Hastaneye giderken her kafadan ses çıkıyor çantana şunu koy bunu koy diye
neler almalıyım hadi tecrübeli anneler döktürün...
neler almalıyım hadi tecrübeli anneler döktürün...
AyseTetik sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Hastane çıkış takımları var zaten bebek için, ıslak mendil, bez, havlu.
Kendine de loğusa pijaması ve sütyen aldın mı?
Ayrıca hasta bezi / ped unutma.
Bir de kettle al ve bebek maması al ıhlamur al, çocuk emmeyebilir, süt hemen gelmeyebilir, çocuk aç kalırsa sarılık olur.
Bebek için ; battaniye 2 tane ilk kullandıkları kirleniyor, çorap , eldiven, şapka, kıyafet ( zıbın 3-4 tane falan) 2 tane olsa yetiyor emin ol, hastane çıkışı alacaksan atlet olanları tercih et gömlek gibi olan iç giysisi hiç kullanışlı değil çünkü. Bebek bezi, biberon, mama.
Kendin için; bir tane pijama takımı bir tane elbise gibi olan gecelik onunda emziren anneler için pratik iki tarafı dugmeli gecelik al, iç çamaşır 3 -4 tane hamile kulodu diye satilanlardan t, çorap, hasta bezi (ped idare etmiyor), emzirme sütyeni ablamların çok işine yaramisti bu sütyenler, dış fırçası ve macunu gibi kişisel ürünlerin, terlik, çıkışta giyeceğin günlük bir kıyafet.
Sağlıklı, sıhhatli doğumlar nasip etsin Yaradan.
Kendine 2 tane pijama takımı al.
Bikaç tane kilot al.
Pet al adet olacaksın çünkü.
Çocuk için bez ve kıyafetler al ve tabii ıslak mendil. Ama yenidoğan için alkolsüz ıslak mendiller satılıyor onlardan al bence.
Sezaryen olacaksan 2 gün yatışın olur. Hastanede kendini güzel hissetmek istersin rimel allık v. s. kullandığın bir iki makyaj malzemesi al yanına :)
Bebek için sırta konacak bezlerden al yanına bikaç tane.
Eğer sezaryen olacaksan, içine şeker koymadan üzüm kayısı v. s. karışık komposto yap çünkü ameliyattan sonra bitek onu yedirtiyorlar.
Tecrübeli annelerden değilim ama ilgi alanımdır bu :) Kesinlikle bağlama toka koyun ablacım, çünkü büyük tokalar doğum sırasında sorun oluyor. Emzirmek için koyduğunuz kıyafetin rahat bir yakası ya da ucu oluğundan emin olun :) Peçete ve ıslak mendil de size lazım olacaktır, gittiğiniz hastahane büyük bir hastahaneyse üşürseniz biraz zor ikinci battaniyeyi almanız, şal koyun kendinize :)
bebişin kıyafeti bezi kundağı battaniyesi vs..
sana tampon orkid yedek çamaşırlar
gecelik önü kolay açılan pijama ve sütyen
ıslak mendil peçete..
bebek kolanyası (senin için )
kırmızı kurdale başına
terlik, havlu
Her şeyi yazmışlar zaten :) Ben de defteri ekleyeyim. Çocuğunuza hoş geldine gelenler için düşüncelerini yazabileceği bir defter alın. İleride bol bol okursunuz anı olur :)
Allah hayırlı evlat nasip etsin :)
Bebek için 5 tane uzun kollu çıt çıtlı bady
10 tane kadar tulum
2 tane battaniye
5 tane çorap
Şapka
Eldiven
bir paket yeni doğan bebek bezi
ıslak mendil, pisik kremi
Biberon ve mama ben "bunu almamıştım ve bebeğim aç kaldı"
Senin için
3 tane pijama takımı
Terlik
Hasta bezi ( Ped yeterli gelmiyor )
Hırka al mutlaka doğum sonrası çok Üşüyorsun
Diş fırçası
Fotoğraf makinesi
Allahım hayırlı doğumlar nasip etsin ömürlü olsun inşallah 😄
Yakınında doğum yapan atkadaşın ne bilim tanıdığın galan varsa bence onlara sor daha iyi bilgilendirirler seni en azından tecrübeliler
Bolca bez al, en az 10 tane tulum pijama takimi, çorap al bebeğe, kendine hastane çıkışı pijama takımı ve gecelik, terlik ıslak mendil bunlar..
Canim bence internetten arastir burada daha çok ergenler ve benim gibi Bekarlar var evli pek yok
Kıyafet, bez, baddaniye bebek için, eldiven aklıma gelenler bunlar
Bilmiyorum ama ne koyarsan yedekten fazla fazla koy
Ben anne değilim ama ablamdan dolyı bu tecrübeyi 2 kere yaşadım ALLAH nasip ederse ocakta tekrar böyle tatlı telaş yaşicaz. Bebeğe zıbın bir t-short bide altlık giydiriolar ama siz yinede eldiven, bez , özellikle ıslak mendil bol alın :D
Tecrübeli bir anne değilim ama çocuklarla ilgili çoğu şeyi biliyorum
Bebek bezi
Islak mendil alkolsüz
2 takım pijama eldiven şapka
Bebek battaniyesi
bu kadar
Ayy ne kadadar güzel bir duygu :)
Bebek için hastane çıkışı takımı ve bez al.
ALLAH bağoşlasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?