Prematüre Bebekler Birer Savaşçıdır!

Görüyorum ki arkadaşların moralleri bozuluyor pes ediyorlar öncelikle ben kusursuz veya harika değilim beni özel kılan erken doğmam ve asla pes etmemem ben hem kendim için hem sizin için yazıyorum.

Ben sizin gibi normal çocukluk geçirmedim normal biri asla olamadım

02. 01.1996 yılında 2.5 ay önce erken gelerek hem yılbaşını kutlamalarına izin vermemişim. Hem de bugün bana geriye baktıkça vazgeçmemenin bana yakışmadığını hatırlatan o gün hayata merhaba demişim.

Prematüre Bebekler Birer Savaşçıdır!

Kendi resmim yok. 1.700 gram bir bebek tahmini olarak 1500 kilo oldum ve kendimi çok merak ediyorum!

Erken doğan bebeklerin hepsi hayata dayanamaz

Şükürler olsun ki yiyecek ekmeğim alacak nefesim varmış. Şimdi ki gibi tıp gelişmediği için doktorlar benden umudunu kesmiş yaşamaz ölür makineyi kapatalım yaşamına son verelim demişler. Ama amcam buna izin vermemiş. 2.5 ay hastanelerde gezmişim. Hastaneden çıktığımda' da resmen pamuklara sarılmış kimseye gösterilmemiş sır gibi saklanmışlar beni.

Anlattıklarına göre portakal kadar kafam el kadar vücudum varmış

Ölü gibi yatarmışım nefesimi kontrol ederlermiş çok gülünce veya ağlayınca dudaklarım ve yüzüm renk değiştirir mor olurmuşum. Bu arada evimizi değiştirmişiz öyle ya gecekondu da yaşayamam! 3-4 kere kalbim durmuş solunumum gitmiş. (Ölüp ölüp hayata dönmüşüm.) Doktorlar benim için yaşadı ama engelli veya deli olur demişler halt etmişler ben gayet sağlıklı ve zekiyim.

O zamanlardan bana bir çok hatıra kaldı. Hala ölü gibi yatıyorum, çok gülmeme ağlamama izin vermiyorlar mor renk oluyorum. 1 -2 küçüklük resmim var ve doktorumun adını söylemişlerdi Selim. Allah razı olsun.

Ben hep değişik ve farklı bir çocuktum sessiz sakin uzak 8 yaşında okula başladım benden küçüklerle okurken adapte olamadım hep sorunlar yaşadım. Hayatım istemeden hep değişti. Mutluyum şu anda 4. mesleğime ulaşmak üzereyim. Ama içimde hep polislik vardı. Ben 10-11 yaşında ekmek bayisinin karşısında gördüm polisleri ve asla vazgeçmedim. Pes edeceğim zaman eğer pes etseydin doğarken ederdin diyerek kızıyorum kendime. Prematüre bebeklerden korkmayın ve gözlemleyin onları onlar bir SAVAŞÇIDIR.

Prematüre Bebekler Birer Savaşçıdır!
Cevapla