Kaynanamın taktiği setin içi boş 14 ayar çıktı eşim annem bilmeden almış n'olacak diyor ne yapmam lazim, problemli gelin ben miyim?

Ya resmen kazık değil mi bu?

Düğün telaşı bitti takıları falan saydık bizim taraf tam kadro arkamda durdu, kendi ailemin taktırdığı altınlar tam altın, bilezikler ağır ağır yerinde.

Geldik eşimin tarafına kaynanam şaşalı bir kutuyla geldi, içinde güya görkemli bir gerdanlık seti var. Taktığı an içimden ne kadar ağır duruyor demiştim. Kuyumcuya bir gittik gerçeği öğrenince başımdan aşağı kaynar sular döküldü set meğerse 14 ayarmış, üstelik içi tamamen boş, hafifletilmiş çakma dolgu altınmış yani dışarıdan bakınca devasa duruyor ama gramı neredeyse çeyrek altın etmiyor.

Yetmezmiş gibi kaynanam düğün boyunca herkese biz geline şu kadar liralık set taktık diye hava atıp durmuş. Eşime durumu çıtlatayım dedim verdiği cevaba bakın aşkım ne takıntılı çıktın, annem nereden bilsin sarrafın oyununu hem niyet önemli. Ya şaka mı bunlar? Benim ailem dişinden tırnağından artırıp gerçek altın takarken, bunlar bana sahte ihtişam satıp bir de el âleme caka satıyor. Problemli olan ben miyim?

Kaynanamın taktiği setin içi boş 14 ayar çıktı eşim annem bilmeden almış n'olacak diyor ne yapmam lazim, problemli gelin ben miyim?