Yazın nişanım olacak, hatta belki de düğünümde olacak. İlk çocuğum ailem de bilmiyor pek bu işleri geline altın neler alınır ne istenir nişanlılar evlenecek yardımcı olabilir mi?
Cevabın nedir?
Bak güzel kardeşim. Şimdi karşı tarafın durumuna göre hareket etmelisiniz. Bizim orda kapıyı çaldığın an 40.000 lira bilezik parası gitmiş sayıyoruz biz yani kız tarafının kuralları çok kati. Düğün masrafı işte set vs. Bunlar hariç. Bu bide normal bir kız için geçerli öyle çok güzel seviyesi yüksek bir kız ise ya da hamarat diyeyim. Bu 40.000 den 70 bine bile yükselir. Demem o ki karşı tarafın durumu iyiyse sende en az bir 12 bilezik iste, haricen set falanda isteyin. Ev eşyası alinirkede sadece yatak odası damatlık ve salonda kına gecesi programı masrafı size aittir anladın mı? Eğer çelişki varsa ben daha detaylı ablama anneme sorup sana net bilgi veririm ama sen karşı tarafla ve kendinle alakalı biraz bilgi vermelisin
16 Yorumla
Soran+1 yılTam olaeak neresi konya karamandemissin
- +1 yıl
Mal mı alıyorsunuz kız şöyleyse bu kadar eder vs?
En İyi Cevaplar
Bizde 150-200 gram arası altın alınır bilezik olarak.
Sonra 25-30 bin lira mehir senedi yapılır.
Örf ve adetlere göre eşyalar alınır. Kimisin de beyaz eşyası erkek tarafı alır, nadirde olsa kız tarafıda alabilir. Perdeler halılar paylaşılır. Falân filân.28 Yorumla- +1 yıl
Ne iyimiş ya size gelin gelmek lazım
- +1 yıl
@siccil bana fark etmez ama sizin kadar takılmıyor
+1 yılher yore farklidir ama ne istiyosan onu aldir elifcim. basinda nasl baslarsan sonuda oyle olur agzni kapatip yok aman kalsn masraf olur deme oyle de boylede masraf cikcak ve sen istedgn seyi aldirt. sadece altn degl gelinlign kuaforun ayakkabin o oglunu evlendiriyor durumu yoksada evlendirmesin cunku herseyn en guzelini hak ediyosun yeni gelin olarak.
ilerde herseye hayir dersen oyle alisirlar ve masrafdan kacarlar sana en adi seyi almaya kalkarlar ben uzun iliski yasadim ve cok seyde gordum ettim
benim. bildigm bir kac bilezik istenir atiyorum 5 veya 10
benim bir akrabam 35 bin tl lik altn istedi😂 yani sen dusun bacim. pisman olma icnde bsy kalmasn alsinlar02 Yorumla- +1 yıl
Para uzerine bir zihniyet daha...
Adetlere takılı kalmayın karşı taraf sorunca gücünüz yettiğince ne yapabilirseniz demek en doğru ve en kibarı insanları zora sokmanın alemi yok çevremdeki evlenenlere bakıyorum saygı büyüklerine hürmet konusunda modern takı eşya konusunda acayip gelenekçiler böyle olmaya lüzum yok
70 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
87
Cevap
85Cevap
Canım burda önemli olan iki tarafın birbirini incitmeden adımlar atması.. evlilik ve nikahta mehir istemek senin KURÂNDAKİ̇ hakkın , buda karşı tarafın sana verebileceği ölçüde olmalı.. ben evlenirken eşim ve ailesinden ötesi bir talepte bulunmadım.. ailem bu konuda yük olmadı kimseye , siz ne yaparsanız imkanınız doğrultusunda hareket edin dediler ve konu kapandı..
