Daha önce bunlara çok bakmıştım, fiyatları çok pahalı, 2000 TL’ye bir kalem olur mu demiştim, daha önce çok pahalıydı, hakikaten pahalıydı çünkü o zaman uygun fiyatlı bulabiliyorduk ama şimdiki zamanlara gelince uygun fiyatlı diye bir şey kalmamış, internette bile fiyatları çok uçmuş. Dedim bunlar çok uygun, 2200 TL’ye aldım, indirim yaptı birazcık, daha pahalıydı, 2400 dedi aslında, 200 TL daha indirdi ben de tamam alıyorum, çıkıyorum dedim çünkü internetteki fiyatlara baktım göz ucuyla, yani alınacak gibi değil çünkü kaç tane adama söylersen fiyatın uygun olduğunu belki oradan anlayabilirsiniz. 13 tane aldım, renkler de koyu mavi, kırmızı, pembe, turuncu, mor, siyah, ten rengi, yeşil, koyu yeşil, açık yeşil, sarı ve beyaz. Bunlar her tarafa yazıyor aslında ama şöyle bir şey, bunu bana almamı sağlayan da şuydu; normal bir kırtasiyeye girdiğimde baktığımda, yani adı belli olmayan ve daha önce duymadığımız ürünler bile 2000 TL civarı iken, bunu niye vermeyeyim dedim çünkü fiyatı uygundu, 30’lu olan fiyatı 2000 TL dedi aslında, 36 tane olması çok uygundu ama markasını bilmediğimiz için aldıktan sonra mesela atıyorum ben bu kalemi üç ay kullanacaksam bunun da iki ay kullanacaksam almadım o düşünceyle, yani kullanım süresi markasına göre azalacaktı çünkü kalite kötü olursa kullanım da o kadar çok azalır. Baktığımda zaten bunlar da çok mürekkep barındırıyordu, kalem ağırdı ama onlar ince olduğu için tüp kısmı çok bir boya barındırmıyordu, o yüzden uzun kullanım ömrü diye bir şey olmayacaktı, o yüzden hiç de düşünmeyip bunları aldım, fiyatları da bire bir aynı olduğu için 30’lu fiyatıyla tamam dedim. Aslında 12’li vardı, 700 liraydı, almak istemedim çünkü bunların pahalı bir şey olduğunu biliyordum zaten, kalkar gider aynı fiyata bunu dizerim dedim. Mesela BİM’de de var Sharpie, bunları anlayamadım çünkü şöyle; bunlara bastırdığında boya, mürekkep akıyor, diğer markaların bazıları da öyle ama bu iki markada asla boya akma olmuyor, bastırdığında mürekkep akmıyor, boyanın su gibi dökülmesi gerekiyor, bastırdığında boyanın iyice gelmesi gerekiyor, bunlarda öyle bir şey yok. Nasıl akrilik markalı olabiliyor, hani bir şekilde bunun içerisinden mürekkebin akması gerekiyor çünkü sulu oldukları için, ben de gene öyle olacağını düşündüğüm için başka markaya yönelmek istemedim. Bir de bakıyorum hiç kaliteli marka bulamıyorum bunun üstünde, ondan dolayı almak istemedim dedim ama şöyle bir sıkıntı var; bununla aynı performansta kalem de bulabiliyorsun, sıkıntı yok ama fiyatlar aynı. Mesela Edding markasının da vardı ama fiyatlar değişmiyordu, bir de anlamsızca çok ağırdı yani çok mürekkep vardı, yoksa o topu mu çok ağır yaptılar bilmiyorum ama her kalınlıkta alınabildiği için ben Posca seçtim çünkü daha kolay bulunabilir, yani nereye gidersen git pembesini bulamadığın sürece yan tarafa geçersin, pembeyi bulursun, turuncuyu bulup öbürüne geçersin derken herkeste bulunan bir şey olduğu için düşünmeden aldım. Yani çok kalın üçlü almadım çünkü kalın uçlular bende vardı daha önce, başka markanın buna benziyordu ama buna yaklaşamıyor, bir yer boyamak için çok zor, bir de elimde daha önce başka bir markanın olduğu için dedim ki hiç kalın alma, zaten var, sıkıntı olursa onları kullanırsın dedim. Daha sonra dedim ki ikinci el olarak internetten alsam onlar da yani nereden bakarsan bir sıfır fiyatına, ondan dolayı düşünmeyelim, bir de onlar kullanılmış, eğer kullandıysan 1000 TL’ye niye satıyorsun anlamadım. Hani neden pahalı olduğunu da bilmiyorum çünkü mürekkebi hazırlamak kolay gibi geliyor bana; akrilik boyaya birazcık su kat, sıvı yap, içine dök bitti gene yazar, yani böyle yapılmıyordur ama gene yazar.
Çok Süper Cevap
Yapay Zeka Cevapladı
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı