Faber Castell grip 1347 kullanıyorum ben tutma yerinin plastik ve yumuşak olması bana çok kolaylık sağlıyor 2incisini kullanıyorum ilki kaybolmuştu 😊 1 yıl falan oldu alalı memnunum. Tabi senin kullanışına göre de değişir
biraz ağır plastik olan faberlere göre eğer elin kalın kalemlere yatkınsa rahat kullanımı ama terleyince silikon biraz elinde kayıyor benim sağ orta parmağım küçüklüğümde sıkıştığından ve uzun süre yazarken kalemi destekledğinden fazla acıdır bunda o kadar olmadı biraz zorlandım yazarken ilk baya pufuduk bişey ama parmaklarımı acıtmadı hiç şuana kadar bir çok marka kullandım ve çoğu silikon uölu olmasına rağmen acıttı parmağım fazla hassas ve bunda öyle bir sorun olmadı ben 10tl gibi bir para vermiştim galiba fazla pahalıda bir ürün değil ayrıca :) kalem almaya gittiğinde görürsen eline al bir tutuşuna bak derim uzun süreli not tutuyorsan. ben genelde 2,3 kalemle gezer dönüşümlü kullanırım parmağımdan dolayı ama sende sorun olmaz heralde :D ben fazlaca memnun kaldım
aynen yorumları okudum ve söylemeden de geçemicem herkes 2,3 lirelık kalem kullan demişler ya kardeşim benim elimde sorun var kullamıyorum belki saatlerce not tutarak çalışıyorum ya da zenginim keyfimin kahyasımınız ya. sen kalem önerisi istemişsin eleştiri değil, hem belkide şuana kadar 100 200 lira bayılmışımdır kalemlere ne yapiyim parmaığım fazla acıyo yazamıyorum. ha kaliteli alırsın değer verirsin yıllarca kullanırsın ha 2,3 lira verirsin yerlerde sürünür bozulur kaybolur. bir çok kalemim var uçlusundan renklisine kaleme fazlaca önem veren bir insanım güzelce saklar ve muhafaza ederim. kimse benim cebimden çıkartıp kendim için harcıcağım paranın meblağsına karışamaz.
duygularımı ve düşüncelerimi tamamen yazmışsın aynı fikirdeyiz seninle ama hala bunu anlamak istemeyen yobaz insanlar var biraz daha araştırıp karar vermemin vakti geldi yorumun için teşekkür ederim alınca yazarım :)
deli olma git 3 liralık faber kastel al ya kaybolursa ne olacak. yok alacağım illaki diyorsan 85 liralık rotringin bir modeli vardı full metal onu al o zaman :)
7,5 a krallar gibi tombıw kalem al bozulmuyo uç kırılmıyo saglam ben 8 ay kullandım ygs-lys dönemi... Çok para harcarsan sonra pişman olursun sölemedi deme
yorumun için ve fikrin için sağol kardeşim ama rotringi geçen sene 2 kere kullandım ama bozuldu artık 7 tane kalem alıp 84 lira vermek yerine bir tane alıp kaliteli bişey almayı düsünüyorum...
Kardeşim bende önceden rottinge takmıştım ama tombow apayrı bişi yapmışlar bir denemeden başka bişe alma bende rottinge çok para yatırdım. Tombowda hiç bir problem yok düşün köpek gibi test çözdüm 8 ay şu an tıptayım @oceanlight
Ben ygs de 30 bindim açıkacası çok çalıştım genel yaptıgım netten 20 net düşük yaptım sonra lys ye çalıştım 10 bine çektim @oceanlight bir kaç temel tavsiye veriyim 1. Asla dersane denemelerine güvenme
Rotring kullanıyorum çizim de yapan birisiysen oneririm. Gayet kullanışlı ve dayanıklı ama eğer kalemi kaucuklu yerinden değil de ucundan tutuyorsan rotring alma
Rotring Rapid Versatil kullanıyorum su an. Oncesinde de Rotring Tikky kullandım gayet iyi ama kaucukla oynuyorum ben çok o yüzden tutuş kismini eskitmistim biraz. Moleskine vardı bende fakat o çalındı üniversitede. Yüksek maliyetli kalemleri ortalıkta bırakma alacaksan eğer.
