Bunu da eşimizle yapamaz mıyz
Çeyizim yok, 1 yıl içinde kendi çeyizimi kendim yapabilir miyim?
Bunu da eşimizle yapamaz mıyz
Türk kültüründe çeyiz daima olmuştur, gelenektir. Ancak günümüze baktığımız zaman çeyiz azalmakta... Çünkü çeyize verilecek para yerine eşle beraber ortak karar verilip bir şeyler alınır. Yorumlardan biri evi de eşyaları da eşiyle beraber alacağından bahsetmiş, benim fikirlerim de bu yönde. Bence evleneceğin insanla hareket etmelisin. Günümüzde kadınlar da çalışıyor bir çeyizle de olmaz ki yahu.
Kızların evliliğe sadece bir çeyizle gitmesi kadar saçma bişey olamaz. Benim çeyizim falan olmayacak ben kocamla evi de ortak alıcam düğünü de ortak yapıcam eşyaları da beraber alıcaz. Yani eski gelenekler iyidir güzeldir ama artık çalışıyor kadınlar, bir zahmet evlilikte çeyizden fazlasına el atın
iyi bir işe gir ve maaşını biriktir 1 sene sonra ne gerekirse alırsın.
mutfak çok tutar. perdeler pahalıdır yatak odası halılar hariç 5 10 bin arası tutar. gardolabı yatağı yastığı çarşafı vs derken ıvır zıvır içerir. mutfakta aynıdır tuzluğu kaşığı çatalı saklama kabı vs. yani temel şeyleri 1 yılda fazlasıyla alırsın.
Cevap
1Cevap
Yapabilir misin neden yapmayasın strese gerek yok benimde başımda anne yok mesela bende kendim dizicem
paran varsa uc gunluk is ceyiz dedigin korkulcak strese gircek bisey yok
Hiç yok tabi paran varsa
Sikma canını
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar