Seviyorum bu adamı onun hayatını, kıskançlıklarını ve bu senin gibi düşünenlere söylediği bu sözü de :D Herkes sanatı anlamak istiyor. Neden kuşların ötüşünü anlamak istemiyorlar? İnsanlar anlamaya çalışmadan geceyi, çiçekleri sevebiliyorlar. Ama sıra resme gelince ille de anlamaları gerekiyor. Resimleri açıklamaya çalışanlar yanlış yoldalar. Resimlerimden birine bakan bir seyirciden nasıl olur da benim yaşadığım şeyleri yaşamasını bekleyebilirsiniz?
Şimdi... bu resimleri anlaman için önce kübizmi bilmen gerek. sonra o tarz resimleri incelemiş olman bir dağarcığının olması gerek. sonra da demelisin ki, arkadaş bu tarz resimlerin içinde en kötüsü budur. Bundan sebep, ağlaman da gülmen de anlamsız bu sanatın karşısında. Sen hiç görmemiş gibi yap.
Picasso nun böyle çizimleri benim gördüğüm diğer tablolara göre gayet başarılı anlaşılır 2 sene önce bir müzayede ye ünlü ressam Burhan Doğançay ın tablosunu çıkardık tabloda 8 tane dikdörtgen vardı büyük renkrenk birde aynı renk te minikleri yanlarında da rakamlar yazıyordu 800 bin TL ye gitti tablo 😳😳
güzel resimleri de var ama. ms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjy197jk8jJAhVDKA4KHckfBo0Q_AUIBigB#tbm=isch&q=picasso+%C3%BCnl%C3%BC+resimleri&imgrc=7wpkzWPW0-g6-M%3A
ilk resimde ego'su tavan kızı 2. ci resimde at gibi kısrak gibi hatunu. 3. cü resimde sevgilisinin köpeği olan kızları. 4. resimde balık etli paytak paytak yürüyen bağyanı. son resimde ise uzun boylu çarpık bacaklı kızı çizmiş açık ve net. benim yorumlamam bukadar hadi hayırlı işler.
ya biz tek seferde zarf çizmeye çalışıyorduk o zordu adam neler çizmiş diyeceğim de biz ülke olarak sanattan anlamıyoruz yani napalım komik geliyor istermsizce :D
Louvre müzesi'ni gezmeye gittik arkadaşlarımla türkler olarak yıkıldık gülmekten mona lizayı o kadar küçük görünce... İsveçli arkadaşlarımız büyülendi bir başladılar anlatmaya dağın kıvrımındaydılar dedik yeter ömrümüzü çürüttünüz. Tabi çocuklar anlamadı bizim bu kadar ruhsuz olmamızı :D
Tek bir çizgiye bir hayvanı sığdırmış. Adam için o kadar basit ki resim çizmek. Bunu imza haline getirmiş. Bizim ks üyeleri ise pabloyu ruh hastası ilan ediyor. Sanata bağlılığı olmayan bir toplumun gelişebilmesi malesef imkansız.
eğer resimlere dikkat ederseniz bir özelliklei var. elini resim bitene kadar kaldırmadan çizmiş ;) buda basit ve kolay birşey değildir göründüğünden daha zor
Çok normal picasso tablosu degıl eskız ve baslangıclar bunlar ;) tum unlu ressamların baslangıc cagı muzelerde sergılenırken böyle degılmıdır ;) sanat sanat içindir
simdi iyi dersem medeni mi avrupayimi oluyorum? boyle sacma bir seyi nasil begenirim sonucda 5 yasinda bir cocuk da boyle bir sey yapa bilir bir sey anlamadim
Eminim bu tablonun cok anlami vardir ama biz anlayamiyoruz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Picasso 13 yaşında mükemmel derecede portre çizebiliyordu , yaşı ilerledikçe çizimlerine basite indirgedi. Kendisi'' Bir resmi güzel çizmek 13 yılımı aldı fakat bir çocuk gibi çizmek tüm hayatımı aldı ''demiştir. Gülecek bir şey yok
En İyi Cevaplar