Otobanda falan bakakalıyorum yola ve bi süre ayılamıyorum
uykuya ihtiyacım olmadığı halde. Hipnoz olmuş gibi uyuşuyorum.
Bunun nedeni ne olabilir ? :$
uykuya ihtiyacım olmadığı halde. Hipnoz olmuş gibi uyuşuyorum.
Bunun nedeni ne olabilir ? :$
Çok tehlikeli bir durum. Bendede eskiden oluyordu ama şimdi olmuyor. Uzun yolda hareketli ve biraz sesi açık şekilde müzik dinle aracın içininde fazla sıcak olmamasına gayret göster. Allah korusun trafikte hatanın affı olmaz.
Gibisi fazla, bu basit yol hipnozu, tekdüze uyarılar dış dünyadan algılanırken azalır ve otomatikmiş gibi algılanır. Beyin bu algıyı bir kenara koyar ve bilinç ya da bilinçaltına sıkışmış konulara dalar ve onları yaşarcasına canlı olarak algılatmaya başlar.
Evda babasıyla yaptığı kavgaya ,araç sürerken ve babası araçta olmadığı halde devam ettiğini söyleyen biri olursa şaşırmayın , yol hipnozundan sonra daydream denen gündüz rüyasına dahi geçerek problemlerini canlı gibi yaşamaya devam eden hiç az değildir.
Bunun en keskin nedeni , çözülmemiş ve biriktirilmiş kişisel meselelerdir. En keskin çözümü de , direksiyondan önce ne kadarı mümkünse o kadar problemi çözmüş olmaktır.
Yol hipnozu ve peşinden gelen daydream çok tehlikelidir, sürücü kendini araç koltuğunda değil ciddi ciddi evdeki koltuğunda olarak algılar hisseder ve etrafında da insanlar olduğunu varsayarak o atmosferde yaşamaya, ancak bu arada gerçekte de ayağı pedale basılı el direksiyonu sabitlemiş , göz de engel işaret görmeyecek şekilde bakarkörleşmiş haldedir ve arkadan çarpmaların yüzde doksan sebebidir.
Bu tarz sorunu olan kişilerin yanlız araç kullanmaması ve sürekli iletişimle de gerçekte tutulması gereklidir. Mecburiyet yoksa, direksiyona geçmemeleri herkesin hayatı için elzemdir.
Geçtiği takdirde , yanlız ise radyo açık kalmak zorundadır.
Hayır.
Tekdüze algıya direncin yok ve kolayca dikkatin donuyor . Bu donma gerçekleşince beyin boşalan algının yerini , bastırmış olduklarınla doldurarak daydream ile seni ayakta tutuyor. Bastırdığın konuların azlığı daydream'a girmeni ve donuk algıda kaybolmanı geciktirir. Bunları halletmelisin evet ama, asıl tekdüze algıya dirençsizliğin problem ve bu yok edemeyeceğin ama önünü alacağın bir sana ait özellik. Kendinle iddiaya arabalarla girmemelisin, beyin her zaman kazanır.
Fazla dikkatli kullanmaya çalışıyorsanız bir süre sonra beyninizi yoruyor ve konsantreniz bozuluyor olabilir..Elbette direksiyonda maksimum dikkatli olmak lazım ama belkide biraz fazla stress yapıyorsunuzdur bilemiyorum ne kadar süredir araç kullanıyorsunuz. biraz yeniyseniz olağan şeyler.
yukarıda da uzun uzun anlatıldığı üzere bu bir yol hipnozu. burda alman gereken en önemli tedbir dikkatinin dağıldığını anladığın anda mola vermektir. bu hayat kurtarabilecek bir tedbirdir. ciddiye al lütfen.
Cevap
30Cevap
ben uzun yola giderken eğer aracı sakin kullanıyosam 80-90 km gibi sabit hızla gidiyosam artı birde yanımda bıdı bıdı konusan birileri varsa ister istemez bu insanın dikkatini dağıtıyo hataya zorluyo. eğer hızım 120-130 km ise bu benım dalgın olmamı engelliyo ve daha dikkatli oluyorum
Tuzak sorular bunlar oyuna gelmeyin ! diye haykırasım geldi :((
Müzik filan açsan ya bişeyi sabit yaparsan dalar gidersin zaten :(
Kaza filan yaparsın nan dikkat et :((
yol cizgilerine degil levhalara bakacaksin ehliyeti bakkal hamdi abiden mi aldin yoksam
hadi ordan len :) kadin sofor yoktur bi kere Allaha emanet giden araba vardir :P
Şimdi dikkatimi çekti :$ bunu niye yaptın ki neyden utanıyorsun yani:D
Konsantre olduğun için olabilir veya bir şey düşündüğün için.
Konsantrasyon ve odaklanma sorunu çekiyorsundur bu durumda uzun yola çıkmanı hiç tavsiye etmem
Sebebi mavi renk yetersizliği desem herkes "ne alaka" diyecek
sürekli aynı gb görünmesi ve yoldaki değişikliklerin olmaması seni uyutur ve kazay neden olur. o yüzden düz yolu pek sevmem bn istanbul tekirdağ arası öle:)
Sana serit takibi olan bi araba lazim o zaman yoldan cikmaman icin
Birçok nedeni olur ama en bilindikleri psikolojik, stres vs... Redbull içmeyi denemelisin.
Uzun yol adamı zaten yorar ve gözünü alır
bu herkeste olur kedi gibi direk yola bakma arada bir gözünü sağa sola kaydır.
benmde öyle olmstu sonra kaza gecrdm ...denize bakıncada aynı sey oluo bana
devamlı aynı şeye bakmaktandır.. biraz sağa sola cevir gözünü
Buna direksiyonda uyumak denir işte,en tehlikelisi budur,çaresi sık sık mola vermektir..
aşırı dikkat ve stres yapmıyo olabilirsin araç kullanırken
Eğer öyle bir problemin varsa, doktora görün. Araba kullanma, kendini ve başkalarını riske atmanın anlamı yok
Trafiğe çıktıgında haberımız olsun o zaman, biz çıkmayalım :d
uzun yolda bu normaldir...araç kullanan bayanlar in
Şeritlere mi bakıyosun kuzum?:))
Bi yerde okumuştum,o hipnoz etkisi yapıyormuş,haberin ola kuzucuk:))Ayık ol,elin tetikte gözün ufukta olsun:))
:))Huzurlu mutlu akşamlar..
yol çizgilerine dikkatini vermenden dolayı olabilir.direkt olarak karşıya bakar ve çizgilere dikkat etmezsen sanırım sorununa bir çözüm olur.
uzun yolda öyle olur. yanında biri olması lazım araba kullanabilcek. e yola bak bak olacağı o zaten
Şeritleri takip etme önündeki araca ve onun önündeki olan bitene bak
çok fazla birşeyle uğraştığınız zaman otomatikmen uykun gelir birileriyle falan konuş uzun yola çıkmadan önce uykunu al
sen araba kullanma beyfendi. hem kendini hem trafiği riske atıyorsun. araba kullanmak dikkat ister.
nedenini bilmemde sen araba kullanma hatta tek başına karşıdan karşıya bile geçme .d
motor kullanmayı dene :)
Gözlerinden olabilir.
kadınlar uzun yol şoforu olmamalı
Göz yorgunluğu kardeşim. banada oluyor.
Misafir gelecek sana. :P
otomatik vitesli kullanırsanda öyle olur :)
sende dıkkat kopuklugu var demek kı
Hareketlı m,zik dinle yada yanındıklerle konus
Allah korsunda kaza yatpğnda ayıkrsn :)
ben hiç süremiyorum ya
uzun yolculuklarda 45 dakikada bir mola vermelisin
sen yenisin galiba :)
bu bir tuzak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?