• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Alışveriş & Hediyeler

Avrupalı Osmanlı'dan neler öğrenmiş olabilir?

ekinokswest
ekinokswest Takip Et
Yoda Yaş: 43
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
bu konuyu araştıran var mı aranızda arkadaşlar ? ne düşünüyorsunuz
Avrupalı Osmanlı'dan neler öğrenmiş olabilir?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• sonperde06
    sonperde06 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 33%
    +1 yıl

Madem alanımla ilgili bir soru sorulmuş, cevap vermeden geçmek olmaz :)

Avrupalılar giyinmeyi bilmezken bizim atalarımız düz bir demirle pantolonlarını düzeltip öyle giyerlermiş.Tuvalet adabı ilk Türklerden beri vardır bizde.Onlar tuvalet adabını bizden öğrendiler.Avrupalılar ordularında genelde Türk bulundururmuş, çünkü Türkler kadar cesur, gözü kara, yetenekli asker yokmuş.At binmeyi, ok atmayı bizler sayesinde öğrenmişler.Bağımsızlığın ne demek olduğunu biz öğrettik onlara.İnsanlığı, hoşgörüyü, nezaketi diyemeyeceğim çünkü onların bu meziyetlere sahip olduğunu düşünmüyorum.Kadına değer ilk Türklerden beri vardır, hani hep bahsedilir toy meclislerinde kağanın yanında hatun da bulunur.Kağanın hakları kadar haklara sahiptir...

Daha birçok şey var, ben benim aklımda kalanları yazdım.Bir Fransız İmparatorunun Türkler hakkındaki düşüncesiyle de yazımı sonlandırmak istiyorum.Fransız imparator der ki :

''İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu

olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren

bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar

vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip

kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup

edilemezler.''

4
    3 Yorumla
    • umutlufb
      umutlufb
      +1 yıl

çok güzel ! ayrıca türkler gittikleri her yere önce hamam yaparlarmış:)he bide avrupalılar akıl hastalarını içine şeytan girdi diye diri diri yakarken türkler su sesi ve musıki ile iyileştirirlermiş

Yorumla
    • Aşık-ı_Mehcur
      Aşık-ı_Mehcur
      +1 yıl

+1

Yorumla
    • ILoveYou55
      ILoveYou55
      +1 yıl

on numara

Yorumla

En İyi Cevaplar

• lllxxlll
    lllxxlll Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 56%
    +1 yıl

Barut,pusula,kağıt,hamam,bilim...vs. Pusulayı kullanarak coğrafi keşifleri,kağıdı kullanarak rönesansı gerçekleştirmişlerdir.Sonuç olarak Osmanlı bu gelişmeleri takip etmediği için geride kalmışız.Osmanlıya gelen elçiler padişahın huzuruna çıkmadan önce hamamda iyice temizlenirmiş.Pisliklerini dışarıya attıkları ve banyo yapmadıkları için hijyenik değiller ve Avrupa'da insanlar yüzyıllar boyunca Kolera ve Veba hastalığından ölmüş.Osmanlı bilginlerinin buldukları ilaçlarla hastalıktan kurtulmuşlar.Parfümün icat edilmesi,küvetin bulunup kullanılması,topuklu ayakkabının icat edilmesi,gelinlerin ellerinde bir buket çiçek taşıması,düğünlerin genellikle haziran ayında yapılması banyo yapmamalarının bir sonucudur.Medeniyeti bizden öğrendiler şimdi bize öğretiyorlar.

2
    22 Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Barut'u türkler değil çinliler bulmuş

link

Yorumla
    • uuubeybi
      uuubeybi
      +1 yıl

mantıken osmanlıdan aldılar..ipek yolu üzerinden gelen şeyler osmanlının elinden avrupaya geçiyordu.

tabiki bu buluşların hiçbirisi osmanlının değil (farkındaysanız türk demedim, çok ulusluydu.. sadece türklere atfetmek olmaz)

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Hayır Osmanlıdan almadılar. Eğer yolladığım linki okumaya zahmet etseydiniz barutun keşfedildiği sırada Osmanlı devletinin var olmadığını görürdünüz.

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Kağıt ve Pusulada çinlilerden olması gerek. Kağıttan tam emin değilim ama pusula çinliler tarafından icat edilmiş diye hatırlıyorum.

