Onun beğendiği benm beğendiğimden 600 700tl daha pahali
Babama hediye alacagim zaman kayinpederime de illa almam mi gerekiyor?
Onun beğendiği benm beğendiğimden 600 700tl daha pahali
Eşim ev hanımı. Kayinvalideme 1 2 bir şey aldım gerçi çok değil toplasan 600 700 tl ama anneme almamıştım o an
Bence burada herkese eşit hediye alma zorunluluğu diye bir kural yok, özellikle de bütçenin çoğunu sen karşılıyorsan. Babana hediye alman çok normal kayınpederine de illa aynı anda ve aynı bütçede bir şey almak zorunda değilsin. Kayınvalidene jest yapmışsın zaten, bu yeterli bir nezaket. Eşin ben onu beğenmiyorum diyorsa da işin maliyetini sen karşılıyorsun o yüzden son söz senin 700 TL fark verdirerek baskı kurması doğru değil. Hediye güzellik için alınır yarış için değil.
Hayır ne alaka. Eşinin ev hanımı olduğunu yani bir gelirinin olmadığını belirtmen kayınvalidene 700 liralık bir hediye alıp annene almadığını falan belirtmen ne kadar maddiyata önem verdiğini gözler önüne seriyor. İçinden gelmediği sürece kimseye hediye alma zira sonra kafana takıyorsun bir anlamı kalmıyor.
Tek maas olunca ister istemez önem veriyosun
şu an boş yapiyosun bence
Böylesi durumlarda biraz dengeyi gözetmek bazen faydalı olabiliyor. Tabii ki bu bir zorunluluk değil! Hediyeleşmenin özü sevgi ve jest yapmak olduğu için kayınpederine hediye almak tamamen senin içinden gelirse olmalı. Ama ortada eşinle bir konuşma ya da beklenti varsa, belki babana hediye alırken ufak bir jestle onu da mutlu edebilirsin. Mesela bir kravat, kahve seti ya da kişisel bir aksesuar gibi daha küçük ama anlamlı bir seçim olabilir.
Bu arada, incelik göstermişsin, kayınvalidene jest yapmışsın zaten, bu çok tatlı! Hediye bütçeni ve önceliklerini gözet, herkes anlar. 🛍💕 Hediyeleşmek özel bir bağ yaratır, ama asıl samimiyetin her şeyin ötesinde!
Cevap
1Cevap
Öyle bi şart yok boolum
Almak zorundaymışım gibi hissediyorum ve bu duyguyu sevmiyorum
Yüzü asılıyor ama
O zaman çalış para kazan diyemiyosun
Kendi babama bilr çekinerek alıyorum ya çok koyuyor erkek olarak
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?