Evlendikten sonra istenilenlerin BORCUNU ÖDEMEKTEN ise borçsuz EVLENMEK en güzeli..🙏🏻100 Yorumlakarsi taragin durumuna bagli neyaparlarsa elinden almiycaklari geleceginize yatirim olabilecwk sekilde iste altin bilezik besi niryerde falan sakin sete heves etme satarken ucuz gidiyor amadedigim gibi once anlayis esini vok borca sokmiycak sekilde iste bence once anlayis sevgi saygi ferisi teferruat
10 YorumlaYani durumu nedir bilemem ama en az 2 bilezik alınır 1 takım set 1 kelepçe ya da bilezik alınır onun dılında olan birşey yok kına zaten kıza aittir ama gerekirse 30 Bin vs kredi çekip 12 bin kıza 18 bin erkeğe bölüşüp krediyi 36 ay vs yapsanız 1100 1080 tl ödersinz ikiye böldüğünüzde 550 540 tl yapar ikinizde çalısıosanız bunla belli şeyleri halledip düğünde takılan takılardan krediyi kapayıp keyfşnize bakabilirsnz ama genel olarak ilk başta yazdıgım şeyler alınır
00 YorumlaAynı şekilde benimde yazın nişanım olcak ve bu yüzden sözlümle kavga ediyoruz Şu an askerde ve gelince herşeyi ben yapicam annemden babamdan istemem derdinde yani resmen bize isteme şansı bile sunmuyo sence bu normal mi mesela bayram alışveriş yapılır geline ailesi alalım dedi ama o sadece en ucuzundan pantolon tşört al yeter diyo sürekli böyle ve benim ailem gelenek ve göreneğe bağlı insanlar resmen arada kaldım bende gerçekten zor işler allah yardımcın olsun istesen bir dert istemesen bir oluyo ama bence ailenler bir araya gelip konuşur ise siz belirleyin derim şu kadar takı felan yine nişan alışverişi oluyo diye biliyorum
02 Yorumla- +1 yıl
sende sakin herseye tamam deme aldirt hersey bikere oluyor ve sizin cevreniz var millet. getir bakalm. kaynana ne aldi sana derse ceyiz yok ortada!! yani hem kendilerni rezil. ederler hemde seni uzmus olurlar ne gerekiyosa aldirt
- +1 yıl
Bende senin gibi düşünüyorum ileride pişman olmaktan iyidir eminim keşke yapsaydım diycem , bu arada benim kayinvalidem çalışıyo benimle ilginmiyo bile sözlüö askere gideli 1 sene olcak sadece 2 defa geldi evime oda sadece 1 saat toplam çalışıyorum yapamam zamanım yok siz herşeyi halledersiniz felan diyo kafayı Yiycem benim annem bu durumdan çok şikayetçi o kadar daraldım ki kendi ailemide onlarda üzülsün istemiyorum tek istediğim sağa salim düğünün olması sizdede bölye pronlemler var mi
Ne istediğini sen bilmiyor musun. 😊 ilginç bir soru olmuş. Karşındakinin maddi durumunu düşünerek ni kaç şey isteyebilirsin bir kaç bilezik takı seti filan. Genelde gelinler isterler de isterler 😞 ama evlenince maddi sıkıntıyı kendileri de çekerler
00 Yorumla
+1 yılBence altın bir kenarda paran varsa değerlendirmek için alınır. Evlenirken isteeniyo alınıyor, 5-6 ay sonra bozdurup borca veriliyor çok saçma. Ben istemedim ama eşim aldı 2 bilezik bir kolye. Takmıyorum. Altın almış başını gidiyor isteme başını sokacak bir evi olsun karnını çocuklarını doyuracak parası oldumu tamam.
