Bizim mahalleye iki bakkal açıldı.. Biri Bildigimiz ahtapot gibi bir sürü kolu var.. Her halta el atiyor.. Ayni zamanda ukala saygisiz degişik gevşek biri.. İkincisi 50 yaş civarinda kalastan bozma ve kadin müşterilerine bir bakışı görseniz var gözü oyulsun dersiniz.. İkisinede belki ilk seferde yanlış anlamışımdır diye 2-3 defa gittim.. Kararim kati.. İkiside şerefsiz.. 5 liralik alış veriş icin 10 lira yakit yakip markete gidiyorum..
Mecbur kalmadıkça gitmiyorum. Ürünü, hem marketten daha pahalıya satıyor ve hem de son kullanma tarihleri genelde hep yakın oluyor. Ayrıca, market çalışanı ile muhabbet kurarsanız o da ekmek verir.
Alışveriş yapacağın şeye göre değişir. şu an evimin pozisyonunda bana yakın olarak fırın var, hemen 50 metre yanımda market var. Bakkal daha uzak. Şuanki durumlara göre bakkala gitmem zor. Bana yakın yer varken gidip bakkal kazansın diye uzak yere gidemem.
Kısacası bakkal/market ayrımı yapmam yakın olan yere giderim.
Mümkün olduğunca mahalle bakkalından alışveriş yapmam. Bakkallardan da hazzetmem.
En basitinden geçenlerde para bozdurmak için iş yerimin karşısındaki bakkala girdim. Adam bildiğin komşu olduğumu biliyor. Para bozarmısın dedim, bozamam dedi. Sigara alsam para üstü verir misin dedim, o zaman olur dedi.
İşte o an o bakkal benim için bitti. Bunu yapmayan illa vardır ama küçük esnafın kafa genelde böyle çalışıyor. Benden uzak allaha yakın olsunlar.
Hayır özellikle bakkallardan alışveriş yapmam. Çünkü fiş vermiyorlar vergi kaçırıyorlar devlete zarar veriyorlar devleti soyuyorlar. Ülkesini seven her vatandaş bu konuda hassasiyet göstermeli bence.
Bakkaldan alışveriş yapacak olursam da banka kartından alışveriş yaparım. Çünkü fiş istiyorum ters ters bakıyor. Banka kartından çekince vergi kaçıramıyor diye biliyorum.
Arada market arada bakkal Harbiden adamların işi kötü Dün bakkala gittim. Adam konuşuyordu toptancıyla normalde sigaraları kredi kartıyla ödememem gerekiyor ama Ay sonunu zor getiriyoruz.
mahalle esanafiyim zincir magazlarin taktigi insanlari gosteris ile aldatmak fiyat konusuna gelince abartisiz daha pahali sadece algi oyunu olusmus milletimizde
En İyi Cevaplar