3 hata birden yapılmayacağını düşünerekten bu yazıyı yazan kişinin Çinli olduğunu düşünmeye başlıyorum.

Yorumla
    • beteradam
      beteradam
      +1 yıl

haklısınız doktor

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

Farkındaysanız barutu Osmanlılar buldu demedim.Osmanlılardan öğrendiler dedim.Uygurlar Çinlilerden kağıt,barut yapımını öğrendi.Haçlı Seferleri sırasında da Avrupalılar Türklerden öğrendiler.Dikkatinizi çekerim öğrendiler diyorum.

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Haçlı seferleri sırasında Osmanlılar yeryüzünde yoktu. Türkler de henüz Anadoluya girmemişti.

İpek yolunun ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı acaba ? Marco Polo desem ? Avrupalı tüccarlar desem ?

İstanbul'un fethi sırasında toplara nasıl sahip olduğumuzu bilir misiniz ?

Hayır, Çinlilerin icatlarına aracılık bile etmedik.

Yorumla
    • Kensai
      Kensai
      +1 yıl

Graham.. Çok yanlış şimdi. Osmanlılar haçlı seferleri sırasında vardı. haçlı seferleri kaç yüzyıl sürdü bilir misin? :)

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Aquaveritas, umarım okursun

link

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

DoktorGraham hangi kaynaktan yararlanıyorsun bilmiyorum ama dünyanın konuştuğu tarih kaynakları bunlar.Tabi ki tarih dediğin küçük bir buluntu,kağıt veya rivayetlerden ibaret.Fakat elimizde başka kaynak olmadığı için inanmak zorundayız.Haçlı Seferler çok kez yapılmıştır.Türkiye Selçuklu Devletine de Osmanlı Devletine de.Hadi Haçlı Seferleri bir köşeye bırakalım.Onca savaş olmuş bir şekilde etkileşim var.Eskiden insanlar ticaret,savaş yoluyla birbirinden bir şeyler öğrenirmiş.Senin bildiğinyanlış

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Hangi kaynaktan yararlandığımı bilmiyor musun ? Sen iyi misin ? Linkleri görmüyor musun ? 2 tane ayrı link var. Yazdıklarımı daha dikkatli okuyun lütfen.

Esas siz kaynak gösterin. Bana sadece boş laf söylüyorsunuz. Komünist propagandası gibi konuşmakla olmuyor. TARAFSIZ kaynağınız var mı ?

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

ben internet kaynakların bahsetmiyorum.Neyse çok uzadı bu iş herkes istediği şeye inanmakta özgürdür.Benim araştırdığım,bildiğim doğrular bunlar.

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Wikipedia'yı size beğendiremedikse çok özür dilerim.

Metropolitan müzesinin Haçlı Seferleri hakkındaki bilgileri sizin için uygun mu efendim ?

link

Dünyanın konuştuğu tarihin ne olduğunu gördünüz umarım.

Son Haçlı seferi 1291 yılında yapılmış. Osmanlının kuruluş tarihi ise 1299 olarak kabul edilir. Yorum sizin.

Size birşey öğretmeye çalışıyorum. Yanlışsam lütfen doğrusunu öğretin. Fakat siz yanlış iseniz doğrusunu öğrenmek istemez misiniz ?

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

Linklerinizi keşke Türkçe yollasaydınız da bilgilerinizden faydalanma fırsatı bulsaydım.

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

1396 yılında yapılan Niğbolu Savaşı Ortaçağın sonuncu büyük Haçlı Seferi olarak nitelendirilmiştir.Yine Osmanlının Balkanlarda ilerlemesi Haçlı Ordunu'sun Osmanlıya Haçlı Sefer düzenlemesine sebep oldu. Kosova Savaşı yapıldı.Daha öncede dediğim gibi Haçlı Seferleri bir köşeye bırakalım.Sonuçta Osmanlı Devleti büyük bir imparatorluk.Gittiği bir çok yeri etkilemiş,medeniyetini götürmüş,pek çok şey öğretmiştir.

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

İngilizce bilmemeniz sizin ayıbınız. Öğrenmelisiniz. Dünyanın her tarafında konuşulan bir lisanı bilmemek eksikliktir.

