Eski sevgilime ikinci bir şans verip duygusal olarak ilgisiz ve umursamaz tavırlarının gerçekten değişebileceğine güvenebilir miyim?

Ben Mayıs ayında 1,5 yıllık sevgilimi terk ettim.

Aldatma, şiddet, saygısızlık, hakaret gibi bir sorun yoktu.

Fakat açık açık söylememe, konuşmama rağmen ilgisiz ve umursamaz davranıyordu. Ama dediğim gibi somut bir zarar kesinlikle yok. Ben buluşalım dersem buluşup kahve içiyorduk falan.
Cinsel anlamda uyumumuz iyiydi.

Ama mesela doğum günümde basit de olsa bir şey yapmıyordu. Cimri denemez, biz bir etkinlik bünyesinde tanıştık ve bu etkinliğin molalarında falan yemek yediğimizde hep benimkini de ödemiştir. Böyle hesapları yoktur ama hani bir kere de gel bir konsere gidelim, gel bir akşam yemek yiyelim veya içimden geldi sana bir kitap aldım, bir tişört aldım gibi hiçbir şeyi yoktu.
Birlikte olduğumuz süreçte iki kere yılbaşı iki kere sevgililer günü iki kere doğum günüm oldu, bana aldığı bir tane çöp yok. Ama mesela benim bir ihtiyacım vardı onun iş alanıyla alakalı bağlantısı olabilecek bir şey, onu aldı getirdi ücretini sormama rağmen asla söylemedi ve istemedi. Bu yüzden cimri demek istemiyorum ama ince düşünce yoksunu.

Birkaç kere anlattım. Baktım değişim yok. Erkekler ne yapması gerektiğini biliyor, yapmıyorsa istemediğindendir diye düşünerek kendime bir iyilik yaptım ve onu terk ettim.

Çok pişman.

Geçen gün gördüm, çok zayıflamış.

Gerçekten üzgün.

Bir şans daha istiyor.

Aslında onu seviyorum ama bu umursamazlığıyla beni kendisinden soğuttu. Düzelirse tekrar eskisi gibi sevebilirim ama düzeleceğinden nasıl emin olabilirim?

Düzelmeyecekse kesinlikle istemiyorum, hani ben de özledim, barışmaya niyetim var gibi düşünmeyin. Doğum günümde bir dilim pasta bile alınmayan bir ilişki bana göre kesinlikle değil.

Eski sevgilime ikinci bir şans verip duygusal olarak ilgisiz ve umursamaz tavırlarının gerçekten değişebileceğine güvenebilir miyim?