Dün kredi kartımla yemek yedikten sonra ödeme yaptım. Ücret bekleyen işlemlerde gözüküyor. Bu ne demek? İş Bankası bekleyen işlemler ne anlama geliyor?İşCep bekleyen işlemler nedir?
İş Bankası Bekleyen İşlemeler Nedir? İşCep Bekleyen İşlemler Nedir?
Selam :) Gün geçmiyor ki bilmediğimiz bir banka terimi ile karşılaşmayalım. , bekleyen işlemler de o terimlerden biri. İlk defa İşCep kullandığım da ben de İşCep bekleyen işlemler nedir? sorusunu merak etmiştim. Ve bu konu hakkında araştırma yaptım. Ayrıntısı ile anlatmak isterim.
İş Bankası bekleyen işlemler nedir?
İş Bankası bekleyen işlemler
İş Bankası kartınız ile yaptığınız alışverişlerde harcamalarınız kart limitinden düştüğü halde bekleyen İşCep'te işlemler kısmında görünür. Bunun sebebi bankanın işleme onay vermesi için bekletmesidir. İşlem gerçekleşse de dönem için hareketlere yani ekstreye hemen yansımaz. Yansıması için belli bir süre geçmesi gerekir. Bu süre 1gün kadar sürebilir. Bu süre içerisinde yaptığınız harcama bekleyen işlemler kısmında görünür. Kısacası panik yapmanıza gerek yok.
Bankaların bunu yapmasının sebebi güvenliktir. Her işlem onaydan geçer, onaydan geçmeyen işlem dönem için harekelere yansımaz. Aslında burada sizin güvenliğiniz sağlanmakta. Banka bu sürede işlemin sizin tarafından yapıldığına ve kredi kartınızın çalınmadığına emin olmak ister. Eğer bekleyen işlemler kısmında size ait olmayan bir işleme rastlarsanız hemen bankanız ile iletişime geçip işlemin size ait olmadığını bildirin. Banka işlemi hemen iptal edecektir. Bu da bekleyen işlemler sisteminin artı yani bence.
Bekleyen taksitler ve işlemler ne demek?
İşCep bekleyen işlemler nedir?
Bir dahaki döneme ait taksitleriniz de bekleyen işlemler kısmında görünür. Bir dahaki ay ödeyeceğiniz taksit tutarları da bekleyen işlemler kısmında görünebilir. Aslında bu da taksitlerinizi oradan kontrol etmenizi sağlar.
Umarım sorularına cevap verebilmişimdir.
Eğer bu konuda kafanız hala karışıksa bankanız ile iletişime geçmenizi öneririm. En güvenilir bilgiyi onlar verecektir. İş Bankası Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası: 0850 724 0724
Merhaba bende 100 tl lik bir işlem yaptım bekleyen işlemler de gözüküyor hesabımda bakiye var işlem dediğini gibi 24 saatte düştüğünde bakiyeden kesilir değilmi çok acil cevaplayın lütfen