Doğrudur, Osmanlının avrupaya yayılması esnasında ilerlemeyi durdurmak için toplanan devletler Osmanlıya karşı savaşması için birlikler göndermişlerdir. Fakat bunların amacının savunma olduğunu unutmayın. Halbuki Anadoluya ve Kudüse düzenenlenen seferler yağma ve talan amacıyla yapılmıştır. Osmanlı Ordusunun karşısına gelenlerin Haçlı Seferi olmadığını anlayabiliyor musunuz ?

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Osmanlı Devleti çok büyük bir imparatorluktu fakat bu büyük gücünü hiçbir zaman teknolojik gelişme ve yenilikler ile desteklemedi. Ne yazık ki medeniyetin öncüsü hiç bir zaman olamadık. Gittiğimiz ve ele geçirdiğimiz topraklarda OTORİTE gücüyle barışı ve huzuru getirmiştir. Rönesans ve Reform hareketleriyle iyice geri düşen Osmanlının yıkılması da kaçınılmaz oldu.

Bu durumdan bende üzüntü duyuyorum ama biz etkimizi yeniliklerle yapamadık. Gücümüzle yaptık.

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

Tabi ki öyle reform,rönesans hareketlerini takip edemediler bu da onları yıkılma sürecine getirdi ben aksi bir şey söylemiyorum fakat Osmanlı Devleti Asya ve Avrupa arasında köprü durumunda.Haliyle Asya'da gelişen bir yenilik direk Avrupa'ya gitmeden önce Türklere geliyor.Avrupalılarda Türklerden öğreniyor.Avrupalıların matbaayı kullanmaları 16.yy'da olmuştur.Oysa Türkler Orta Asya'dayken Çinlilerden çoktan öğrenmişlerdi.Çünkü komşular.Etkileşim var.

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

Eğer Çin Avrupa'nın komşusu olsalardı onlardan öğrenirlerdi.

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

Ayrıca herkes ana dili gibi İngilizce bilmek zorunda değil.Hele ki bilmediği için ayıplamak sizin haddiniz değil.

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Hayır efendim bilmeniz gerekir. Okulda eğitimini alıyorsunuz. İngilizce konuşamamayı meşru göstermeye çalışmayın. Çağı yakalamak sizin için önemli değilse siz öğrenmeyin. Gerikalmışlık bir seçenek olmaması gerek. Beni eleştirme hakkını siz nasıl kendinizde buluyorsunuz peki ? Eleştirinizin aynısını 1 satır altında aynen siz yapıyorsunuz ama gerikalmışlığı savunan bir insandan daha fazlasını beklemek hata olurdu zaten.

Yorumla
    • DoctorGraham
      DoctorGraham
      +1 yıl

Sayın ekinokswest, umarım 3-4 gündür buradan yazdıklarımdan ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Kendimizle övünmek yerine daha çok çalışıp medeni toplum seviyesine ulaşmalıyız. Şu an savunduğunuz tez icat yapmaktan ziyade batı ile doğu arasındaki köprü neticesine düştü.

Osmanlıda matbaanın yasaklı olduğu dönemi hatılatmama gerek var mı acaba ? Bırakın icat yapmayı, İTHAL icatları bile kullanmakta zorlanmışız.

Övünme noktasında değil, çok çalışma zorunluluğu noktasındayız

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Eyalet sistemi başta amerika olmak üzere olsun bir çok sistemi osmanlıdan alıp upgrade etmişlerdir.Amerikanın harita piri reis muhabbetini herkes biliyor zaten.Bilim alanında çalışmalar konusunda çok geri kaldık.Toprakların genişlemesi asker yetmemesi,yeniçerilerin bozulması +osmanlın sürekli islam dünyasının liderliğini yaparken din ve devlet işleri içe içe malumunuz tuz biber ekti bu gerileme işlerine.

Çini de bir kenara atamayız ama asıl medeniyeti ve bilimin temellerini avrupa nerden alıyor bliyor musunuz?anadoludan :) gılgamış destanını hatırlarsak avrupa aslında bir çok şeyi oradan öğreniyor:) kaynağı orası,mısır haricinde ,kuzey afrika ve anadolu birde urfadaki göbekli tepeyi ekliyeyim. modern insan temelleri aslında anadoluda gılgamışla başlıyor.ilaç misal yılan vardı destanda geçer yılanın zehiri günümüzde bir çok ilaçta kullanılıyor en basit örneğini vereyim size.bu tıbba yılan simgesi gılgamıştan yerleşiyor.ölümsüz otu muhabbeti.sonuç olarak avrupalı dünya medeniyet başlangıç ve bilim başlangıcını andoludan alıyorlar:)

0
    0 Yorumla
  • temucin
    temucin Takip Et
    Bilge Yaş: 41
    +1 yıl

Avrupada insanlar neden topuklu ayakkabı ve çizme ile gezerlerdi ? Çünkü sokaklara evlerin pencerelerinden lazımlıklar dolusu şeyler dökülüyordu..hela diye bir şey bilmiyorlar..Bizde ise her evin bahçesinde kerpiçten yapılma ayrı bir kulübe vardı..altında kocaman delikli bir taş...İbrik dolusu suyu alıp gidiyorlar işlerini bitirip dönüyorlar..Yine yıkanmayı hamamı yine bizden öğrendiler..parfüm sanayyinde fransızların çok önde olmaları bu nedenle..Aylarca yıkanmayan insanlar pis vücut kakularını bol parfüm kullanarak gizliyorlar..oysa 1400 lü yıllrda bile bizde gürül gürül sıcak su akan mermer hamamlar var..Her şehirde her semtte her mahallede bir hamam var..yarım gün erkeklere yarım gün kadınlara..işte medeniyet ve temizlik bu..

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

16

Cevap

40

Cevap

• the-yalniz
    the-yalniz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 32%
    +1 yıl

pek bısıy ogrendıklerını zannetmıyorum bızım bulmus oldugumuz bırcok seyde aslında ermenı rum sırp bılgınler tarafından bulundu evlıya celebı olsun mımar sınan olsun bırcok ılım ve bılım adamıda turk asıllı degıldı padısahların bırcogununda annesı turk degıldı tarıhımız arap sacına donmus durumda

1
    0 Yorumla
  • Hopal
    Hopal Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 34%
    +1 yıl

Gurabahane-i Laklakan diyorum, ağaçlara cami ev duvarlarına yapılan kuş yuvaları diyorum, sadaka taşları diyorum... Bunu bile düşünen bir zihniyet sizce daha neler neler öğrenmiştir öyle değil mi?

Ayrıca Türklerin Kayı Boyuna mensup olan Osmanlı hanedanıyla aynı boydan olmak bir şereftir. Tabii ki Müslümanlıktan sonra.

Allah hepsine rahmetiyle muamele eylesin, bizleri de onlara layık torunlar eylesin.

0
    0 Yorumla
  • karıncaeğitmeni
    karıncaeğitmeni Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 30%
    +1 yıl

Açıkçası çok bir şey gelmiyor aklıma olanları yazayım.Soruda osmanlı olmuş Türkler olsa daha başka cevaplar verilebilirdi :).

Kesinlikle kahve , ordu disiplini yetiştirimi , mehterden etkilenerek bando ve orkestraları kurdular ,

sufizim , tasavvuh , bektaşilik gerçi bunları osmanlı yok etmeye çalışıyordu da neyse.

Büyük topların , barutun neler başarabileceğini öğrendiler. İstanbul darmaduman olduğunda.

Daha gelmedi :/

0
    0 Yorumla
  • kirmizibeyaz77
    kirmizibeyaz77 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 44
    +1 yıl

islamın gerçek bir din olduğunu öğrenmişler ancak halkı galeyana gelirde bizi öldürürler diye bu gerçeği saklamışlardır.bu gün papa kalkıp gerçek din islamdır derse ne olur.yok ajanlıkla yok arabistan tarafından finanse edilmiş provakatör diye linç edilir dimi?o zamanın ileri gelenleride böyle düşündükleri için gerçeği söyleyememişlerdir.

0
    0 Yorumla
  • omerstart
    omerstart Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Bu sadece osmanlı değil.Büyük medeniyetler herzaman etraftaki ülkelere birşeyler öğretirler.Buna örnek verirsek Roma ,Helen İmparatorluğu Altın Orda Devleti Avrupa Hun Devleti Pers İmparatorluğu.hep etrafındaki devletleri etkilemiş onları değiştirmiştir.Şu an ise yazılı ve görsel medya sayesinde insanlar herşeyi internetten öğreniyor.