40 YorumlaDin'de diledign kadar mihir isteyebilirsin, yani esinin alacagi miktarda altin veya para, esinin maddi durumuna bagli olarak tabi. Ailesine gelince bunu biraz ailenle konusmalisin tabi karar senin eger bsy istiyorsan nisanlinin da ailesiyle bunu konusmalisin. Ama ne istersen iste o sana bagli, bizde boyle :)
02 Yorumla- +1 yıl
Sonra evde kaldık diye agliyorsunuz
+1 yılSözlüyüm benim de yazın nişanım var. Evde olacağı için bilezik falan istemedik sadece Damat set takacak. Gerisi düğüne sizinde evde olacaksa böyle yapılabilir
Düğünde takılacak gerisi
- 8 Bilezik
- Damattan geline 1 set olacak. Genel de böyle olur. Çok da abartmaya gerek yok.07 Yorumla- +1 yıl
++birde Nişana gelirken gelin bohcasi da getirilir damat tarafından geline
- +1 yıl
Bence de çok mütevazı yaklaşık 60 bin liralık altın!😂😂😂
- +1 yıl
8 tane yazdım 2 tanesini annem babam takicak, 6 tanesini onlar.
- +1 yıl
6 tanesi min 20 gramdan 120 gram yapar 120*190=23000 civarı sonra set benzer bir fiyat eder etti sana 46 bin sonra neden evde kaldık diyorsunuz
- +1 yıl
Hani bunun eşyası dugin masrafı ıvır ziviri?
- +1 yıl
Sözlüm varlıklı evin tek oğlu. O yüzden kafayı yormuyorum. Sende yorma
- +1 yıl
Evimizi babası aldı eşyaları yazin alicaz. Borç falan yok. O yüzden herkes kendi işine baksın
+1 yılevlilik müşterek birşey bence kadın karsı tarafın takısına güveneceğine calısıp erkek gibi parasını kazansın gün gelir kocasını yitirirse evine sahip çıkabilir ayrıca sen iyi misin o kadar altına vsye karsı evleniyorsun baslık parasının farklı bir versiyonu.. evlilik mutluluk için yapılır mutlulugu maddiyatta arayacaksan mutlu olamazsın
20 Yorumla
+1 yılAltin falan isteme olunca bir tek bana mi öyle geliyor ama baya satılık hissi veriyor, degerın kaç okadar altın takacağım gibi. Örf adet neyse, ben bu kafayla cidden evlenemeyecegim🙄
70 Yorumla
+1 yılBilezik, set, kelepçe, günlük set, yüzük, künye tarzı ince bileklik, ve şu adını bilmediğim her gelinin taktığı kolye var ya uzun altınlı onlardan bana bunları yapmışlardı.
10 Yorumla
+1 yılDamadın gönlünden ne koparsa... sonuçta karısı bir hediyeyi çok görmeyecektir herhalde sjsjs yahu bu eskidendi şimdi finalda mehir var.. hemde devlet tarafından sjsjs
10 YorumlaBen sözleniyorum yazın, Şu altın çerçeveli kolyeler oluyor ya onu aldır ne kadar bilezik istersen bütçeye göre aldır küpe ve saat ayrıca alışverişe çıktıgınızda da seni baştan aşşağı giydirmek zorundalar sen de sadece ona saat ve yüzük alıcaksın tatlım
03 Yorumla
+1 yılÇok bir şey isteyip masrafa sokma, huzur iste, sevgi iste. Zaten altın pahalı, yük olmadan yuvanı kurmaya bak. Böyle abartılı maddi istekler maalesef toplumda çok yaygın.
53 Yorumla- +1 yıl
O huzuruda vermiyorlar
- +1 yıl
@Coktaönemlidgl
Kimsenin vermesini bekleme, sev yeter..
