1 yaşında ek gıdaya geçeli baya oldu. Doktoru günlük süt verebilirsiniz, devam sütünü kesin, günde 2 kez verin dedi. Ama kızım hiç sevmiyor şu an.süt içen bebekİlk sade verdim, daha sonra cici bebe ile denedim. Tiksinir gibi yapıp, 100 ml kadar içip bırakıyor. Nasıl sevdiririm?
Bence 100 ml fena miktar değil. Zaten bir anda oturup bir bardak içmesini beklememek lazım. Orada mesele damak tadının değişmesi aslında. Çocuk farklı ve daha az tatlı bir şeyi sevmeyebilir ilk başta. Deneye deneye alışacak, miktar artacak, o da siz de rahatlayacaksınız. Yine de ille tatlandırmayı düşünüyorsanız kakao deneyebilirsiniz biraz. Ama dediğim gibi alışma sürecinde 100 ml ile başlamış, aralıklı olarak zamanla verdiğinizde damak tadı ona alışmaya başlayacaktır.
Normalde devam sütünde 200 ml içiyor ve devam sütünde şeker yok tatsız bir mama açıkcası ama akşam muzlu süt olarak denedim makineden geçirip bayıla bayıla içti:)
Damak tadı işte. Muzlu tatlı tabi hoşuna gitmiştir. Alışması için zaman vermek gerek. Biz bile alışkanlıklarımızdan çok zor vazgeçiyoruz. O zavallıcık ne yapsın :)))) <3 <3 <3
Devam sütünün markasını değiştirip deneyin, normalde sevmesi lazım ama neden sevmedi anladım. Ben kendim dram sütü içiyorum tadı çok güzel, markadan markaya değişir mi acaba. Milupa Aptamil 1 numara içiyorum ben tadı güzel bir deneyin isterseniz
Pardon ben yanlış anlamışım. Onları ilk başta sevmediyse çok zor, bazı insanlar hiç sevmez ve içmez. Ben seviyorum ama çok az içiyorum onları genelde devam sütü içerim hep. Similac 3 numara kaç yaş için?
Bardakta verme Renkli su içme şişelerinde içine nesquik tozu at 1 kaşık öyle ver Veya Kaseye süt koy içene 1 kaşık nesquik toz at ve içine nesquik tanelerden at kaşıkla yedir öyle alışması daha kolay
Sade alıştırın yoksa sonra ömür boyu bisküvi tarzı şeylerle içmek zorunda kalır benim gibi. İlk gün 100 içer bir hafta sonra 150 ye çıkar. Yavaş yavaş alışır. Onun damak tadı henüz oluşmadı çünkü.
Siz bir yemeği sürekli azar azar yedirirseniz o yemeğe alışır. Damak tadı 2-3 yaşlarında oluşmaya başlar. Ben pırasa yemeğini ilkokulda sevmeye başladım mesela.
Zamanla oluyor o benim kuzenim de içmiyor ama meyveli süt ya da meyveli kefiri çok seviyor böyle mnik şeylerle deneyebilirsiniz veya onun yanında sizde için örnek alabilir
1 yaşindaki cocuga ispanakmi veriyon 😀bari lahmacun kebap da yedir salgam falan :) 100 mg iciyor sa o 150 ye cikar acikinca bal vs deneme icindeki vitaminler ölür sutun 3 5 yasina gelince yedir ispanak vs seyler ben nerden mi biliyorum ablam dan
Ne alaka ya bende herşeyi yediriyorum. 1 buçuk yaşında sürekli süt dayanirmi çocuğun ağzına. Vitamin alması lazım. 6 aylıkken başladım ben ek gıdaya çorba meyve püreleri haşlanmış sebzeler yedirdim.
