Eşim beni sevindirdiğini görsün diye altın kolye mi alsın yoksa ev eşyaları mı almalıyız?

Yeni evliyiz ve maddi olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Evlenirken hiç altın talep etmedim. Şu an sadece küçük bir tektaş yüzüğüm var. Eşimin elinden gelse ayağıma dünyaları sereceğini bildiğim için hiçbirini dert etmiyorum. Onun varlığı bana yeter çok şükür. İhtiyacımız olan bazı ev eşyaları var. Şu an en önemli olanı yemek masası ve koltuk. Eşim eline para geçince bana altın kolye almak istediğini söyledi. Ben ise kolye yerine evimizin ihtiyaçlarını alalım ben böyle de mutlu olurum dedim. Sen onları dert etme onu da hallederiz diyor. Bir yandan da benim için çabalamasına alan açmak istiyorum çünkü bana sürekli "Ne yaparsam yapayım sana hak ettiğin hayatı veremiyormuşum gibi hissediyorum" deyip bunun için suçluluk hissediyor gibi. Bu yüzden eve her geldiğinde elinde çikolatayla veya bir çiçekle gelir. Size soruyorum kolye alıp sevinmeme sebep olduğunu görüp mutlu mu olsun yoksa mantıklı olan kolye yerine önce evin ihtiyaçlarını alması için ikna mı edeyim?

Eşim beni sevindirdiğini görsün diye altın kolye mi alsın yoksa ev eşyaları mı almalıyız?