O da seviyorsa geriye kalanlara ancak halt yemek düşer. - +1 yıl
Sevsin zaten onuda istemem değer vermesi paradan altından daha önemli
Bizde bir takı seti bir de 180 gram en az dan başlanarak 250 300 e kadar çıkabilir ailelere kalmış o kadar gram bilezik istenir. Ama yöreye göre değişiyor tabi
00 Yorumlaİmam nikahı kıyılırken Mehir alınır üzi bir miktar Onun haricinde iki veya üç bilezik isteyebilirsin Ben böyle biliyordum İki tane kız evlendirdik bir tane de gelin aldık
00 YorumlaHerkes gücünün yettiği kadar yapar. Öyle şart koyup şunu bunu alacaksınız demeyin bence. Eviniz ayrı olacaksa beraber gidip alışverişinizi yapın nişanlınla, gerisine fazla kafa yorma
10 Yorumla
+1 yılBilmem benim bir set bir tek bileklik küpe herbiri 20 gram 11 tane bilezigim vardı
Hepsi gitti😀😀😀10 YorumlaHiç bir şey istenmez sadece saniniza yakışanı yapin derseniz yeterli.
Hayırlı olsun inşallah.21 Yorumla
Soran+1 yılOoo guzel laf dur diyim🤣
+1 yıl150 gram altın, yüzük erkeğe, damatlık, erkeğe hediye birşeyler , aileye hediye vs ondan sonra dahasını bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılBizim buralarda durumunda varsa ailenin baya bir altın yapılır 4 yıl evvel teyzemler 1 kilo kadar altın takmışlardı
00 Yorumla
+1 yılGelin tarafı, görgülü, asil ve gözü tok bir aile ise bir şey istemez. Erkek tarafının durumu neye elveriyorsa kabul etmelidir..
20 Yorumlabizim buralarda en az 5 bilezik 1 tane set bir tane yüzük 1 tane saat istiyorlar vicdansızlar toplam 50 bin :D
04 Yorumla- +1 yıl
😂😂 abi naptn biz burda 8 bilezik 2 set beşibiyerde saat 4 yüzük çizdirme bide halfli kolyeye 55 veriyoz o bilezikler kelepçe mi bari 😂
- +1 yıl
😂 bilmem
Lan hala altın mevzusu mu dönüyor? Dolar taktır şöyle 10'luk. Enişte, dayı, yeğen derken alır yürürsün.
00 YorumlaO yaşadığın yere baglı. Mesela ben Urfalıyım bizde çok altın istenir. Altın kemere kadar. Ama eşim Yozgat lı. Onlarda öyle çok altın yok. En azından bizim burdaki altınlardan yok orda
10 Yorumla
+1 yılDiyceksin ki alcağınız şeyler gururunuza kalmış gururlarına da laf ettirmeyecekleri için 😂 yani istek olarak bu bence
06 Yorumla- +1 yıl
walla evet ama bunu zamaninda bende iliskimde soylemistm bir halta yaramadi gurursuzlar demeki kendilerini hic yuceltmek istemediler
- +1 yıl
Ciddi misin mfckfmşöfd ya ben daha 18 yaşındayım ama işte akrabalardan falan görüyorum yani 😂 zorlama gibi de görmüş olabilirler hani gurursuz olmadığımızı biliyolar zaten ayağına
- +1 yıl
akilli ol ilerde evlenirsen hic acima sonra insanin icinde kaliyor biliyomusun
- +1 yıl
Ay gerçekten mii tamam çok teşekkür ederiim 💜
- +1 yıl
evet canim. gercekden bu saf bisey istemesni bilmiyo diye kaciyolar masrafida bir guzel kiz tarafina bindiriyolar habern olsun😂❤
- +1 yıl
Tekrar çok saolun acımak yok 😂😂😂
+1 yılBir şey istemeyin adamı zor durumda bırakmayın o zaten elinden geleni takar altının fiyatından haberiniz yok galiba
00 Yorumlayengemin ailesi ne yapabilirseniz demişti. set zaten mutlaka olması gerekir ama bazıları çingenelik yapıp en pahalısını istiyor.
