Şeker yükleme testi olarak bilinen oral glukoz tolerans testi, anne adayının insülin dengesini ölçmek ve diyabet riski taşıyıp taşımadığını öğrenmek için yapılan bir testtir. Diyabet gelişme riskinin en yüksek olduğu haftalar olan 24. ve 28. haftalar arasında yapılır.
Anne adayına 50 gr glukoz (şeker) içeren bir besin (genellikle şekerli su) verilir ve sonrasında kan değerlerine bakılarak diyabet belirtileri araştırılır. Eğer ilk testin sonucu yüksek çıkarsa, 100 gr oral glukoz testi ile devam edilir ve kan değerlerine tekrar bakılır. Bazı hamileler ise şeker yüklemesinin zarar vereceğini düşünerek bu testi yaptırmıyorlar. Sizce bu test yapılmalı mı? @ponçikmom#şekertesti#hamile
Geçen gün bir arkadaşımla konuşurken hamileyken devlet hastanesinde şeker yüklemesi yaptırdığını ve bayıldığını söyledi. Nasıl yani diye şaşırdım. Bildiğiniz şekerli su içirmişler.
Ben ise kola gibi teneke kutuda ve meyveli bir sıvı içmiştim, şeker tadı almamıştım bile.
Bence kesinlikle uygulama şekliyle alakalı yaptırmak istemiyorlar.
Ben yaptırmıştım ama riskleri konusunda çok bilgili değildim açıkçası. Bu durum gebelik süresince normal bir prosedür olarak sunuluyor, dolayısıyla sorgulamıyor direkt kabul ediyorsun.
Hayırlı geceler, bana şeker yükleme testi yapmışlardı 14-15 yaşlarım da çok pişman oldum vücudu allak bullak ediyor 2-3 gün full dinlenmiştim ancak kendime gelmişti vücudum, hiç tavsiye etmem ama hamilelikte ki şeker yükleme testi başka mı oluyor orasını bilemem :)
Bir bardak kolada 28 gr şeker varmış. 5 adet tatlı bisküvide 3 yemek kaşığı şeker bulunurken, 100 gr. patates cipsinde 4, bir adet çikolatalı gofrette 3, bir adet simitte 4,5 yemek kaşığı şeker varmış. Bir yemek kaşığı tepeleme 24 gr'mış. Yani zaten gün icerisinde yeterinden fazla şeker aliyoruz. Yaptiririm sanirim.
Şeker yüklemesi yaptırdıgın da şeker cikmama ihtimali yok yaptirip da seker cikmayan cok nadirdir ama yaptirmayip hic sorun yasamayanlar daha yuksek bence yapilmamali ac karnina gidip bir bardak seker icip bir de seker cikmama ihtimali yok
Arkadaşımda gebelik şekeri çıkmıştı ağır diyete girdi ve 34. Haftada erken doğum yapmak zorunda kaldı. Diyete girmese bebeği kaybetme riski yüksekti. Yeterli bir cevap olmuştur umarım. Sanki bir oturuşta 3 dilim baklava yemiyolar
En İyi Cevaplar