Tesettürü sadece vücut hatlarını saklama kabına koymuşçasına yavan kalıplara gark eden çok bilmiş ahkamcılar!
Müsamere kadınları gibi tek tip sahada uçuş denemesini seven kapalı alanlara taktik verenMüslüman direktörler!

Setr-i avret: Avret yerlerinin gizlenmesi demektir. Tesettür de setr (gizlemek) kelimesinden türetilmiştir. Yani tesettür avret yerlerinin gizlenmesi, gizlenmek, dikkat çekmemektir. Maalesef tesettür, süslenmek olarak anlaşıldığı için sadece beden örtülüyor. Vücut hatları tüm çıplaklığı ile ortada. Bedene yapışan bir kıyafet, vücut tüm ayrıntıları ile ortada. Bu haliyle örtünmüş fakat tesettürden çok cazibe merkezi olmuş olan bir bayan diğer bayanlardan daha çok dikkatleri üzerine topluyor. Rengarenk eşarplar/şallar ayrı bir ilgi odağı zaten. Bu kapsamda değerlendirme yapılacak olunursa paylaştığınız kıyafetlerden hepsi sadece süslenmek, cazibe merkezi olmak için uygundur. Tesettür için nâ-müsaittir. Kimsenin giyim tarzına karışacak değiliz, lakin bu tarz giyimleri tesettür olarak sunulmasına karşıyız.
Daracıkmış, ufacıkmış, fıçıcıkmış balonmuş tüpmüş yahu bu tartışmaların gereksizliği sabun köpüğünü ikinci sırada bırakır! Ayeti gören görür hikmetini alan alır tasası da oturduğu yerden din stili belirlemeye çalışanlara kalacaksa biz kimin stiliyiz.
Kimse kişinin Rabbiyle irtibatına kaçak ilmihal setleri çekmesin! Durun bakalım önce kalbi tesettür sonra beden havuzu! Önce niyetinin darlığını genişlet sonrası sizin sandığınızdan da kolay!
Yorum isteyen sen, yorum yapılınca küstahlaşan yine sen!..
Ufkunu aç biraz, karşı görüşlere saygılı ol ki, görüşlerine saygı duyulsun. Kaldı ki, yazımızda başkasının giyim tarzına karışacak değiliz, sadece bu tarz giyimlerin tesettür olarak sunulması yanlıştır, şeklinde bir açıklamamız var. Sen ne giyersen giy, senin tarzın senin olsun. Fakat beğenmedin görüşlere de saygılı ol. Farklı düşünce ve görüşlere tahammül gösteremeyenlere bağnaz, yobaz, gerici derler.
Kimse kimsenin yargıcı değil yargıc olmanın harcınıda Allah belirler.
Ben kalk bana laga luga yap diye paylaşmadım bu soruyu. Hangisi güzel diye sordum.
Tesettürü erkek eleştiremez eleştiriyorsa önce kendi, kendi tesettüründen verdiği tavizleri eleştirsin çok bilmiş ahkamcılar.
Sana da yav he he.
Biz yargısız infaz da bulunmayı çok severiz.
İslâm'ı öğrenmek için çabalayan, doğruyu, yanlışı arayan bir insan hatasının farkına, doğrunun yararına Kur'an okuyarak, sünnete uyarak varabilir. Aldırış etme ki etmiyorsun gibi duruyor. Allah hidayetini artırsın.
Elbise olarak da birincisi çok güzel. Abinize de bu vesile ile mutluluklar dilerim.
Teşekkür ederim.. Aldırış etmiyorum. Uyarmak istiyen kusurları örtmekte gece gibi olur, burada ulu orta rencide eder şekilde ifşa etme. Özelden düşüncelerini belirtir o şekilde uyarır. Ben burada tesettür nasıl olmalı gibi bir soru sormadım. Çok bilmiş ahkamcıları umursayamıyorum. Allah daha fazla hidayeti nasip etsin hem bana hem de hakkıyla yapamayan ama bir yerden başlayan kardeşlerimize ablalarımıza...