00 YorumlaYa aileler konuşur onları genellikle sen fazla strese girme zaten bir dünya strese gircen baban annen istesin bırak zaten hepsi senin olcak
00 Yorumla
+1 yılDamat adayı donuna kadar soyulur evlendinten sonrada gelinle birlikte borc öderler ömür boyu adetler böyle
00 Yorumla
+1 yılAileler en iyisini bilir zaten daha nişan veya düğün olmadan karar verirler. Sen kasma bu kadar boşver.
00 YorumlaHahaaa damat evini kurtacak ve somurecek kadar altın istenir :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHahahahah
+1 yılWalla damat doguluysa 6 bilezik bir set 4 yuzuk uzun bir koleye falan gibi
02 Yorumla
Soran+1 yılIkimizde icanadoluluyuz
- +1 yıl
Nerelisin bacım
+1 yıl5 i bir 2 tane burma yuzukleri soylemiyorum 6 tane 24 ayar bilenzik. bir tane de set iste yine ustune koyarsin
10 Yorumlatanri sizi yok edip yeniden yaratsin.. bu iste bir hata var yegen. gazoz kapağı olurmu. ipe geçirip boynuna taksįn..
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi durumuna göre hareket edilmeli
10 bilezik arti set aldiran da var
4 bilezik de
Tabi gelini altina boganlar da var😂😂00 Yorumla
+1 yılSenin aç gozlulugune bağlı nişanlıni ne kadar sevdiğine onun bütçesini ne kadar düşündüğüne bağlı şahsen ben hiç bişi istememiştim gönlünden ne koparsa takar ztn
010 Yorumla- +1 yıl
@Sbnckmk böyle yazdığıma göre evet
- +1 yıl
@Sbnckmk napcan ne alaka simdi
- +1 yıl
@Sbnckmk 10 yil
- +1 yıl
Sizn gibi bir bayan karsima cikmadikca evlenemem sanirim. @Agresif_hatun_
Evlilikler hep somurme uzerine... ve ben de adetleri filan hic sevmiyorum gelenekleri gorenekleri... - +1 yıl
@Sbnckmk saol
+1 yıl8 bilezik 2 set 1 5i biyerde 4 yüzük 1 tuğra 1 çizdirme bileklik 1 saat 1 de isimli meşhur kolye 😂 biz geline bole taktık
03 Yorumla
Soran+1 yılCizdirma bileklik nasil
Soran+1 yılNe kadar tuttu
- +1 yıl
Sünnet altını bileği sarıyo tek tek toplam 55 tutmuştu
+1 yılGeçen haftalarda abimi evlendirdik kız 1 kg altın istedi.😞😞
215 Yorumla- +1 yıl
Pardon ama Bukadarda fazla afedersin 1kg altın nedir ya
- +1 yıl
@gizlibey22 bizim o taraflarda normal 😞😞
- +1 yıl
Adetlere saygım sonsuz Ama 1 kg fazla ya. neyse olan olmuş İnşallah altından iyi kalkmışsınızdır
- +1 yıl
@gizlibey22 bizim köken urfa oralar da da aşiret düğününden hallice olur düğünler o yüzden o istenen altını yapmazsan füğün olmaz
- +1 yıl
Düğün olmaz diyecektim.
- +1 yıl
Anladım. Ama O Altınıda bulmak her baba yiğitin hakkı değil. Önemli olan saygı sevgi. evet adet böyle anlıyorum ama. biraz fazla istemiş
- +1 yıl
Söylediklerimden alınmiyorsun değil mi? eğer öyle olduysa özür dilerim
- +1 yıl
@gizlibey22 yok tabi ki bence de saçma bir adet.
Ama şöyle birşey var altın çok olursa eşya da öyle aham şaham bişi istemiyorlar - +1 yıl
İşte asıl Bu saçma bence. Eşya gerek eve Altın değil Yani istersin 2 gram 300 gram ev eşyaları önemli
- +1 yıl
@gizlibey22 eski kafa ablacım, eskiden geline bir yatak odadı yapılır sonra da kaynana ile beraber otururdu aile biraz daha destek olur çocuklarına bir evlerini alıp çıkarlardı
- +1 yıl
Bence Kaynanayla oturmak Sıkıntı ya 😅Her nekadar İyi olsada. insan eşiyle Yalnız vakit geçirmek ister 😇
- +1 yıl
@gizlibey22 evet artı ve eksileri var malesef.
