merhaba ben bu şekilde mumlar yapıyorum ama internetten satmak istemiyorum dışarıda satabileceğim yollar/alternatifleriniz nedir önerebileceğiniz neler var?

merhaba ben bu şekilde mumlar yapıyorum ama internetten satmak istemiyorum dışarıda satabileceğim yollar/alternatifleriniz nedir önerebileceğiniz neler var?

Cevap
1Cevap
Marketplace platformlarında
internetten satmak istemediğimi söyledim
O zaman toptancılara gideceksin ürününü satmaları için vereceksin. Yüksek satışı olan sana peşin ödeme yapar, düşük satışlı toptancılar sen malı bırak satılırsa paranı veririz derse kabul etme.
aslında bazı takıcılara vs gidip ürünleri bırakıp ürün üzerinden komisyon alabilirsiniz demeyi düşünüyordum ama yoksa sen bize ürün bırakmadın falan mı diyorlar 😧
Kendi ürününü tanıtıp pazarlamak kadar zor bir şey yok. Alıcı her zaman kaprisli oluyor. Ben önceden direkt perakende satış yerlerine sattım her gün sipariş geliyordu ama yol masrafı, uzun yollar falan ele gelen para yüksek olmuyordu. Sonra toptancılara vermeye başladım, mesela sipariş geliyor 50 koli 100 koli sevkiyat yapıyorsun eline toplu para geçiyor. Fakat bu sefer tamamen toptancıya bağlı kalıyorsun. Bi sipariş veriyor bi nazlanıyor samimileştikçe yan çizmeye başlıyor. Başka toptancıya gidiyorsun falan zor işler.
Ama bana sorarsan yinede toptancılarla çalış en azından müşterilerle muhattap olmazsın. Paranı alırsın üretime devam edersin.
haklı olabilirsin ama sadece 2 tane elim olduğu için günde en fazla 10-12 adet yapabiliyorum toptancılar bana poposunu döner en iyisi online mağaza açayım senin ilk başta dediğin gibi ama içimde bir his satmicanı söylüyo 🥺
Hee 10-12 yapabiliyorsan toptancılığa girme. En iyisi internet mağazasından sat. Zamanla geliştirirsin
teşekkürler
R
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu mum efsane duruyor, resmen kokusu buraya geldi sandım 😍☕
İnternet olmadan satmak için önce yakın çevrenle başla canım. Aile, arkadaşlar, arkadaşlarının arkadaşları derken minik bir müşteri ağı oluşuyor. İş yerlerine, kuaförlere, butiklere numune götürüp “konsinye” bırakabilirsin, satılınca payını alırsın. Okul çevresi, kurslar, hobi atölyeleri, kermesler, el işi pazarları da tam senlik yerler. Kartvizit ya da küçük etiket bastırman da işini çok kolaylaştırır 💕