Amin :)
Dubai feracelerine bakabilirsin.
Lakin ille böyle bişey giymek istiyorsan.
https://i.hizliresim.com/Pqp3A9.png
https://i.hizliresim.com/Wn42P8.png
https://i.hizliresim.com/94RXz5.png
Teşekkür ederim önerilerin için değrlendircem:)
https://i.hizliresim.com/EYbzXn.jpg
https://i.hizliresim.com/vEmQOR.jpg
https://i.hizliresim.com/QAJ46V.jpg
Cok tesekkur ederim. bunlar nerenin ürünü. Magazasi falan var mı izmirde?
Çok teşekkürler mutlaka bakicam 😃
Cevap
18Cevap
Tatlim 1 de 2 de cok güzel boyle tesettür olmaz diyenleri takma tesetturlu oldugumuz icin karalarmi baglayalim pecemi takalim gayette tesetturlu kiyafetler modern devirdeyz eski zamanlarda ki gibi olmaz teknoloji degisiyo hersey degisiyo kapali tarzida olucak tabi uygun bir şekilde agzi olan konusuyo dengesizce
Sensin salak neyin kafasini yasiyosun sn
Kesinlikle. Takmıyorum zaten. En azından bir yerden başlıyorum onlardan nereden başlıyor? Sanki etrafları cennetlik dolu. Kendileri 4/4 lük. kalkmış saygisizca elestiriyorlar. Çok hassas olan insan. Kusurları örtmekte gece gibi ol sözünü de hayatına geçirirdi zaten. Gelir özelden efendice uyarır. Böyle ulu orta eleştiri yapıp insanları incitmez. Peygamber Efendimiz kalp kırmak kabe yıkmak gibidir diyor. İlk bunu öğrensinler sonra eleştrsinler. Sağol gülüm ☺
Neyi tasidigini bilmeyen insanlari gorunce kuduruyorum tatlim. Cahilsin. ALLAH akil nasip etsin.
Salak deme nedenim senin dengesiz konustugumuzu iddaa etmen.
Aynen canim cehalet kotu bisey ne gzul nefsini yenp kapanmissin açık sacik giyinmektn cok daha iyi amaclari kotulemk zatn tebrik ederm seni
Sizene kardesim nasil giyinirsek giyiniriz size ne batiyo biz aciklara dinsizlere icki içenlere lafmi atiyorz sizene
Tamam tesettür degil bu benim tarzım en azindan bikini giymiyorz icki icmiyirz onn bunn altina yatmiyrz herkesn dini kendine
Sen kimsin ki Müslümanlığımızı sorguluyorsun? Bunun hesabını sen vermiceksin. Biz vericez. Eğer gerçek müslamansak biziz, değilsek yine biziz. Allah ıslah etsin de. Allah daha iyisini nasip etsin de geç. Bu kadar kendini propaganda etmene gerek yok. Ünlü oldun el salla @A_z_o_72
@Apmabmusazraob Senin bu tavrın hangi müslümanlığın örneği. Hakaret etmek. Aşağılamak. Hanginiz 4/4 lüksünüz? Hangi farzı uyguluyorsunuz da burada konuşma hakkı buluyorsunuz!
Biz mukemmel degiliz olamayizda bizimde nefsinmiz var ama elimizdn geleni yapiyorz niye eleştiriyosunuz iyi bisekilde uyar ay neyse yeter sistm valla
Ben kapali degilim caniskom senin gibiler midemi bulandiriyor :)
Sende midemi var aaaa :)
@A_z_o_72 tamam o kız hatalı okeyyy Peki sen hatalı değil misinnnn önce kendini düzelt dört dörtlük din insanı ol sonra hakaretsiz bu kızlarımıza yol öğretici ol dindar olan insan aklına hangi kötü nefs gelirse gelsin uygulamaz dünya işyerinden uzak durur önce siz bi kendinizi düzeltin sonra başkalarını düzeltmeye çalışın ama saygılı bir şekilde
Muhteşem:) Mağaza ya da site ismi verir misin?
