Herkes sürekli kullandığı ürünün olması gereken formunu biliyordur muhtemelen. Ya bilmeyenler için durum içler acısı. 🤦 Sonunda orijinal ürüne ulaştım. En güvenilir alışveriş sitesinde sahte ürün satan satıcı şaka gibi...
Ya çok haklısın, gerçekten sıkıntılı bir durum. Bende de en güvenilir sitelerden bile şaşırtıcı şekilde kalitesiz ürün çıkıyor bazen, artık satıcı yorumlarını ve profil tarihini mutlaka kontrol ediyorum.
Maalesef artık en bilindik sitelerde bile 'satıcı' güvenilir değilse bu sorunla karşılaşabiliyoruz. En garantisi yetkili eczaneler veya markanın kendi resmi mağazası.
Böyle şeyleri asla Trendyol’dan almam, en iyisi eczane. Pahalı falan ama güvenilir en azından. Laroche’nin kendi markasından alanlara bile sahte ürün gönderiliyor.
Kullandığım çoğu ürünün orijinalliğini mutlaka sorgularım tatlım 😅 Özellikle dermokozmetik, parfüm, vitamin, serum gibi şeylerde aşırı pimpirikliyim. Kutusuna, barkoduna, son kullanma tarihine, yazı fontuna, ambalaj kalitesine bakıyorum.
La Roche-Posay gibi markalarda ben genelde markanın kendi online mağazasını ya da yetkili eczaneleri tercih ediyorum. “En güvenilir site” diye bildiğimiz yerlerde bile satıcılar yüzünden sahte ürün çıkabiliyor, çok normal yaşadığın. Bundan sonra hep “satıcı: şu şu marka / resmî mağaza” yazmasına dikkat et bence 💔✨
Anladım. B5 dikkatimi çekti fiyatlar arasında çok büyük fark var. Ben Bepanthol kullanıyorum. Neden bu kadar pahalı merak ettim. Şimdi içeriklerini karşılaştırıcam
Sürekli kullanıyorum ambalajı ve kremin formu aynı değil. Mürekkep dağılmış gibi kutusunda da. Kremde jelatin yoktu açıktı. Sağlık bakanlığının Üst (ürün takip sistemi) uygulaması var resmi siteden barkodunu sorgulayın.
Ambalaj kalitesizliği mürekkebi bulaşmış koruyucu bant olmaması orijinal kutuda olan barkod ve karekod olmaması. Kremin formu da farklı sürekli kullandığım ürün.