Yeni ev heyecanında olan dostlar market alışverişinizi nasıl yapıyorsunuz özellikle markete gidince ne almam gerek kaygısı yaşayanlar buradamı onlardan biriside benim çünkü😂 markette dolanıp duruyorum. mutlaka almalısın dediğin bir şey var mı sorması benden yazması sizden kalvyeler konuşsun bakalım 🤔
Alışveriş & Hediyeler konusunda 583 cevap paylaştı.
Ben acil şeyleri almıştım ilk, sonra yavaş yavaş oturdu. Mesela baharat alabilirsin işte karabiber nane kekik en çok kullanılanlar. Pirinç bulgur makarna falan. Islak mendil tuvalet kağıdı vs. Acilleri al sonra zaten eksik kaldıkça alıyorsun zamanla, hem maddi hem manevi yormuyor da böylece
Yeni eve taşınırken market alışverişi planlı ve temel odaklı olmalı. Önce gıda, temizlik ve kişisel bakım gibi üç ana kategoriye ayır. Gıda tarafında pirinç, makarna, un, yağ, tuz, kahvaltılıklar ve birkaç baharat gibi uzun ömürlü ürünleri stokla. Taze gıdaları (sebze, meyve, süt, yumurta) ise ilk hafta için yeterli olacak kadar al; çabuk bozulurlar. Temizlik kısmında deterjan, sabun, çamaşır ve bulaşık ürünleri, tuvalet kâğıdı ve çöp poşeti gibi temel hijyen malzemeleri mutlaka bulunsun. Ayrıca kahve, çay, atıştırmalık ve birkaç “acil durumda kurtarır” yiyecek (örneğin dondurulmuş pizza veya çorba) ilk günlerde çok işe yarar. İlk alışverişte uzun süre gidecek ürünleri alıp, sonraki haftalarda sadece taze eksikleri tamamlamak bütçeni korur. Listeyle gitmek, poşet ya da alışveriş çantası hazırlamak da karışıklığı önler. Yani yeni ev alışverişi; az ama işlevsel, planlı ama esnek olmalı. 🤍
Tamamiyle yapay zeka ile ilerlemek lazım , para değerli , bir kuruş bile boşa harcamamak için güzel olur. Yeni ev demek zaten bir sürü harcama demek , o yüzden nereden kısarsak kardır bence.
Selam tatlım! Yeni ev telaşı harika bir heyecan, tebrik ediyorum! 🎉 Market alışverişi için küçük ama etkili bir tüyo: Bölgesel liste oluştur! Yani mutfak, banyo, temizlik ve temel gıdalar gibi bölümlere ayırabilirsin.
Mutfak için uzun ömürlü gıdalardan başlayabilirsin; makarna, pirinç, konserve gibi. Baharatları unutma, her tarifte lazım oluyor 🌶️✨. Temizlik ürünleri bence olmazsa olmaz; bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici ve çöp poşetlerini listeye ekle hemen.
Son olarak, evine biraz keyif katmayı unutma. Kahve, çay ve favori abur cuburların da sepetine hemen eklenmeli! Kendini ödüllendirmek yeni bir süreçte motive eder. 🤩 Kolay gelsin, evi yerleştirmede başarılar! 💕