- +1 yıl
Artıları nedir?
- +1 yıl
@gizlibey22 eksileri gelin kaynanana anlaşamaması artıları ise aile destek olursa kısa sürede maddi olarak toparlanırsın.
- +1 yıl
Ruhsal olarak toparlanmadıktan sonra Bence maddi olarak toparlanmak anlamsız. 😄
+1 yılNişanlanacağın kişi ile onun bütçesini konuş. Gereksiz yere borca sokma, ilerde yine alır.
00 Yorumla
+1 yılo değişir kimi trabzon set ister kimi kemer ister kimi ayrı set ister.
00 Yorumla
+1 yılMutluluk ve huzur işte hiçbirşey onlar kadar kalıcı degil
00 Yorumla
+1 yıl10 cift bilezik 30 gramdan
gerdanlık künye küpe
4 yüzük
2 metre zincir
Böyle işte00 Yorumla
+1 yıl22ayar olsun gelinin olsun, set takilir, bilezik takilir kalinlardan
00 Yorumla
+1 yılher biri 20 gr olacak şekilde 10 bilezik ve iki set. Benim ailem her kızı için aynı şeyi istiyor :)
02 Yorumla- +1 yıl
10 bilezik çok fazla başlık parasına bağlamışsınız siz olayı dağmat tarafıda insanoğlu yani görgüsüzlüğe gerek yok hadi 10 bilezik diyelim 2 set nedir
- +1 yıl
Görgüsüzlük falan.. çok çirkin laflar bunlar. Düğünde takmazsan kızı alıp eve gidiyoruz demiyor zaten kimse.
Biz doğuluyuz adetimiz var. Düğünde kızın üstü boş kalmaz. Gücün varsa takarsın. Gücün 8 bileziğe mi yetti. Tamam yani napalım. Ama tak yani. Taka biliyorsan tak. Biz kendimize istemiyoruz, oğlanla kızın olacak sonuçta. Evladına yapıyorsun , bana mı yapıyorsun.
Bizimkilerin düşünce tarzı bu şekilde. Bence de uygun olanı Budur. Herkesin adeti geleneği kendine. Laflara da dikkat..
Bunlar çokmu önemli altın almaz ise evlenmezmisin? mutluluklar dilerim.
00 YorumlaEskiden burma bilezik kolye vs...
Şimdi orta altin00 Yorumla
+1 yılKolye küpe ve bileklik Set alınır, yüzük alınabilir, nişanda erkek tarafıda bilezik filan takar
00 Yorumla
+1 yılHic bilmiyorum ama yazik cok istemeyin altin olmus kac para. Ölçülü isteyin.
00 Yorumla
+1 yılTrabzon seti iste
10 tane erzurum burması
2 metre zincir
Altın kemer
5 i biyerde00 Yorumla
+1 yılNiye erkekler somuruluyor ki... hep erkek kiza alir zaten biseyler. Kizlar da doymak bilmez.
033 Yorumla- +1 yıl
Espri olsun diye yazmadim. Somuruyorsunuz... m
- +1 yıl
Parada gozu olmayan biri karsima cikmadikca evlenmiycem...
- +1 yıl
Hep kizlar isteyip aldirtcak dimi?
- +1 yıl
Ben sömürgeci olan biriyle evlenmem...
" onu almazsan seni kabul etmem bunu almazsan seni kabul etmem"
Peki kabul etme. Yürüyüp gidebilirsin.