1. ve 2. yi beğendim 3 ü kesinlikle beğenmedim. müstakbel görümce olarak 1 daha iyi olur bence.
Haklısın birazcık sanirim. Ama görümcelik yapmam. O benim ablam yengem değil. Gelin almadık evimize gül aldık ☺☺ sağol bu arada ☺
yok o manada söylemedim yani düğün sahibinin kızısın herkesin gözü sende olur misafir gibi sade bir elbiseyle gitme belli et kendini :) ayrıca düşüncen çok çok güzel Rabbim gülünüzü bir ömür soldurmasın :)
Sağol çok teşekkür ederim o senin güzel düşüncelerin 😊 Amin inşallah..
Düğün için 1 numara daha uygun olur, günlük yaşam için ise 3 numara güzelmiş 👍
Demii aynen ôyle düşümdüm :)
https://www.modanisa.com/abiye.htm bunlarada bakmanı tavsiye ederim çok güzel elbiseler var :)
bir ile iki ayni albise degil mi zaten bu arada minel aşk a bakabilirsin tesettür giyim. izmirde magazasida var bildigime gore
Teşekkürler. hic duymadim. ama bir arastirayim
Her biri çok şık sizlere her zaman yakışan şık ve zarif modeller
Teskrler
Bu tesettürmü? Allahım ne günlere kaldık bana şaka yaptıgınız söyleyin Allahın böyle bir emri yoktur kuranda bu testtür degildir
Hiç yapmayanlar var. ben en azından bir yerden başladım. Böyle kınar şekilde konuşcağına Allah daha fazlasını nasip etsin de ve geç. Senin etrafın meleklerle mi kaplı? Ben nefsimi zor yendim bu yaşıma kadar. tebrik beklemiyorum tabiki ama saygı duyman gerek.
Tövbe est. seninle münakaşaya giremicem. ben çok iyi demiyorum eksikliklerim muhakkak var ama en azından soyunup açılmıyorum. Bir taşın altına elimi koydum. Daha önce saçım açıktı. kıyafetlerim çok iyi değildi. En azından bir yerden başlayip dikkat etmeye başladım. Çok ince düşünseydin. ortalık yerde rencide eder şekilde ifşa etmez. Başkalarini suizana düşürmezdin. Gelir özelden mesaj atar kardeşim böyle böyle olmalı diye uyarırdın. Neyse daha fazla tartışmaya girmek istemiyorum. Ben hakkıyla yapamiyorum. Elimden bu kadari geliyor. Siz haklısınız. A. e. olun.
Güncellemeleri oku. sonrada sus.
3. büyüledi beni ama sana hangisi yakışır bilemem D:
Hepsi güzel seçemiyorum :D ama sanırım birinci bir adım önde 😄
Çok tesekkür ederim ☺
1. Güzel.
Sizi tebrik ederim, kapandığınızdan dolayı... :)
Teşekkür ederim :)
Islamin bildirdigi tesettur bu degil. Bu cahillik sadece.
Din guzelligi kapayi emrediyor, vucut hatlarini kapamayi ama sen beline kemeri takarsan goguste belli olur, kalcada. burada da ortaya koccaman bir sacmalik cikar.
Eyvallah gülüm..
Muslumanligi senin gibilerden ogrenmeyecegim ki benim sorunum senle degil soran. Sana fikir belirttim. Asagidaki tarz meselesi yapana dedim ben sana hakaret etmedim!
Birincisi çok güzel bence onu seçmelisin.
Teşekkürler bende onu beğendim :)
Böyle tesettür mü olur?
Tesettürün kelime anlamı gizlenmektir.
Bunlarla gizlenilmez, ben buradayım denilir.
Helal sana bilader.
Abimin düğünün de ne giymeliyim? Kara peçemi? Üstelik ben yeni kapandım. biraz saygi.
