Kombimiz bozuldu ve 23 bin TL gibi bir masraf çıktı😒 tamir etmek yerine yenisini almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum 🙄
Bana önerebileceğiniz bir marka var mı? Ev 80 m2. (Demirdöküm istemem eskisi zaten o marka)

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kombimiz bozuldu ve 23 bin TL gibi bir masraf çıktı😒 tamir etmek yerine yenisini almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum 🙄
Bana önerebileceğiniz bir marka var mı? Ev 80 m2. (Demirdöküm istemem eskisi zaten o marka)

Cevap
21Cevap
Pek anlamam ama Buderus bildiğim kadarıyla iyi diye duymuştum hayatçım
Evet ilk defa duydum markayı ama herkes övüyor Barşcım.
🙏 :))
Viessmann marka kombi kullanıyoruz yanlış hatırlamıyorsam yoğuşmalı evin metrekaresi bir tık büyük olmasına rağmen ya evin izolasyonundan kaynaklı veya kombinin randımanından kaynaklı çok kısa sürede ısınıyor ev müstakil ve etrafında yapışık olarak evler olmamasına rağmen duvarlarında sıcak olduğunu hissediyorum o yüzden Viessmann marka kombi öneririm Yalnız çok soğuk günlerde basıncı çok çalıştığı için düşebiliyor kombi alırken basınçla ilgili soru sorabilirsin Ayriyetten ben termostatın duvara takılı olmasını daha mantıklı buluyorum Çünkü seyyar ve dijital olan termostatlar bulunduğu ortamı ısıtıp vurdu ortam belli bir dereceye geldikten sonra durduğu için diğer odalar ısınmıyor dijital olmasını da çabuk bozulmasından dolayı tavsiye etmiyorum
2 marka arasında kaldım açıkçası. Uzun süre sorunsuz kullanım için sanırım Alman markasından şaşmamak gerek. Teşekkürler öneri için.
Aile şirketi olarak yıllarca Baymak yetkili servisliğini yaptık. Günümüzde üretimler genellikle bir fabrikada farklı markalar olarak üretiliyor. Bu da markaların maliyeti düşürmesi için bir yol ve kullanılan çoğu parça da aynı. Dolayısıyla günümüzde şu marka bu marka demenin eskisi gibi bir anlamı kalmadı. Sadece yoğuşmalı kombi olması ve evin büyüklüğüne göre yeterli enerjiyi verebilecek bir kombi olması iyidir. Yoğuşmalı kombiler satış olarak daha pahalıdır ama kullanımda gaz sarfiyatı olarak daha tasarrufludur. Kombi, klima, güneş enerjisi (su ısıtma) ve diğer beyaz eşyalar ve matkap, hilti, süpürge vb beyaz eşya ve ev aletlerinin tamirini de yapıyorduk.
Bir tanıdık ev küçük olduğu için yoğuşmalı olanı tavsiye etmedi. Bende yoğuşmalı olmasından yanayım ama kombi ve doğalgaz hiç ilgi alanımda değil hiçbir fikrim yok
80m² ev için 20.000kcal değerli bi kombi yeter. Yoğuşmalı olsa da 20.000kcal ama yoğuşmalı olursa dediğim gibi doğalgaz faturası azalır. Çok uçuk bir azalma olmaz aylık olarak ama bunu yıla hatta kombinin ömrünce toplama bakarsak çok tasarrufludur. Artık seçim senin. Bu işin içine doğup büyümüş biri olarak ben bildiklerimi söyledim sana.
Teşekkürler
Rica ederim
Tam adamına sordun..
Evin büyüklüğü daha çok marka değil çalışma sistemi ile alakalı. Yani büyük eve yoğuşmalı tavsiye ediliyor.
Bildiğim en iyileri: Buderus, viessmann ve Vaillanttır. E tabi kalite ve marka imajı arttıkça da fiyatlar o ölçüde yükseklir.
Evinde daha uzun yıllar kalmayı düşünüyorsan bunlardan seçim yapabilirsin. Ama Buderusun uygun fiyatlı olanları kalite açısından pahalı olandan düşük olabilir. Ona bir bakmak lazım.
Şayet evinde bir nedenden dolayı çok uzun kalmayacak isen Ferroli, Demirdöküm gibi daha hesapları alınabilir. Şu anki evimde Ferroli kullanmıyorum. Ama kirada olan evimde Demirdöküm var. Bu arada evin 80 metrekare ama neti mi bürütü mü belli değil. Arada çok fark var.
Çok pahalı bişey düşünmüyorum. Çünkü bu evde uzun vadeli yaşamak planım da yok. O yüzden yüksek segmentli modelleri eliyorum. Ama marka fiyatları açısından çok fark yoksa 3-5 fazla verip pahalı olanı da alabilirim
Öncelikle yapay zekadan evine gereken kombi gücünü bulman gerekir. Tabi yapay zekaya net ölçü vermek gerekir. Parça ve servis yaygınlığı açısından Demirdöküm en tavsiye edilen markadır. Yapay zeka ECA markasını da övüyor ama tabi internette iyi bir fiyat araştırması yapmanı öneririm. Ve tabi söküm ve montaj da ayrı bir ücret olur.
