Geçen gün 55 yaşlarındaki bir teyzeyle bunun konusu açıldı. "Ben 3 çocuk büyüttüm. Kız olsun, erkek olsun hepsinin de bezlerini ben değiştirdim. Babası dokunmadı bile. Zaten öyle de olmalı. Bebek de olsa, mahremiyet diye bir şey var," dedi. Aynı şeyi banyo yaptırma konusunda da söyledi. "Şimdi annelerden duyuyoruz. Babalar yıkıyormuş çocuklarını. Nasıl böyle bir şeye göz yumuyorlar, anlamıyorum," şeklinde görüşünü belirtti. Siz bebeğin babası, teyzesi, halası, amcası veya dayısı olarak; bezini değiştirmek istemez miydiniz? Veya anneler ve anne adayları, babaya veya bazı akrabalarınıza bezi değiştirmeleri için izin verir miydiniz, yoksa siz de mi yanlış buluyorsunuz?
Babasından bir şey olmaz bnce biz bebeğimizi eşimle birlikte yıkıyoruz küçük sonuçta. Ama 7 ya da 8 aylık olunca sadece bn yıkayacağım eşim şimdilik bana yardım ediyor yıkamamda ve bebek bezi konusuna gelirsek eşim o konuda teyzeyle aynı fikirde sanırım bn bir kaç kez "Hadi kızımızın bezini değiştiriver canım " dedim "Hayatta değiştirmem o işi anneler yapar " dedi.
Teyzenin görüşü kısmen doğru. Çünkü bebeğin bilinçaltında anne ve babası rol modellerdir ve bu rol modellerin çocuğa öğrettiği görevleri vardır. Anne çocuğun mahrem dünyasını vb şeyleri temsil eder baba da çocuğun sosyal hayattaki gelişimini temsil eder
lan ne alakası var? Benim sevgilim bile yok ama değiştirmeyi biliyorum. Sapık mısınız? hadi diyelim baba kızının bezini değiştiremez. peki anne neden oğlunun bezini değiştirir? baba otomatik olarak sapık durumuna düşmedi mi?
Klasik yobaz diye tabir ettiğimiz insanlardır bunlar. Böyle insanların kalpleri temiz mi orası göreceli tabi, bu iğrenç düşünceler nasıl oluşur bir İNSAN da anlam veremiyorum, babası yani ne olacak.. Bunların düşünceleri, fikirleri sapık.. Allah akıl fikir versin
Maalesef teyzeye katılamayacağım. Baba da anne kadar önemlidir. Bu yüzden baba da değiştirebilir. Ancak ben teyze , dayı veya amcaya izin vermem. Çünkü çocuğun mahremiyeti bozulur. Sadece ben ve babası olur. Artık neler duyuyoruz.
En İyi Cevaplar