Bu insanlar için bir tabir uydurdum. Ben, "bireysel emperyalist" diyorum bunlara. - +1 yıl
Ya zaten çok saçma bir şey onu al bunu al demek kalk git kendin al. Toplumda kızlar için evlilik çıkar ilişkisi tamamen. Bana istediğim şeyleri alabilecek mi beni güzel mekanlara götürecek mi zengin mi arabası var mı? Yahu sanane adamın mal varlığından falan. Kendin (özür dileyerek söylüyorum) poponu yırtsan alamayacağın şeyleri nasıl başkasından beklersin😂 kapısının önünden geçemeyeceğin yerleri nasıl başkası götüremezse evlenmiyosun😂 okumamış etmemiş kızlarımızın erkeklerden beklediği şeyler cidden bana hayatı sorgulatıyor. Şahsen ben kendi evimi arabamı almadan ilk tektaşımı kendim takmadan evlenmem.
- +1 yıl
Benzer dusuncelere sahibiz sanirim
- +1 yıl
Guzel.
Hayati sorgulayip, var olan duzendeki saçmalıkları yikacaz... - +1 yıl
Evet. Ama dünyada insanlar olduğu sürece bir saçmalık bitince diğeri başlayacak. Dolayısıyla saçmalıkları yok etmeye çalışmak kendi hayatını boşa harcamana neden olacak. Hayatı çok sorgulamaya da değmez. Ömür çabuk bitiyor gelişine yaşa. Ama koyunda olma tabi yani 😂 araştırmadan sorgulamadan zaten hayatın tadını alamazsın her şeyi bil kendi hayatına uyarla toplumda doğruları oluşturmaya çalışmak kendi hayatına yaptığın darbe olur
- +1 yıl
Ya evlenemeyip yalniz olursem?
- +1 yıl
Ay evlenip napıcaksın? Başka birini tanı hayatına al her şeyi ona göre yaşa memnun edeme sürekli vızıldasın dursun kambur gibi sırtında kalsın kendi bir yandan ailesi bir yandan... memnun edemezsin kadınları sen 3682382 şey yap tek bir şey yapma tüm yaptıkların boşa gider. Ne gerek var evlenip napıcaksın git gez dolaş ye iç hayatın tadını çıkar. Yalnız ölmezsin merak etme. Hem napıcan aile kurup şu saçma sapan dünyaya çocuk getirince eline ne geçecek. Ürememek en iyisi😂 yalnız ölmezsin dünyada kimse yalnızlıktan ölmez yalnız da ölmez arkadaşların olur kuzenlerin falan olur. Tek kalmazsın yani merak etme. Hayatın tadını çıkaramadıktan sonra yalnız ölmesen nolacak hem
- +1 yıl
Biraz asiri ileri gidiyor olamaz misin?
Evlenemezsem kiminle birliktelik yasiycam? Anladin sen...
Hem tum kizlar oyle degil ki.
Ben evlenmeye karsi degilim. Turkiyedeki uygulanis sekline karsiyim. :)
Bir kiz arkadasim oldu opusmedim, cinsellik yasamadim. Ucuz atlattim denebilir yakinlasmalara ragmen. Sonra dedim ki kendimi ilerdeki karima sakliyim.
