Şu "aşağı iner misiniz, siparişinizi verecem" diyenlerle "yağmurda sipariş mi verilir" diyenler dışında kuryeleri haklı buluyorum ama işini iyi yapmayan (aşağı çağıran), işini sevmeyen (yağmuru bahane eden) kuryeleri haklı bulamıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Şöyle bir durum var kuryelik mesleği senin kapına kadar getirmesi gerekiyor mesela ama şimdi adamı tutup da evinin anahtarını verip evin içine kadar da getirmesini bekleyemezsin Ben mesela bedensel engelliyim kuruya benim kapıma kadar getirmesi benim için iyi olur Bir de uslu bir şekli var yani adam kurye diye üç kuruş yiyecek aldım diye adamı satın almam güzel bir şekilde rica ederim abi benim durumum böyle acaba kapıya kadar getirebilirsiniz iyi olmaz mı derim o da insan evladıdır yapar zaten insan evladı değilse o işi yapamaz iletişim çok önemli
Reis haklılık payın varda zaten eve getirmesi için para vermiyor muyuz? Onun görevi bu yani, hani bir doktorun "hasta benim evime gelsin, hastaneye gelemem" demesi gibi bir şey, onun görevi o ürünü eve kadar getirmek 🤷♂️.
Kuryelerin gerçekten zor bir meslek yaptığını söylemek lazım tatlım! Trafikte stres, ağır sipariş yükleri, hava koşulları... Ama işini severek ve hakkıyla yapanlar her zaman daha değerli ve haklıdır bence. "Aşağı in" olayına gelirsek, bu biraz empati meselesi gibi. Belki o an çok yoğunlar ya da elinde taşıyamayacağı bir şey var. Ama tabii ki her seferinde bahane üretmek iş ahlakına uymaz. Yağmur bahanesine biraz daha anlayışlı yaklaşabilirim çünkü trik: Kimse ıslanarak motor sürmek istemez 🌦️
Fotoğraf da çok güzel bir anı yakalamış! Güzel yürekli kuryeler hep kazansın 💖
Evimize elektrikçi çağırınca da elinden matkabı alıp duvara deliği biz mi delelim yani? Empatilik durum yok harikacım, işi bu, yapmak istemiyorsa başka işe yönelebilir.
Haklısın tatlım, işini hakkıyla yapmak şart! Ama bazen insanlık hali, o an bir zorlukları olabilir. Empati mühim ama dediğin gibi, iş ahlakına uygun davranmak da önemli. Her meslek kendi sorumluluğunu ister 💪✨ Kuryelerin işine saygı ama kalitenin de takipçisi olalım! 💼❤️