Öğretmen hediye?

Oğlumla beraber, Öğretmenler Günü için ev yapımı kurdeleden bir buket hazırladık. Zaten solmayacak bir çiçek olduğu için bunu Ekim ayının başlarında, erkenden yapıp bir köşede tutmak istedim.

Kasım ayının başlarında, Öğretmenler Günü için toplu bir hediye alınacağı söylendi. O hediyeye de katılmak istedim; çünkü hem hediye üzerine çocukların isimleri yazılacak hem de hediye verme törenine para veren anneler, çocuklarıyla birlikte okula gidip öğretmenin gününü kutlayacaklardı. Oğlumun beni orada görmemesi durumunda üzülür, sorar ve merak eder diye düşündüm. O yüzden toplu alıma da katıldım.

Yoksa, kendi yaptığımız hediye benim için manevi açıdan çok daha önemliydi. Kimseye ikinci bir hediyem olduğunu söylemedim. Grubun toplu hediye alımına katıldım ama bu konuda sessiz kaldım. Bence bunu söylemek gibi bir mecburiyetim de yoktu.

Aklıma takılan tek şey, bu durumun 'göze girme' çabası olarak düşünülüp düşünülmeyeceği. Ancak, kendi hediyemi toplu alım olayı konuşulmadan, neredeyse bir ay önceden yapmıştım. Hatta parayı toplayan kişi evime geldiğinde, o konuyu açmadan önce ben ona yaptığım hediyeyi göstermiştim bile.

Zaten bana bu şekilde bir tepki gelirse, durumu açıklayacağım: 'Ben sadece oğlumun geri kalmaması için toplu alınan hediyeye katıldım,' diyeceğim.

Ayrıca, bu bizim oğlumuzla birlikte kutladığımız ilk Öğretmenler Günü ve ilk öğretmenimiz. Bu yüzden her şekilde daha bir özen göstermek istedim. Sonuçta, oğlum ilk kez öğretmenler gününü kutlayacak! Çiçeği ona verdirteceğim ve söyleyeceği kelimeleri bile şimdiden ezberledi.

Öğretmen hediye?