O kisi bedenimin ve ruhumun tadına bakmak ister... :)
Evlenmeden yasanan cinsellikler yanlis bence. Hem gunah. - +1 yıl
Bence de yanlış ve günah. Ama bilmiyorum belki ben kızım diye bana öyle geliyor en azından şimdilik öyle geliyor😂 belki hormonaldir belki yaştandır ama bana cinsellik çok mühim gelmiyor o yüzden evlilik de mantıklı gelmiyor😂 bir ömür bir şey yapmadan yaşayabilirim yani lazım değil gibi 😂 ama erkek olarak evet günah işlemektense sana uygun birini bul evlen. Kendine uygun birini bulursan evlilik çok çileli de olmaz hatta güzel de olabilir. Ama dönüp bakıyorum etrafıma kızların hepsi yapma hepsi makyaja bulanmış tek tip olmuş hepsi yapmacık kendini geliştirmeye çalışan tek bir tane göremiyorum hepsi dedikoducu hepsi yalancı hepsi samimiyetsiz bana tuhaf geliyorlar memnun değiller hiçbir şeyden. İnşallah hayatı zindan etmeyecek birini bulur evlenirsin
- +1 yıl
Karim tadıma bakmak ister mi sence :)
- +1 yıl
Birsey sorcam. Evlilikle alakali ama cinsellikle alakasiz
- +1 yıl
Erkek kadini sahiplenir korur diyorlar. Aynisi kadin icin de gecerli degil mi? Erkegi sahiplenmez mi kadin, her zaman?
Cinsellikle alakasiz demistim ama sunu da demeden edemiycem. Cinsellik esnasinda erkek kadina sahip olur diyorlar da kadin da erkege sahip olmaz mi?
Bende sahiplenilme duygularim biraz daha baskin da. Bu degisir mi bilmiyorum ama boyleyim biraz. beni sevene ait olurum, onun olurum her yerde, yatakta da filan diye icimden gecirdigim olur. Erkek de kadina ait degil midir? Kadin da erkege sahip olmaz mi? - +1 yıl
bir sorum daha olacak.
- +1 yıl
Sonraki soruya gecmeden once de, e tabi ki oyle derken sahiplenip korumanin karsilikli oldugumu onayliyorsun yani dusuncelerimi. Dogru anladim dimi? Sahiplenilmeyi istemem normal yani?
- +1 yıl
Bir soru daha.
- +1 yıl
Bazi kadinlar kocalarina yatakta istediklerini yaptiriyormus.
Kadinin biri iphonr plus 6 mi ney aldirtmis.
bir baska kadin da kocasina yatakta 1250 tllik canta aldirtmis.
Yataktan kastimi anladin.
Bu ahlaksizlik ve zalimlik degil mi? - +1 yıl
Ahlaksizlik degil mi?
- +1 yıl
Bu, benim esimle ortak mutlulugum. Kendi cikarina ceviremez bunu. Hakki yok.
Ben de bunu anlarsam sogurum zaten...
Niye kocalarini kullaniyor bu kadinlar ya... - +1 yıl
Ben o tur erkeklerden değilim.
Bana da öyle davranmaya kalkisirsa? Beni elinden yavaş yavaş düşürür... ve sonunda beni kaybeder. Kullanmaya çalıştığı için.
+1 yılKarşı tarafı zorlamadan bütçeleri el verdiğince şeyler istenir.
00 YorumlaDamat, zaten görevini bilir zaten istemek olmaz gibi.
00 Yorumla
+1 yılBöyle şeylerde erkek tarafından gelin kızın ağırlığı kadar altın istenir
00 YorumlaÖncelikle hayırlı olsun ama sen bunlara kafanı yorma
00 YorumlaBuldunuz damadı yolun ananas satayım. Altın bereket tanrısı isteyin.
00 YorumlaNasil olsa kresi cekip alacak evlenince beraber odeyecdksiniz altin araba da istesen fark etmez
00 YorumlaSet alınır diye biliyorum, başka da bir bilgim yok 😄
00 Yorumla
+1 yılOn adet burma bilezik on adet yüzük beş tane küpe bir adet altin kemer bir adet altin saat bir adet taç altindan yedi adet cumhuriyet altini onbes adet tam altin bunlar iste
04 Yorumla- +1 yıl
Aşirete gelin gidersen bundan fazlasi var 😂
- +1 yıl
+1 yılEn az 100 bin liralık altın isteyin yoksa beleşe gitmiş olursun. Sakın ha
00 Yorumla- Devamını Gör (112)
Devamını Gör(157)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Geline altın olarak ne alınır, neler istenir damat tarafından?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler