Kızlar hala ped alırken utanabiliyor peki erkekler eşine ped alırken utanır mı? Benzer durum iç çamaşırı hamilelik testi gibi durumlarda da olabiliyor. Marketler de görüyorum da adam şekilden şekile giriyor. Peki siz kızlar erkeklere özel öyle çok bir şey olmasada prezertavif ya da erkek iç çamaşırı alırken utanır mısınız?
Eşinize ped, hamilelik testi, iç çamaşırı alırken utanır mısınız?
Bence, utanılması gereken şeyler değil. Regl, lohusa dönemleri kadınların normal bir durumudur. Asya ülkelerinde özellikle japonya ve güney kore ülkelerinde küçük yaşta sınıfta bunu ders olarak işliyorlar. Birçok Türkiye de de yeni yeni “cinsellik” dersleri işleniyor. Yavaş yavaş toplumumuz bazı şeylerin ayıp olmadığını, bunları gayet normal olduğunu öğrenmeye ve öğretilmeye hatta cinsel uzuvların çocuk yaşta ders olarak işlenerek, o bölgelerin özel olduğu konusunda da uyarılar yapılıyor.
Bunlar kadınlar için ayıp değil, kadına taciz ve benzeri durumlarla yakalaşanlar ahlaksız ve karaktersizdir.
Sonuç olarak insanlar evlenir veya evlenmez yaşanılan şey ve alınan şeyler ortak kararlar olmalıdır. Örneğin, bir evli erkek bir kadın için ped alıyorsa bu ayıpsanacak durum değildir. Belki, erkek utanabilir bu gayet normal. Ya da bir kadın bir erkek için markete ya da eczaneye gidip, prezervatif ya da yine bir erkek gidip bir kadın için doğum kontrol hapları alıyorsa bu sorun teşkil etmemeli. Utanma normal ancak, artık bunların aşılması lazım.
Rica ederim. Bunları aileleler çocuk yaşta öğretmesi gerekiyor aslında. Çocuk yaşta alınan tüm eğitim ve ahlaki ve hayatın gerekliliği konusunda neyin olup, bittiğini bilmeleri gerekiyor. Belli bir yaşa gelindiğinde sonradan öğretilmesi maalesef biraz zor oluyor. Önemli olan doğru ve yanlışın ayırt edilip, edilmemesini sağlamak.
Ancak, kadın veya erkek derse ki, hayır canım ben gider kendim alırım. O kadar da olmaz, kendime saygısızlık olarak görürüm o başka. Ancak, çiftler arasında bunlar gayet doğal olmalı. Birgün markette dikkatimi çekti bir kadın ped alacaktı, arka raflarda olur genelde marketler de biliyorsunuz. Neyse, kadın alacakken kalabalığı görünce vazgeçti. Biraz dolandı ve turladı kalabalık çekilince hemen aldı ve sepete attı. Oysa ki, yetişkin bir birey bile çekiniyor. Toplum olarak maalesef bazı şeyleri aşamadık
ben eczanede çalıştım ped gebelik testi gibi seyleri cok sattım insanlar nedense utanıyorlar ama bunda utanılacak hiçbirsey yok ben ped veya hamilelik testi almaya gitsem utanmam neden dersen bu bir ihtiyac utanılacak birsey yok bunda acıkcası ama insanlar benden isterken bile eczanede kulağıma söylüyorlardı utanıyorlardı demekki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir arkadasim vardi lafi acilinca ben cok utaniyorum kocam aliyor pedi dedim hay demez olaydim. Aaaaayyyyy kocan mi aliyooooo😳 Ayy nee ayiiiiiiip dedi. Sen nasil aldirirsin ne kadar ayip bebimki olsa hic almaz dedi😐😐mk salagi Bigun kocasi marketten agda almis buna. Bizim arabayla gitmisler kocamla. Agdayi unutmus adam bizomki de eve getirfi aksamina bunlar bize geldi. Agdayi cikardim kocan almis canim bizim arabada kalmis. Aaaa ne ayip sen bunu kocana mi aldiriyon hani almazdi bisey die hunhanrca guldum😂😂😂
Ay sen gorsen nasil ayipladi beni. Sanki zina yapiyoz gerizekalinin tepkisine bakarsan. Mecbur aliyor cocugum var cikamiyorum bile kendisi de ayni aldiriyormus demekki😂iyi vurdum yuzune pisman degilim😂
Neden utanayım ar namus pedle görüşle mi oluyor yorum yapıyorsun tamam yap ama beni benim karakteri mi eleştirmek sana mı düşüyor yaptığın hoş birsey değil beni tanımıyorsun bile
Ya simdi bak acil durum olur evde kalmamistir alirmisin diye sorar, alirim Ama o utanip surekli bana aldirirsa cok buyuk sorun olur. Almaktan utanmam ama bunu kendisi yapmasi lazim sanki regl olan tek kadin o mu bunun utanilacak bir tarafi yok sonucta
En İyi Cevaplar