Iki sorum var oncelikle bu gitar nasildir. Ikinci olarak da ; Ne dersiniz ilk kez online alışveriş ve ikinci el ürün alacağım... arkadaş okuduğum yerde yurduma yakın ama şimdi tatildeyim ben.. satılırsa satacak ben gidene kadar... kargoyla alsam diye düşünüyorum ama çok kararsızım hadi kargodan sağlam geldi... peki bir arızası varsa... bunu bir müzik aleti anlayana test ettirmem gerek... nasıl olacak bu akıl fikir verin.. gitarın normal değeri 1900 ... arkadaş 800 e siteye koymuş. .. 3 yıllık. ... elden alabilirim ama dediğim gibi çok zaman var daha gitmeme... oysa arkadaş gel dene gör beğenirsen alırsın.. temiz gitar dedi... ama sen gelene kadar da satılırsa bisi diyemem diyor. Gitarı daha üst bir seviyeye geçeceği bu gitarın hafif kaldığı için elden çıkardığını söylüyor.
Bence al çünkü...
Bence alma çünkü...
Kararsız kaldım...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ibanez elektro gitar 2. El ibanez rg370dx almayı düşünüyorum, nasıl sizce?
İlandaki Ibanez markasının RG370DX modeli gitarı en mantıklı başlangıç seviyesi fiyat/performans gitarlardan biridir. Köprü ve sap manyetikleri humbucker, orta manyetiği ise single manyetiklerdir. H-S-H olarak da daha önce duymuş olabilirsin. Böylece gitarın üstündeki switch ile 5 farklı kombinasyon ile manyetiklerini kullanabilir, çok farklı tonlar elde edebilirsin. Switch ile şu kombinasyonlarda manyetikleri çalıştırabilirsin.
1.Pozisyon: Sap manyetiği 2.Pozisyon: Sap manyetiği ve orta manyetik 3.Pozisyon: Orta manyetik 4.Pozisyon: Orta manyetik ve köprü manyetiği 5.Pozisyon: Köprü manyetiği
Şahsi fikrimi söyleyecek olursam, amfinin clean kanalını kullanıyorken 1. ve 2. pozisyonlarda ritim atmanı öneririm. Overdrive kanalında ise genel olarak 5.kanalda riffleri çalman istediğin tonları almana yardımcı olacaktır. Alt tellerde 12.perde sonrasında atacağın sololarda ise yine 1. ve 2. pozisyonları kullandığında daha çok beğeneceğini göreceksin. Diğer pozisyonlarda ton oldukça çiğ gelecektir. Ne gitarın üzerindeki ne de amfinin üzerindeki ekolayzer ayarları durumu düzeltemeyecektir.
Bu gitardan en yakın arkadaşlarımdan birinde vardı, gitara ilk başladığı zamanlarda. Çok uzun süre de kullandı. Ancak iyi bir ton elde etmede amfinin sahip olduğu önem yüzdesi, gitarın sahip olduğundan çok daha yüksek. Başlangıç seviyesi bir gitar ile üst seviye bir amfide mükemmel tonlar yakalayabilirsin ancak kötü bir amfiye dünyanın en pahalı gitarını da taksan olmaz. O yüzden her zaman paranı amfine yatırmanı tavsiye ederim.
Son olarak ne tarz müzik yaptığın da çok önemli. Eğer rock/metal ağırlıklı müzik yapıyorsan bu gitarı beğeneceksindir ancak daha az gain'li overdrive'lar kullanıyorum, sık sık clean kanal da kullanıyorum dersen tonları çok yapay gelecektir sana. Cayır cayır distortion çalacağım diyorsan hiç durma, hemen al! :)