Bu arada zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkürler...
Çok uzun süredir birlikte olduğum nişanlım evlenmeye ramak kala ilişkiye ara vermek istiyor!
Bu arada zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkürler...
sonuçta bundan sonraki tüm hayatınızı değiştirecek bir noktaya gelmek üzeresiniz, panikledi belki de. babamın bir sözü vardı 'evlilik erkeği kısıtlar kadını özgürleştirir' diye. şimdilerde bu biraz değişti sanırım, kadınlar da evlilik haricinde bir dünyanı var olduğunu görüyor ve buna göre değişiyorlar.
en kötü ihtimal sevgisini sorguladığı bir sürece girmiş de olabilir, ancak biraz hayata biraz uzaktan bakıp tam olarak nerede durduğunu ve nereye gitmek istediğini görmek istiyor bence. eminim senin için duygusal olarak çok yıpratıcı olmuştur böyle bir şeyle yüzleşmek durumunda kalmak, ancak en hayırlısı ona istediği arayı vermek ve geri dönmek istediği zaman soru sormaksızın kabul edip kaldığın yerden devam edebileceğini belli etmektir diye düşünüyorum...
böyle bir risk var. ancak şöyle düşün; aranızdaki bağ gerçek ise zaten o bağın kopması mümkün değil. fakat ondan yana bağlılık zincirinde bir zayıflık varsa ve bu talebi bunun tezahürüyse, zaten evlilik öncesi ortaya çıkmış olması senin için en hayırlısı. zor bir süreç, ikiniz de zorlu bir sınav vereceksiniz; sonuçlar her ikiniz için de en iyisi neyse o olsun...
tahmin edebiliyorum... belki de bu dönemde bir uzmanla görüşmen en hayırlısı, nasıl davranman gerektiği ve bu süreçle nasıl başa çıkabileceğine ilişkin çok daha yardımcı çözümler önerebilir sana. fakat bir sevgi azalması olsa bunu şimdiye kadar hissederdin bence, muhtemelen panikledi diyorum yine de, teselli verme hatasını yapmayı göze alarak...
aklına başka biri takılmış olabilir. bazı şeylerden bunalmışta olabilir.
ama en önemli nokta Evlilikten korkuyo olmasıdır.
çoğu erkek bu noktaya geldiğinde tıkılıp kalır o sorumluluktan,özgürlüğünün kısıtlanmasından bi yuvaya sahip olacağından artık daha olgun davranmasından korkar. erkekler serbest kalmayı sever böyle bi durumda kafa dinleyip kendini azıcık düşünmeye almış olabilir. bekle derim. ama ilk dediğimi düşünüyosan gerekeni yapmalısınn.
hmm. bi de bayann.
beklemeni öneriyorum.
Başka şehirlerde olduğunuzu söylemişsin. Evlilik sonunda yaşayacağı yeri değiştirecek olan eğer karşı taraf ise, alıştığı yaşam ortamından ayrılmanın zor olacağı aklına gelmiştir. Evlilik korkusu da bunda etkili olabilir.
O zaman evlilik korkusu ağır basıyor. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Sevmek konusunda; eminim seviyordur. Dile kolay yıllar sözkonusu...
Nişanı aileler arasında mı yoksa kendi aranızda mı yaptınız bu önemli. Ve siz aranızda yaptıysanız sana güvenini tam oturtmamış olabilirsin.
Cevap
6Cevap
Sıkılmış, özlemiş veya bunalmış olabilir. Eğer mümkünse yanına gitmeni öneririm.
11 yıllık birlikteliğiniz varmış, sen sorunun ne olduğunu daha iyi anlayabilirsin yanına gidince.
Şimdi yeni biri vs demek haksızlık olur ki senin de en son düşünmen gereken şey bu olmalı.
evlılık oncesı sendrom herkeste olur aynısı genelde erkeklerde olur ama senın kız arkadasında olmus pek bısey oldugunu dusunmuyorum nısanlısınız cunku evlılıge hazır degıldır evlılıkten bıraz korkmustur cunku sorumluluk alıyor kolay degıl dınlesın bıraz kafasını ama onu tamamen yalnız bırakma bence kafasını dınlerken senın onu ne kadar sevdıgını ona evlılık hayatında nasıl gul gıbı bakıcagını fılan sureklı dıllendırkı bırazda olsa uzaklassın korkulardan
11 yıl olmus dıle kolay..bence o sehir meselesi olabılır yanı yenı bır sehir yenı bır yasam gozunu korkutmus olabılır yada gercekten emın degıldır..beklemeye koyulacaksın..gelısmelerı yazarsan yardımcı oluruz sana..
çok bunalmış olmalı..sorun olduğu ortada..ona sormayı denedin mi?
İnsan sevdiğine bir an önce kavuşmak ister, hele bide ayrı şehirlerde kalıyorsanız.
Hatta o sürenin daha da kısalsın diye elinden geleni yapar. Benim açımdan böyle ama simdi sevmesem diyorum bende uzatmak isterdim… geçmiş olsun.
Sevmiş olabilir ona bir şey diyemem, ama ben şuan kendimi onun yerine koyuyorum deli gibi sevsem asla biraz daha zaman istemezdim. 11 yıl dile kolay onun hasreti özlemi bambaşkadır..
Belki de gözü korkmuştur ona sordundu açık açık?
Bence de elle tutulur bir sebep değil. Belki kendi sevgisinden şüpheleniyordur veya kendini evliliğe hazır hissetmiyordur ( gerçi yaş olarak bir sorun yok galiba ). Peki, nezaman dan beri nişanlısınız ve evlilik tarihiniz bellimi yoksa sadece konuşuluyor mu?
sanırım evlenme konusunda tam emin değil sende bir takım istediği özelliği bulamamış olabilir. aklına başkası girmiş olabilir umarım barışırsınız
fazla üstüne gitmeden biraz bekle bakalım ne olcak.
sana hak veriyorum insan tedirgin oluyor.ayrı şehirde olmak da çok kötü.kaç gün önce oldu bu olay.?eğer bir haftadan az ise biraz daha bekle bence.senin panik yapman onda ters tepkiye neden olabilir.belki sinirleri bozulmuştur.tabi tamamem boşla da demiyorum. uygun bir dille bir sorunu olup olmadığını, isterse yardımcı olabileceğini falan söyle.
Senden iki gömlek üstün biri çıkmış ve aklını çelmiş olabilir.. Dikkat et..
Kendi haline bırak..
Biraz zaman tani kafasını dinlesin sende dinle ama ilgi sevkatini de eksik etme
evlenme konusunu actin mi kiza peki?
çok geçmiş olsun inş şaşirmamışdır...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar