Outlet ne demek diye sorman doğal çünkü en uygun alışverişi orada yapıyoruz ama ne demek tam da bilmiyoruz. Zarar görmüş ürün anlamı taşımaktadır. Şöyle anlatayım.
Outlet ürün ne demek?
Diyelim bir mağazan var ürün çıkartıyorsun ve tişörtü 100 liraya satıyorsun. Bunun alıcısı var ancak bu fiyata satabileceğin ürün belli. Bir başka alıcı grubu da 15 liraya ürününü almak için hazır. Ama bir mağazada 100'e verirken diğerinde 15 liraya verirsen, herkes 15'likten gidip alacaktır.
outlet mağaza
Bunu kırmak için, müşterinin aldığı ürünü farklı algılaması ve daha iyi bir anlaşma olarak görmesi gerekir. 100 liralık tişörtü sezonunda, üst düzey ve güncel ürün olarak pazarlıyorsun. Bir sezon sonra ya da çok hafif hatalar oluşturarak outlet mağazasında da tüketiciye sunuyorsun ürününü. Üst düzey alıcı gene ona dokunmayacak ve alt gelir düzeyindeki alıcı da iyi bir anlaşma karşılığında aldığını düşünecektir. Yani temelde outlet nedir sorusunun yanıtı, indirimli ürünlerin stok kadar olduğu satış türüdür.
Ya yok ya ben sipariş olarak almıyorum bende güvenmem teknoloji yerlerinden alıyorum outlet yazan yerlerden de almayım o zaman tamam teşekkür ederim ilgilendiğin için seni de meşgul ettim helal et 😊
En İyi Cevaplar