Valla ıspanak yiyor pazı yiyor ki yemesi gayet normal 9 aylıkken başladı hepsine ve evet lahmacunda yiyor kebapta ucundan koparıp eline verince direk gömüyor 😅 bal zararlı olduğundan denemiycem ama meyve muz falan karıştırıp vericem
Güzelim 100 ml iyi bı miktar bence. Çünkü katı gıda da aliyomus anladığım kadarıyla. Benim oğlum da 100 bilemedin 150 ml içiyor gün içinde de biz ne yiyosak o da yiyor sabahları yumurtamiz şaşmaz. Sen pes etme elbet alışacak. Pes edersen ömrü billah sevmez o sütü bak ben bu yasa geldim hala icemem sütü küçükken de icmemisim annem de hıc zorlamamis keşke zorlasaymis. Dişler ve kemik gelişimi için çok önemli
@napcanadımıı haklısınız aslında ama devam sütünde 200 ml içtiği için acaba yetmez mi diye endişe ediyorum. Ama biraz aç bırakmak gerek sanırım süt saati yaklaşınca yarım saat geç verip kendisinin istemesini sağlıycam yoksa hiç içmez yemeklerede öyle alıştı zaten acıkınca mecbur yiyor 😅
Gerçi ben de annemi emmemişim öyle böyle büyüdük de süt önemli aslında. Abim de et sevmezmiş şimdi steak falan yapıyo. Pek üsteleme kendine sütlü nescafe falan yaptığında senin bardağından içmesini dene. Ilık tabii ki.
@büşra_riri 1.75 boyum var :) kisamidir sen karar ver sut icmemenin en kotu yanı bağışıklık sistemin diger insanlardan güçsüz oluyor daha cabuk hastalaniyor insan
Ne diyorlar Çok yedirmeyin diyorlar Sen sütün içine az bir şey koyacaksın tatlı olsun hoşuna gitsin diye Yarısına kadar koyma mübarek 😂 Hem onu demelerinin bir diğer Sebebi katkı maddeli balık piyasada çok bulunması
Bir de bebekler sürekli anne babalarını örnek aldıkları için bir şeyi yedirmeden önce kendiniz yiyip mutlu yüz ifadesi gösterin ki onun güzel bir şey olduğunu anlasın
@Muallime__ kardeş dediğim gibi katkı maddelerinden dolayı söyleniyor geçmişte yaşanan bazı olaylardan dolayı Onun haricinde benim bahsettiğim 4 cc gibi az bir miktar
Çok denedim öylede malesef tatlı şeyleri pek yemez ama normal baharatlı acı ekşi tarzda yemekleri seviyor 😅 hayır ben ünyeli babası sivaslı bu çocuk neden urfanın bağrından kopup gelmiş gibi yemekleri yiyor anlamıyorum 😅😂
Katkı içermesinden değil. Bal bebeği zahirler. Bkz: Arılar bal yaparken adı kolostridyum botalium denilen bakteriyi üreten kalıntıları bala bırakmaktadır. Bu bakteri bebeklerde botulizm denilen zehirlenmelere yol açabilmektedir. Bu zehirlenme bebeğin sinir sistemini etkilemekte hatta nadir olarak görülse de ölümle sonuçlanabilmektedir. Erişkinlerin sindirim sisteminde zehri önleyen ve bakterilerin çoğalmasını engelleyen faydalı kalıntılar mevcuttur. Bebeklerin sindirim sisteminde bu hücreler gelişmediği için bakterilere karşı bağışıklıkları yoktur.
@mualimme__ kardeşim dediğin olayı biliyorum hatta aşırı bal süt pekmez vs yani protein içeren kan yapan malzemeler bolca kan yaptığı için saçma sapan yerlerdeki doktorlar kan pıhtılaşması teşhisi de koyuyor ben her türlüsünü gördüm yani merak etme Ama tatlandırma amaçlı az bir miktar yani zarar vereceğini düşünmem Neyse bu konudaki tosun tatlıya karşı zaten fiziğini koruyor 😂
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ben en iyisi keçi sütüne muz falan koyayım olmadı hafif armut pekmezi ile deniyim en kötü içmezse meyveli yoğurt yapıp yedireyim napalım 😊
En İyi Cevaplar