Bir kaç aydır cildim sarı gibi bir renk olmaya başladı ve son haftalar tamamen tuhaf sarı cilt rengi oluştu. Google'da az araştırdığımda nedeni karaciğerle sorunlar veya tiroid ile bir sorun olabilir diye yazdı, fakat eğer bununla alakalı ise gözlerde de sarı bir renk çıkar ve benim gözlerim beyaz yani onunla alakalı olduğunu sanmıyorum.
Bu konu hakkından bilgisi olan var mı? Başka ne olabilir?
Doktora gideceğim bu arada, ama bu günler çok yoğun olduğum için pek vakit bulamıyorum o yüzden ilk önce bunun ciddi bir sorun olup olmadığını öğrenmek istiyorum.. Yüzün sarı olma nedenleri nelerdir?
Şimdiden teşekkür ederim.yüzün sarı olma nedenleri
Selam :) Sarı cilt rengi birçok hastalığın sebebi olabileceği gibi farklı bir durumdan da kaynaklı olabilir. Yetişkinlerde de görülen sarılık hastalığı yüzün sarı olması ile ilgili bir durum olabilir.
Yüzün sarı olma nedenleri nelerdir?
yüzün sarı olma nedenleri
Yüzün sarı olması, daha çok çocuklarda görünen ancak az da olsa yetişkinlerde de rastlanılan sarılık hastalığının habercisi olabilir. Sarılık hastalığı kendi başına baş gösteren bir hastalık değildir. Genelde altta yatan başta sebepleri mevcuttur. Genelde sarılık olan bir insanın yüzünde, cildinde ve gözünün beyaz kısımlarında sarı bir renk meydana gelir. Özellikle gözün ve yüzün sarı olması insanların istemeyeceği bir durumdur. Genelde yetişkinlerde yaşanan sarılık hastalığında tedaviye gerek duyulmaz ancak bebeklerde hemen müdahale edilmesi şarttır.
Hangi hastalıklar sarılığa sebep olabilir?
sarı cilt rengi
Karaciğer hastalıkları
Safra kesesi hastalıkları
Hemolitik anemi
Sarılık belirtileri nelerdir?
Ateş
Vücutta ve gözde sarılık
Grip belirtileri
Karın ve baş ağrısı
Yalancı sarılık nedir?
yüzüm sarı ne yapmalıyım
Genelde sarılık belirtilerinden sadece ten rengi değişikliği yaşayanların yalancı sarılık geçirildiği söylenir. Bu beslenme biçimiyle alakalı bir durumdur. Yüksek miktarda kavun, havuç ve kabak gibi besinler tükettiğimiz zamanlarda böyle bir durumla karşı karşıya kalırız. Yüzüm sarı ne yapmalıyım diyenlere, eğer yukarıda saydığım belirtilere sahipseniz bir uzmana başvurmanızı öneririm. Ancak sadece ten renginizde bir değişiklik var ise beslenme biçiminizi tekrar gözden geçirebilirsiniz. Beslenme ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler almak be beslenme biçiminizi değiştirmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
Uzun süredir kullandığın bir ilaç var mı? Karaciğerini yormuş olabilir... Yada kansızlık anemi olabilir. Sana güzel bikaç tavsiye vereceğim ozaman cildin pespembe olmazsa gel yüzüme tükür:))))Pazardan 1 kg pancar alıyorsun ve bunu haşlıyosun suyunu içiyosun bu karaciğeri tertemiz yapıyor.
Birde kara turpun başını kes alt tarafına küçük bi delik aç 1 tatlı kaşığı bal koy o şekilde aaltına bir bardak koy beklesin suyu çıksın onuda iç... Bol kereviz tüket kereviz karaciğeri yeniler enginarda öyledir. Emin ol karaciğerin sağlıklı olursa cildinde okadar sağlıklı pırıl pırıl olur
kansızsın.sarımsı yiyecekler ayva,muz,elma(sarı olan)bal,limon,ayçiçek yağı,yumurtanın sarısını,kaysı reçeli yemeyeceksin.dahaçok kan yapan üzüm pekmezi çilek,vişne reçeli tüketeceksin beyaz et değil kırmızı et yiyeceksin.biraz yüzüne kan geldikten sonra bronzlaşma aşamasına geldin demektir.o aşamaya gel yine yardımcı oluruz.
saydıklarının haricinde vücudun üreyi yeteri kadar süzememeside bu soruna yol açabilir. böbreklerinle ilgili bir sağlık sorunu yaşadın mı? her halikurda en kısa zamanda bir dahiliye uzmanına görün, karaciğer ultrasonu ve kan tahlili istenenebilir.
Böbreklerimle sorun oldu evet, cünkü 4 tane böbreğım var ve çoçukken bunun icin çok ilaç aldım. Sorun ne olduğunu bilmiyorum, en son böbreklerim icin hastaneye gittiğimde baya kücüktüm
Bu tamamen uygulanan bakım veya sürülen kremlerle alakalı değil. Kansızlık, demir eksikliği veya herhangi bir hastalık habercisi olabilir. Tavsiyem kesinlikle bir doktora gitmen olacaktır. Gerekli tahliller yaptırıp sonucuna göre sana ilaç yazabilir veya tedavi uygulatabilir..
anladım senın kısı onemlı bırsey olabılır kısa surede doktora gıt bence kan tahlılı yaptır bu arada bobreklerınle ılgılı bıse olabılır sen suyu azmı ıcıosun yoksa gneelde tatlı tuzlu dengelımı beslenırsın
Bu konu da ben de bilgi istiyorum çünkü 8 yaşında bir kızım var ve hemen hemen aynı şikayetler onda da var 3 yaşında zatürre geçirmişti şimdi ise teni sarıya yakın ve özellikle elleri sarı gözlerde birşey yok ama hastalandiginda eklemleri hep agirir
En İyi Cevaplar