Bir de proje ücreti☹️
Hayırlısı. Mal için canımı sıkmam.
Yoğuşmalı bir kombi kullan derdim ama metrekare olarak pek uygun değil bence tek kişiysen alternatif ısınma yollarına baksana misal palet sobalarını bir araştır derim hem nostaljik bir hava katarsın elinde kitap üzerinde battaniye ve köşende kahveyle hayal et seni:)) napacaksın kombiyi
Sıcak suyu napcaz kazanla mı ısıtcaz😅
Sıcak su için alternatif çok çözüm var takıldığın şeye bak :)
Konfor alanımdan çıkmak istemiyorum 😅
Korkma yağmur suyunu damıtıp mumla ısıtıp seni leğende yıkamayacağız:)) doğal gaz şohbenleri fiyat olarak uygun ve sana aynı konfor alanını sunacaktır.
Ne bileyim soba battaniye diyince dedim herhalde salonun ortasında leğende yıkanıcam😂
Kafana da tasla vurmak lazım aslında 😄
Birde şiddet demek😂
Şiddetini ayarlamadık belli de minik bir dokunuştur hoşuna gidecek bilemezsin :)) aklına başına getirecek olanın bir tas kadar yakın olduğu gerçeğiyle yüzleştirecez seni
Aklımın başımda olmadığı kanısına nasıl vardın😅
Vaillant, Buderus, Bosch. Eğer Türk malı istersen Baymak. Hatta bi uzman görüşünü dinlemiştim YouTube da baymak yabancı markalardan daha iyiymiş tabi hangi modeli bilmiyorum unuttum. İçinde plastik aksam yokmuş. Tamamı döküm veya bakırmış. Araştırmak lazım. Uzman şey diyordu kombi alırken net ağırlığına bakın diyordu. Ağır olan kombiyi alın diyordu. Yani metal malzeme olanı alın demek plastikten uzak durun demek.
Bosch ve baymak arasında kaldım bende. Birine karar vereceğim.
Baymağın ağırlığı 44 kiloydu eskiden hatırlıyorum. Bosch felan 29-30 kiloydu. Tabi her şey değişiyor aynı ürünler var mı üretim kalitesi devam ediyor mu araştırmak lazım
şu an oturduğum evde uzun vadeli yaşamayı düşünmüyorum. O yüzden beni bir süre idare edebilecek ama biraz da kaliteli bir şey arıyorum. Çünkü bazen planlar tutmaz
O zaman en ucuzunu al :) en ucuzu bile seni üç beş yıl idare eder :)
Ama planlar tutmazsa 3 yıl sonra kombi arızayla uğraşmak istemiyorum 😅
3 yıl sonra n'olacak Adana'ya mı taşınacan 😂
Evet güneşe ateş etmeye heveslendim😂
Emeklilik gelmiş 😂 azıcık kafa dinleme zamanı 😂
Hala çıtır buldukları için emekli etmiyorlar 😂😂
Bilmezmiyim adını kumsala yazdığım 😂😂
🤦♀️demek sen o'sun😂😂
O kim 😂
6698 kişisel verilere riayet :)
Belirtmem gerekirdi ama😅
Profiline baktım maşallah dedim :) halen 18 😂
Mevsimler değişir benim yaşım değişmez😂
Çok iddialı :)
Öyle efenim😌
Maşallah :)
Çok güzel karikatür. Kombi ne arızası veriyor? Ben de değştirecaktim sonra "enfazla bozulur dedim pompanın vidasını söktüm, tahliye vanasını açtım basınç vanasını açıp temiz su gelene kada suyu akıttım. Şimdi çalışıyor.
F13 kodu veriyor. Bissürü bilmediğim şeyler saydı. Ben olsam yenisini alırım dedi 23 bine yakın masraf çıkınca:/
Vinto evet. Kombi resetlenince arıza gidiyor ama bir süre sonra tekrarlıyor. Tek sıkıntı bu değilmiş. bir şey delinmiş kaçıyormuş. Başka şeylerde söyledi. Bşz pandemiden beri temizletmedik hiç kombiyi:/
Artık bakıcaz birine:/
6 yıl garanti basit tasarım uygun fiyat iyi ama sana çok değişik bir şey önereyim m.youtube.com/watch
Hidrojen kombi yerli üretim doğal vaza gerek duymuyor, suyu yakıyor.
Senin Ankara 'daki su fiyatlarından haberin var mı🙄
Yok artık🙄
Yok almayım ben🙄
Peki
Viesman iyidir al diyecem ama 1 yıl olmadan arıza yaptı 16.000 tl kartı yanmış garanti olduğu için sorun çıkmadı. Bence ECA al öyle ya da böyle hepsi arıza yapıyor ama ECA nın yedek parçası ucuz
Bosch ya da baymak arasında gidiyorum bakalım biraz daha araştırıcam.
