Sahibinden ve Letgo üzerinden iPhone satarken neredeyse dolandırılıyordum, böyle sahte mail ve kart bilgisi isteyenlere karşı ne yapmalıyım?

Benim iPhone X vardı elimde 64 GB. Ben ürünü satmak istiyordum çünkü boşu boşuna aldığımı düşünüyordum. Ondan sonra satmak için iki önce Letgo'ya koydum, Letgo'da kolay satılamaz belki o yüzden Sahibinden'e de koyayım, öyle daha kolay gider diye düşündüm. Koyar koymaz birkaç saniye sonra bir kadın yazdı, ürüne bakmak istiyorum dedi. Ürünün detaylı bir fotoğrafını attık, kadın tamam alıyorum dedi, sıkıntı yok dedi. Sonra bütün işlemleri halletti, e-posta istiyorum dedi, sonra e-postamı verdim ve ilerledi, işlemler oldu. Lütfen e-postanıza bakın diye bir fotoğraf attı. E-posta spamden geldi, ilk başta tereddüt etmedim olabilir, tamam dedim çünkü normalde bazı firmalar bile spama düşebiliyor. Girdim, bana diyor ki 5.000 lira kartında olması gerekiyor, parayı çekmeyeceğiz ama o para hesabında görmek istiyorum dedi, ne kadar olduğunu da yazmanı istiyorum dedi. Sonra ilk önce tabii ki de Ziraat Bankası kartımı girdim, tabii ki de orada para olmadığı için hiçbir meblağ çekemez. Sonra SMS geleceğini söyledi, kredi kartını girdikten sonra Allah'tan SMS gelmedi. SMS gelmeyince biz de şüphelendik zaten. Sonra Sahibinden'i aradım, bizde öyle bir işlem yok, havada bekleyen bir para yok, ne dersen yok dediler. İşte ondan sonra dolandırıldığımı anladım ama tam öyle bir şey olmadı çünkü Allah'tan kredi kartının ödeme gününü geçirdiğim için banka bütün işlemimi kapatmış dışarıya. Ben de hiç geçmeden arayıp kartımı kapattırdım ve yenisini sipariş ettim. Ziraat Bankası'na gelirsek de direkt ben hesabı kapattım zaten, oraya ne para geliyor ne de başka bir şey oluyor. E-postayı da 3 aşamalı doğrulama yaptırdım. Kadına da gelirsek her şeyi bildiğimi bildiği için tırstı kadın. En sonunda dedim ki ben hiçbir şeyimi vermiyorum, mesajıma bakıp hiçbir cevap vermedi. Zaten inandırıcı olsun diye iki çocuğunu, biri kendisini çekip koymuş herhalde ama başkasında bulup koymuş olabilir. Kadın her şeyi öğrendiğimi bildiği için cevap vermiyor, mesajıma bakmış ama cevap yok, zaten cevaplara çok geç cevap veriyor ya da cevap vermiyor.
Sahibinden ve Letgo üzerinden iPhone satarken neredeyse dolandırılıyordum, böyle sahte mail ve kart bilgisi isteyenlere karşı ne yapmalıyım?