0
    0 Yorumla
  • mysteryboy
    mysteryboy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

önemli olan öğrenmek değil... tamam öğrenmiş eyvallah uygulamışta tamam ama neden biz öğretici konumundayken şimdi ders alır konuma geldik..

En basit örnegiyle müslümanların yaşantısına bakın... Müslümanlardan ne alimler ne bilim adamları çıkmış zamanında.. Şimdi ise terörle cahillikle anılır hale geldiler..

Malesef tarih ögretenlerden ziyade öğrenipte bunu sürekli kılanları yazıyor

0
    0 Yorumla
  • -CarameL-
    -CarameL- Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

wc alışkanlığını örenmiş cem yılmaz da dedi :) benim bildiğim ingilizler hırsızlık yapanlara ceza nasıl verilir diğini osmanlıdan örenmiş elini kesmek miş ceza o zaman da yıkanmayıda bizden örendiler bence çünkü kat prensesi izabella 63 yıllık hayatı boyunca 2 kez banyo yapmış onlarda banyo yapmak torenle oluyomuş

1
    0 Yorumla
  • captainati
    captainati Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 31%
    +1 yıl

yakinturktarihi.blogspot.com a girersen çok güzel bir blog sitesi orada avrupalıların bizden çaldıkları bilimi,teknolojiyi,insani değerleri göreceksin.hele gizli haçlılar gezginler yazısı tam aradığın şey

0
    0 Yorumla
  • gonçarov
    gonçarov Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

1453 den sonra kalin surlari yikabilecek kadar guclu toplar yapmayi ogrenmislerdir ki bu Avrupada feodal olusumlarin yerini buyuk devletlere birakmasina neden olmustur.

2
    0 Yorumla
  • Bırakınlankızı5
    Bırakınlankızı5 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

Avrupa osmanlıdan çok şey öğrendi ama öğrendim demedi bunu asla kabul etmedi çaldı çırptı taklit etti üstüne koyarak osmanlıya sattı medeniyet benim eserim dedi..

0
    0 Yorumla
  • cielo
    cielo Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

medeni dediğimiz avrupalılarda banyo kültürü bile yokmuş ki parfüm bu yüzden icat edilmiş mesela kötü kokuları bastırmak için temizlik yönümüzü almış olabilirler :)

1
    4 Yorumla
    • theatc
      theatc
      +1 yıl

banyo yapmamak o dönemde hristiyan kültüründe dindarlığın kıstaslarındanmış..kraliçe elizabeth'ti sanırım ömrü boyunca sadece iki defa banyo olduğu için kendisi ile övünürmüş sürekli

Yorumla
    • cielo
      cielo
      +1 yıl

oda saçmalık aslında nasıl bir din anlayışı insanlara kötü kokmalarını ve temizlenmemelerini söyler ki?

yinede bilgi için teşekkürler

Yorumla
    • MarjinalOlmayaGeldim
      MarjinalOlmayaGeldim
      +1 yıl

Orta çağ da, Avrupa da mantık mı varmış ?

Yorumla
    • umutlufb
      umutlufb
      +1 yıl

bizim dinimize dil uzatanlar gerici diyenler ne nasıl görsünler işte ! çok doğru theatc hıristiyanlıkta vaftiz den ölene kadar banyo yapmamak gerekiyor! bununlada gurur duyarlarmış! o asiller falanda başlarına o perukları pislikleri görünmesin diye takarlarmış:)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

haçlı seferleri sırasında bir rivayete göre tuvaet kültürünü öğrenmişler...fransızlar temzilik yapmayı bilmediği için parfümü bulduğuna dair de söylentiler var

2
    0 Yorumla
  • wTuqce
    wTuqce Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 46%
    +1 yıl

Osmanlıyı bilmemde Avrupanın dünyaya öğrettikleri çok şey var...

1
    12 Yorumla
    • yalıdakiçapkın
      yalıdakiçapkın
      +1 yıl

ecdadını bilmiyorsun ama avrupaya hayransın..

afedersin sen ingilizdin demi?:P

Yorumla
    • wTuqce
      wTuqce
      +1 yıl

ben kimin ne olduğunu gayet iyi biliyorum bence siz önce kibrinize yenilmemeye iyi kavrayın ve sapık mısınız veya her ne haltsanız (artık bilemicem) arkadaşlık istekleri yorumlarımın çoğunun altına yazılar kendi cisminizi ve sıfatınızı öğrenip sonra karşıma dikilin tamam ?

Yorumla
    • yalıdakiçapkın
      yalıdakiçapkın
      +1 yıl

bana karakter biçmek, bir karaktersize kaadr düşmez. zavallı yaratık. engellemeyi bildiğin kadar konuşmayı becerebilseydin sen de.. geçmişini inkar eden ve diline dine ırkına yabancı ve düşmana dönüşen it sürüleri...

Yorumla
    • yalıdakiçapkın
      yalıdakiçapkın
      +1 yıl

1. ve 2. dünya savaşı avrupanın açgözllüüğnden çıktı, dünyayı yakıp yıktılar ve kanını emdiler.. şimdi de biz artık savaşmaktan yorulduk sakin skain yaşamak ve gebermek istiyoruz diyorlar... sen de 2 gramlık kıt aklınla kalkmışsın dünyaya çok şey öğretti avrupa diyorsun. sen kisin? dinin ne? millyetin ne? senin değerlerin ne? kimsin sen yaaa. kimsin?

Yorumla
    • wTuqce
      wTuqce
      +1 yıl

showunu başka yerde yap burdan uzaklaş

Yorumla
    • wTuqce
      wTuqce
      +1 yıl

Sen Avrupalının icadı arabayı , bilgisayarı , interneti , telefonu kullanırken zaten birilerinden birşeyler öğrenmiş oluyorsun kaldıki senin gibi basit insanların hayatı bundan ibaret.

Yorumla
    • çapkınmarul
      çapkınmarul
      +1 yıl

benim değerimi ölçmek sana kadar düşmedi.. konuştuğun dil türkçe ama türk/müslüman gibi yaşamak ve türk/müslüman gibi düşünmek snaa km lerce uzak. neyse..

Yorumla
    • çapkınmarul
      çapkınmarul
      +1 yıl

ona buna tepeden bakarken nasıl bir yaşamın inanki hiç merak etmiyorum.. adı türk ama yaşamı avruplalılar gibi olan tiplerdensin.. kafalar formatlanmış ve zihinler bozulmuş...

Yorumla
    • wTuqce
      wTuqce
      +1 yıl

inancımda yaşayış tarzımla tam siz bana bu sapık zihniyetinizle mesajlar yazıp dururken birden sizi tersleyince normal insan numaralarına çökmenize gerek yok sizin ne denli basit ve aşağılık zihniyetli biri olduğunuzu biliyorum

Yorumla
    • kucukreıs
      kucukreıs
      +1 yıl

Biz osmanlı olarak insanlığı arkadan değil göğüs göğüse savaşmayı ogrettik hemde sadece avrupaya değil tüm dünyaya yetmezmi yiğitliği erkekliği ogrettik

Yorumla
    • sinirlendim
      sinirlendim
      +1 yıl

@kucukreıs senin gibi bir sapığın bizi savunması avrupalılar bence işini iyi yapmış iki kıza yazacam diye atalarımızı böyle bir yerde tartışma konusu yapman erkekler için bir utanç kendine gel

Yorumla
    • sinirlendim
      sinirlendim
      +1 yıl

yalıdakiçapkın sende aynısın

Yorumla
  • Kensai
    Kensai Takip Et
    Bilge Yaş: 39
    +1 yıl
    https://www.youtube.com/watch?v=8cOqtG7EGM0

oyun havası derler ama güzel çalıyorlar.

0
    0 Yorumla
  • shirlicock
    shirlicock Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

lale devrinde osmanlıdan bir çok sanat eserini örnek aldırlar. ayrıca kağıt matbaa ve barut osmanlıdan avrupaya geçmiş sonra avrupalılar dahada geliştirmiştir.

0
    0 Yorumla
  • twiternevin
    twiternevin Takip Et
    Xper 3 Yaş: 40 , eic 45%
    +1 yıl

Hindistana Atlastinde gidilebileceğini :D:D:D

yolda birde amerikayı buldular. o da bonus oldu :D

0
    0 Yorumla
  • entegrasyoncugaci
    entegrasyoncugaci Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

hiç bişey, ögrenseler onların da bir tarafından bellı olurdu :D

0
    0 Yorumla
  • sherpard999
    sherpard999 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 47%
    +1 yıl

temizlik haçlı seferlerinde matbaa barut pusula yani çoğu şeyi bizim sayenizde yapmışlar

0
    0 Yorumla
  • Extasy1
    Extasy1 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Osmanlıdan çok şey öğrenmeye çalıştılar ama bünye meselesi... tutmadı. bir temizlik biraz oturdu yerine oda idare eder işde.

0
    0 Yorumla
  • darklost
    darklost Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

Avrupalı .. Bildiği Herşeyi Osmanlıdan Öğrendi ..

Ama Osmanlı bildiklerine Sahip çıkmadı ..

Şimdi Avrupadakiler bize Öğretmeye çalışıyorlar ..

Ben bunu bilirim ... Bunu söylerim ..

0
    0 Yorumla
  • terapist
    terapist Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

link işte bunu öğrenmişler !

0
    0 Yorumla
  • saydonkan
    saydonkan Takip Et
    +1 yıl

Avrupa'ya cikolata, kahve tohumu, kahvenin kendisi osmanlidan ulasti, daha bir sürü bugün kullanilan baska seylerde osmanlidan geldi.

0
    0 Yorumla
  • wolfi58
    wolfi58 Takip Et
    +1 yıl

biz ögrendik bencee örnegin maatba bizde varmıydı yokdu avrupadan gördük ya da paralı askerler avrupadan örnek alıp 2. mahmut mu ne nizami ceidt ordusunu kurdu ya buna bissürü örnek

0
    0 Yorumla
  • gizli5555
    gizli5555 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Bir türke sorarsan müziğide s*çmayıda osmanlıdan öğrendiler. Ama objektif olmak gerekirse müziğide s*çmayıda osmanlıdan öğrendiler.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

bi piri reis var,

birde insani değerler var. ha o insani değerler avrupada halen var mı? bizde kaldı mı tartışılır.

gerisi fasa fiso..

0
    0 Yorumla
  • nochoose
    nochoose Takip Et
    +1 yıl

Kardeş katlini öğrenmişlerdir ama uygulayacak kadar barbar değiller.

1
    0 Yorumla
  • scare
    scare Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 463 cevap paylaştı.

Türklerden korkmaları gerektiğini öğrendiler.Hala da korkarlar.

1
    0 Yorumla
  • efsun01
    efsun01 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Temizligi :) almanyada birine sor hemen temizlik der

3
    0 Yorumla
  • wrongdoer
    wrongdoer Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

araştırmadım ama bizden medenilerr çoğu anlamda bence biz onlardan öğrendik bazı şeyleri

1
    2 Yorumla
    • MarjinalOlmayaGeldim
      MarjinalOlmayaGeldim
      +1 yıl

azıcık tarih okumalısın!

Yorumla
    • wrongdoer
      wrongdoer
      +1 yıl

tamam hiç okumadım ya sanki

Yorumla
  • alikınar
    alikınar Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

osmanlının olduğu zamanlarda avrupa kralları saraylarına yapıyorlardı

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

-barut
    -ateşli silahlar
    -uzun menzilli toplu silahlar
    -yoğurt
    -tuvalet-hamam
    -bazı askeri savaş taktikleri
    -bazı askeri lojistik taktikleri
    -aşı
    -nargile
    -çay
    -kahve

0
    0 Yorumla
  • pazer26
    pazer26 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Avrupalı çoğu şeyi bizden öğrendi ama daha ileriye götürdü. Biz ise yerimizde bile sayamadık.

0
    0 Yorumla
  • burakenesbaki
    burakenesbaki Takip Et
    +1 yıl

Dünyayı bizden öğrendiler :) Bizim sayemizde şu an Avrupa!

0
    0 Yorumla
  • burhan1
    burhan1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 52
    +1 yıl

cok sey mesela medeniyet,avrupaya ilk kahveyi biz getirdik.

0
    0 Yorumla
  • istanbulrab
    istanbulrab Takip Et
    +1 yıl

temizlik edep öncelikle şeref ve onur ne onu öğrendiler

0
    0 Yorumla
  • Herdaim70cl
    Herdaim70cl Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 38%
    +1 yıl

Türklerle savaşmamak gerektiğini.

4
    0 Yorumla
  • NhrBlackeyed
    NhrBlackeyed Takip Et
    +1 yıl

Medeniyet,erdem hoşgörü..

4
    0 Yorumla
  • KurabiYe
    KurabiYe Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

temizlik,hoşgörü,atlı savaş teknikleri

0
    0 Yorumla
  • oceanbluess
    oceanbluess Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

kahvenin koyun pisliği olmadığını

0
    0 Yorumla
  • pıtırR
    pıtırR Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 30%
    +1 yıl

medeniyet öğrenmiş..

3
    0 Yorumla
  • babagannus
    babagannus Takip Et
    +1 yıl

tuvaleti ve yoğurdu diye biliyorum

0
    0 Yorumla
  • ejder3436
    ejder3436 Takip Et
    +1 yıl

açılın osmanlının torunları geliyor

0
    0 Yorumla
  • gökhanemre
    gökhanemre Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

cappuccino yu ogrenmısler :)

0
    0 Yorumla
  • nightblue_91
    nightblue_91 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 37%
    +1 yıl

turan taktiğini

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

adam olmayı öğrendiler ama çabuk unuttular

3
    0 Yorumla
  • muzipgirl
    muzipgirl Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

çok şey öğrendiler

2
    0 Yorumla
  • archim
    archim Takip Et
    +1 yıl

yikanma adabini

0
    0 Yorumla
  • Somurtkankız
    Somurtkankız Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

insanlık

2
    0 Yorumla
  • fikret
    fikret Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

tuvalet kültürü..

0
    0 Yorumla
  • emre00
    emre00 Takip Et
    Mentor Yaş: 41
    +1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 4,5b cevap paylaştı.

OSMANLI TOKADI :)

0
    0 Yorumla
  • üzgünümbensadece
    üzgünümbensadece Takip Et
    +1 yıl

osmanlı tokadını :D

1
    0 Yorumla
  • DrPepe
    DrPepe Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41
    +1 yıl

en önemlisi banyooo

0
    0 Yorumla
  • ayhanxxxx
    ayhanxxxx Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

banyo kültürü

0
    0 Yorumla
  • Fight4Freedom4444
    Fight4Freedom4444 Takip Et
    +1 yıl

barışı tabikide!

0
    0 Yorumla
  • pronto16
    pronto16 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

tokat yemeyi :)

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

tuvalet adabı :)

4
    0 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Avrupalı Osmanlı'dan neler öğrenmiş olabilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Osmanlıyı Osmanlı yapan neydi, Avrupa gerçekten o kadar bitik miydi? 7 cevap verildi
Osmanlı şehzadeleri siyaseti çıktıkları sancakta mı öğreniyorlardı? 10 cevap verildi
Osmanlı Devleti Avrupa gelişirken neden çağın gerisinde kaldı? 9 cevap verildi
Osmanlı dönemindeki naif hareketler? 6 cevap verildi
Osmanlı padişahları hakkında 12 cevap verildi
Osmanlı ve Atatürk dönemini nerde öğrenebilirim? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İlişkide ayrı takılmak "soğukluk" mudur, "ihtiyaç" mı?
  • Listeye adını yazmayı unuttukları bir erko var mı?
  • YKS’ye sayılı günler kala çalışma takviminizi ve hedeflediğiniz bölümü nasıl ayarlıyorsunuz?
  • 1 ocak 2005 te değiştirilmesine rağmen hala para birimlerini doğru okuyamayanlar var mı etrafınızda?
  • YKS sınav günü hazırlıkları neler olmalı, neleri unutmamalıyız?
  • Mutfakta en son hangi yemeği yaptınız?
  • Dünya Kupası yaklaşıyor, sizin favori ülkeniz hangisi ve neden?
  • YKS'ye 20 gün kala çalışmaya başlasam işe yarar mı?
  • Ateş misin, kül mü?
  • Şebnem Ferah’ın 6 yıl sonra sahnelere dönüşü olay oldu! 👸🏻 Orada olmak ister miydin? 🎤
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