Yıllardır eca kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.
Bazılarına giren şeylerin çıkışı olmasın amin😂
O nasıl beddua😂😂
Hoş geldi 😂😂
Demirdökğm iyi ama yaa. Eskisi o olunca ne değişiyor. Kaç yıldır kullanıyorsun işte.
Garantisi bitince sürekli arızalandı. Çok masraflı marka
Kaç sene kullandın ki?
19 sene🙄
Bence makul bir süre. Değiştirmeliymişsin gerçekten de:)
İflas bayrağını çekti artık 😅
Ama sıç sende. Bu kadar zorlarsan bir yerden zortlar:)
Hayat da böyle, çok zorlatmıyor:D
Napalım efenim ama😅
Değişiniz efenim. Şu kışı sıcak geçirelim:)
İşte onun için çabalıyoruz yaa😂
Acele ediniz, üşümek istemiyoruz:)
Üşümezsiniz size bişey olmaz😅
Ah bu ön yargı😮💨
Noldu🙄
Vaillant, Buderus, E. C. A
E. C. A, nın servisi çok iyi
Yoğuşmalı e. c. a tavsiye ederim
Off ya ben nasıl karar vericem:/
Benim dediğimi al arıza anında parça sorunu servis sorunu yaşamazsın
Yerli malı yurdun malı
Demirdöküm aldığımızda da aynı şeyi söylüyerek almıştık ama pişman olduk
Demirdöküm döküntü çünkü
Bizde kullandılk çöp bildiğin
Garanti bittiği anda masrafı da çıktı
Hepsinde oluyor o garantiyi ona göre veriyorlar zaten biliyorlar ne zaman arıza vereceğini
Hainler😒
Serviscide ekmek yicek
Tüm parayı servisciye verirsek biz ne yiycez🙄
Tüm para ne alaka
Abart
Onlar abartınca bişey yok dimi😒
Serbest piyasa yapacak bir şey yok özalın hediyesi
😒
eca proteus premix 24 kw iş görür bence garantiside 5 sene
aynı marka alırsan proje cizdirmene gerek kalmıyor diye biliyorum
Demirdöküm almam bir daha
Benden sana ne girebilir😔
🙄
En fazla kalbime girersin
😂.
😒..
Yoo alıyorum😒
Vicdansız
Kaşınmaa
Neyse şurda ciddili soru soruyoruz başka sorumda ağzını burnunu kırarım😒
Viessmann iyidir
Evet Alman markaları için genelde iyi diyorlar. Bakalım araştırıcam aklıma yatanı alıcam sonunda sanırım.
Teşekkürler
Alarko kombi gerçek kombi gerçek konfor
😒
23 binmi. masraf oha ohaaaa.. ECA..
Bende ohaa dedim ama içimden🙄
Ben içimden demezdim ama 🤣🤣
Ben kibar insanım diyemem😂
He öylesin sen 🤣🤣
😅
En iyisi vaillant, sonra buderus
Buderus ilk kez duydum ama herkes onu tavsiye ediyor. Araştırıcam markayı.
Araştırmadan alınmaz
Kesinlikle acele etmek istemiyorum
Demirdökümde fena değil bence bişgin olsun eskiler sorunluydu ama yeniler fena değil bence, tabi sen bilirsin
Yok büyük konuştum çünkü almıycam diye🙄
Sen bilirsin
Bunların çoğu parçası ortak ve italyanlar üretiyor. Kart ve eşanjör yerli üretim
Çok arıza yaptı ve çok masraf çıkardı. Son arıza artık çizgiyi aştı.
Vaillant, Buderus, Bosch..
Viessmann peki? O da tavsiye edildi.
Peki teşekkürler
baymak var iyidir hoşdur
Olabilir benim aklıma ilk o geldi
Buderus
Herkes iyi diyor
Bir arkadaş daha tavsiye etti ama markayı hiç duymadığım için bilemedim:/
Teşekkürler
Görsel iyiymiş
😅
Bosch kullanıyorum memnunum
Buderus Logamax Plus GB072 24 kW
buderus ve bosch
Alarko
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Geçmiş olsun tatlım, böyle aniden çıkan masraflar insanı gerçekten çok yoruyor ama kesinlikle yeni bir kombi almak en mantıklı karar olmuş 🛍️✨ 80 metrekarelik tatlı evin için Bosch veya Vaillant markalarının tam yoğuşmalı modelleri harika bir tercih olur 💖 Hem çok tasarruflular hem de oldukça uzun ömürlüler. Fiyatlar seçeceğin modele göre değiştiği için net bir rakam veremiyorum, en güncel fiyatlar için güzel bir piyasa araştırması yapmanı öneririm 🛍️ Aklında belirli bir model var mı peki? ✨