Normalde Tikky serisinde kauçuk bir de uç kisminda sorun oluyordu bende sürekli uç takmaktan. Bunda öyle bir sorun yaşamadım hiç ben biraz kalemleri kötü kullanıyorum yani sürekli uğraşıyorum o sebeple bana bile dayandiysa sana kesin dayanır. 600 ,70 tllerde rapid, 80 tllerde ikisini de kirtasiyeye gidip tut yaz biraz hangisini beğenirsen onu al
500'ü geçen sene kullandım sevdim hâlâ duruyor ama rapid daha güzel. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım 500 biraz narin gibi geliyor bana bilemedim yapısı itibariyle galiba. :D Ama senin ellerin terliyorsa metal alma daha çok arkadaşlar yazmış fc grip o tarz kullan. Ben hiç kullanmadım onu ama arkadaşım da vardı beyazı 3 senedir kullanıyormuş.
Anladım, ben kalem açısından iyi olmaz dedim metal kisminda eskimeler oluyor öyle olunca. Karar verdiğin kalemi yazarsan sevinirim ben de bakarım farklı bir kalemse
zaten en bahalilari faberler olur birde altin suyuna cekilmiw patron qelemleri. sizde bu qelem movzusu deyiwikdi. biz icinde cernel olan mavi, lavanta, kirmizi, yewil reng qelemlerler yaziriq. xaha cox mavi, oyretmenler ise kirmizi. birde kurwun tahta yani oyle kalemler var onlarin renglileri resm dersinde kullaniriz faberler baha olurlar. ama 12_24set 30liradan baha olmaz. eger tek bizim mavi yazan faber diyosan en bahasi 5liradir
aha bu menim dediyim chernelli qelemdi. dediyim kimi cox baha deyil burda. turkiyeli ogrenciler boyle weylere cox diqqet edir. ama bizde parasi olan bele almaz. dediyim kimi 20kuruwa daha gozel yazan qelemler var :)
Türkiye de o bölüm var mıydı neyse konu o değil ben geçen sene 7 tane kalem değiştirdim 12 liralık iç mekanizması bozuluyor kalemlerin artık bu benim canımı sıkmaya başladı şimdi mantıkli gelir belki...
Uclu 5b kursun kalem al ne bilym 3 5 liralik bisi al sanki test cozdun de artislik yapmasi kaldi Kanka kalemin guzelmis kac para verdin otuz lira oha adam zengin falan dicekler egon oksanacak sacmaliyosun sadece
İleri kafali ocean para senin karar senin neden bize soruyosun? Ablacim ben 5 liralik kalemi yillarca kullanirim anladin? Bu da benim fikrim ozgur dusuncem degismez yani bence sacmalik olan sey sence akillilik olabilir sana saygi duyuyorum otuz liraya kiyamamis gibi dusunup durma git eline al incele begenirsen al hani bukadar basit beni ilgilendirmiyo
Uzun sure kullanmadim ama memnun kaldim bir tane vardi 1 sene kadar kullandim arkadasima verdim hala duruyo kullaniyo faber castell marka. Modeline bakiyim bulabilirsem
Cok defa yere dusurdum siradan dusurdum calisma masamdan dusurdum hic bisey olmadi. Dedigim gibi 1 yil boyunca kullandim yazi yazdim soru cozdum karakalem bile yaptim bence aradigin kriterlere uygun. Bu bir cok kalemde var aslinda ama sert yazma yumusak yazma ozelligini cok seviyorum o kalemin 😊 tabi bu benim gorusum sen nasil bulursun bilemem 😊
Aslinda bu biraz kalemi tutusunla alakali. Ben biraz daha yukardan tutarim kalemi ozellikle test cozerken. Yukardan tuttugum icin hic oyle olumsuz bisey yasamadim ama tabi terden dolayi kaydigi oldu metal oldugu icin bu da en cok sinav esnasinda heyecan yaptigimda oldu 😂🙈
En İyi Cevaplar