydı. Yumurtaliklarin ve rahmini kontrol ettir. Eğerr sorun yoksa mens kanamasını bitince 14 gün boyunca hergun denemeye çalışın. Eşin dayanamazsa 2 günde 1 denemeye çalışın. 14. Gün bitince bırakın. Şehvete dayalı tekrar ilişki yaşayabilirsiniz. 4 ay daha deneyin. Olmazsa eğer sende de sorun yoksa tüp bebek çare olacaktır.
Tüp bebek tedavileri çok yaygınlaştı. Tutan da var tutmayan da. Genellemek yanlış. Hastaların durumu ve hastane şartları ile doktor önemli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Arkadasim 2. Denemesinde cocuk sahibi oldu. Yardim aldigi doktora gelen bir hastanin su durumuna sahit olmus;
Ciftin sanirim 20 25 senedir cocugu olmuyormus. Doktora ilk kontrollerine geldiklerinde vazgecip tedaviye baslamamislar. 8 ay sonra karar degistirip tekrar gelmisler ve muayene sirasinda 7 aylik hamile oldugu anlasilmis. Menopoza girip kilo aldigini düşünmüş. Diger belirtileri de yasamamis. Duydugumda gozlerim dolmustu
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
oha yaa süpermis herkese nasip olur insallah isteyenlere
Hocam bende hekimim. Bu işi hemen IVF ye dökmek yanlış. Anne yumurtaliklari ve rahmi kontrol edilmeli. Annenin sağlığı sorunsuzsa spermler yavaş diye gebelik uzun süre negatif kalamaz. Yumurtlama döneminde biraz baskın şekilde ilişki bu durumu düzeltebilir. Siz daha iyi bilirsiniz bir kadın olarak, kullanılan ilaçlar ve kadın hormon sağlığı gebeliği aşırı etkilemekte. Birde babanın sperm hızı ve kalitesi düşük olunca zorlaşıyor. Mens döngüsünde iyi hesap yapılıp gebelik sağlanabilir.
En fazla geç döllenme olur. Spermler 5 güne kadar yaşayabilir. Bu süre icin de mutlaka gebe kalınması gerekir. 24 saatte oluyorsa yumurtaların kontrolü şart. Benim anne adayina tavsiyem önce jinekoloji ve obstetrik'e, ardından baba icin urolojiye görünmeleridir.
@proz99 IVF de olabilir IUI ya da ICSI miydi neydi ama doktorum dediki IVF de sanslar daha yüksekmis. esim urolojiye neden gitsinki? zaten spermlerinin iyi olmadigini biliyouz hizi filan. bide deforme olusus.. :(
Var. Spermler soğuğa duyarlıdır. Haftada bir defa testislerine buz koyup masaj yapsın. Greyfurt suyunu da haftada 1 kez içsin. Sperm kalitesi artacaktır. Hemen sonuç beklemeyin ama bu yöntem 1 yılı bulabilir.
Merhabalar çocugum olmasını çok istiyordum aşılama çatlatma her yolu denedik ama olmadı dha sonra Şule yıldırım köpük hocayla tanıştım tüp bebek tedavisi yaptı ve ilk denemede tuttu şu an hamileyim teşekkürler hocam
bilmiyorum kötüymüs iste dogal yolla hamile kalmak 5% demsiti galiba dr ilac Filanda yoktur kullansin diye. Hemde deformeymis yani hamile kalsam belkide Allah korusunda cocuk saglikli olmaz. belkdie
En İyi Cevaplar