Abinin düğünü olması senin hakkıyla kapanmana engel değildir! Yeni kapandın diye sana hakkı söylemeyecekmiyiz! Ben sana saygısızlık etmiyorum böyle bir örtünme yok diyorum! Bana Allah razı olsun demen gerekirken, saygısızlıkla suçluyorsun. Kara peçe demişsin, heryerde öyle giyin sana helal olsun Allah razı olsun diyeyim.
Profilime bakarsan ferace giyiyorum. dikkat etmeye calisiyorum. Hic birsey yapmamak mi biryerden baslamak mi?
Güncellemeleri okurmusun?
Setr-i avret: Avret yerlerinin gizlenmesi demektir. Tesettür de setr (gizlemek) kelimesinden türetilmiştir. Yani tesettür avret yerlerinin gizlenmesi, gizlenmek, dikkat çekmemektir. Maalesef tesettür, süslenmek olarak anlaşıldığı için sadece beden örtülüyor. Vücut hatları tüm çıplaklığı ile ortada. Bedene yapışan bir kıyafet, vücut tüm ayrıntıları ile ortada. Bu haliyle örtünmüş fakat tesettürden çok cazibe merkezi olmuş olan bir bayan diğer bayanlardan daha çok dikkatleri üzerine topluyor. Rengarenk eşarplar/şallar ayrı bir ilgi odağı zaten. Bu kapsamda değerlendirme yapılacak olunursa paylaştığınız kıyafetlerden hepsi sadece süslenmek, cazibe merkezi olmak için uygundur. Tesettür için nâ-müsaittir. Kimsenin giyim tarzına karışacak değiliz, lakin bu tarz giyimleri tesettür olarak sunulmasına karşıyız.
Hemen bize geliyorsun, baştan aşağı seni yeniliyoruz
Elbiseyi çok beğendim nerden buldun ne kadar?
Ilki ile ikincisi.
Ilk attigin resim güzel bence : )
Kesinlikle 1 diyorum
Teşekkürler be de onu beğendim ☺
Resmine baktım senle de özdeşleştirdim gerçekten çok yakışıcak tek tercihin ilk sırada ki elbise olmalı :)
Hahah cok tesekkürler cok naifsiniz 😊
kırmızı çok hoşmuş :)
Birinci çok güzel
Bende birinciyi daha çok beğendim:)
ıkı guzel
Teşekkürler
Kirmizi olani begendim
Çok hanım hanımcıl o da çok hoşuma gitti. normal gündede kullanabilirim hem. teşekkürler:)
Ben ikinci resmi beğendim
Ben ilk attigimi daha cok begendim sanki :)
Bak üstteki kaftan gibi ceketi çıkarırsam daha sonrada kullanabilirim. kızlar o açıdanda bakiyor ☺ ikinciyi alsam bir kere giyim gardolapta tozlancak ☺☺
1 ve 2 aynı zaten.
3 te çok kötü.
3. Elbise
Teşekkür ederim
profilindeki halinle daha güzelsin :)
Onu günlük giyiyorum. ben düğün için kiyafet bakyrum.
Boş yorum yapmayın kardeşim. Engel atiyorum. aeo
Üçüncü Güzel
Teşekkürler
ilk elbise çok hoş tatlım ya onu almalısın :)
İkinci Güzel
1 1 1 1 1 :)
Teşekkür ederim cann ☺
Birinci güzel
2. Bu gözlere güven
1. ve 3. süperr
Teşekkürler ☺
İlki güzel
1. güzel
Teşekkürler :)
1. kesinliklee👍👍
Bende onu beğendim teşekkür ederim ☺ Ama çok tuzluymuş parası ☺
2. resim cok hoş
Tskrler:)
Ikincisi güzel
İkinciside biraz abartili gibi. normalde hic kullanmam onu.
1. si gelinlik gibi. 3. sü de güzel değil. Yani düğün için uygun değil. Ondan iki
Tesekkürler
hepsi güzel desem :)
Teşekkürler de birini seçseniz, seçmekte kolaylık olur:)
Tekrar teşekkürler:)
Sonuncu harikaaa
Üçüncü Güzel onu al
Üçüncü Güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar