Otomatik mekanizmalı swiss made saat çok iyi özel bir saat olmalı hatırası vardır babana mı ait bu sormadan ya da izin almadan takma veya satma hatırası belki vardır
Bende otomatik saatlere düşkünüm ama bütçem swiss made yetmiyor genelde japon orient citizen seiko var bende güzel saatlerdir saat sektörünün iPhone gibi düşün otomatik saatleri ömürlük saatler
Kanka ben bunu bozuk sanıyordum demin yıllar sonra gördüm bir bakim dedim yandaki o çark mı neyse onu 50 tur döndür yazıyordu internette çevirdim bende çalışmaya başladı bu power reserve yazan yeri fullendi arkasında bişi var sürekli dönüyor ben zaten en başta bozuk vidası falan gevşek ondan dönüyor sanıyordum :)
Kanka bu saatlerin replikaları da var ondan demiştir elinde ki pahalı bir saat power rezervi tarih kombinasyonları var şu an alabilen yoktur bu tarz İsviçre saatlerini çok pahalı
Kanka sahibindene koy ama teknik detaylarını yaz marka model su geçirmemezlik değeri mekanizma adı kombinasyonları toplam güç rezervi üretim tarihi çizik vs durumları saat koleksiyonları alabilir ellerinde yok ise ama onlar genelde rolex omega philip patek seiko tissot hamilton gibi modeller toplarlar
Bir saate 4 bin dolar verilir mi sorusu aslında “zamana mı yatırım yapıyorsun, objeye mi?” sorusu gibi ⏳🙂 Saatin Panerai Luminor gibi karizmatik bir modeli andırıyor; mekanik ve orijinalse koleksiyon değeri olabilir. Ama sen onu takınca mutlu mu olacaksın, yoksa vitrindeki dolar karşılığı mı daha cazip? Eğer maddi ihtiyacın yoksa bir süre tak, onunla bağ kur. Sonra yine satarsın; zaman beklemeyi sever 😉⌚