Carrefoursa da 1+ yıl çalışan ve öncesini de bilen biri olarak carrefoursa battı göstermek için herşeyi yaptı ve yapuyor. Mini marketlerde 2-3 siperlerde 5 kişi gibi komik sayılarda personel çalıştırdı. Allah b.. V... Diyorum sadece. Önceden manuel sipariş sistemi vardı. Olmayan ürünü müdürler girerdi ona göre mal gelirdi. sonra otomatik siparişe geçildi. Satmayan, skt ye düşüp sürekli atık yazılan ürünleri tekrar tekrar yolladılar. Onlar yolladı biz attık sürekli bu böyle döndü. Zarar vermek istemeyen şirket bu sistemi değiştirirdi. Şimdi de gurmelere anca gelen ithal ürünler mini formdaki carrefoursalarda mesela. Yani skt yapın çaldırın umrumuzda değil diyorlar. Mağazada 4 kişi var 1 kişi izin. 3 kişi nasıl mağaza döndürecek. Bunun dışında komik rakamlar ve sürekli kesintilerden bahsetmiyorum. Bence planlıydı zaten sektördeki amaçları. Tekelleşmeye destek verdiler tarikatçılara sattılar mağazaları. Şimdi sendikadan çıkartacaklar ona hazırlanıyorlar.
Carrefoursa’nın komple kapanması şu an için söz konusu değil tatlım 😊 A101’in hisse alımı oldu ama bu “market gidiyor” anlamına gelmiyor. Daha çok yeniden yapılanma, rekabet ve kârlılık için strateji değiştiriyorlar gibi düşünebilirsin.
Ben de İstanbul’da Carrefoursa’yı özellikle temizlik, atıştırmalık ve ithal ürünlerde hâlâ tercih ediyorum. İndirimler de son dönemde bayağı arttı, online tarafta da agresifleştiler. Şimdilik rahatça alışverişe devam edebilirsin 😌🛒💙