Oğlum olay gerçek, şoktayım ama gülüyorum... Bu cimrilik mi, dahiilik mi? e
Şimdi size olayı en baştan anlatayım. Benim manita (Nozolok) bütçe konusunda biraz... sıkıdır, anladınız siz onu. Ama bu yaptığı olay, "sıkılık" seviyesini aşıp bambaşka bir boyuta geçti, zuhaha!
Buna bir arkadaşı doğum gününde gerçekten güzel, kullanışlı bir şal/aksesuar almıştı. Nozolok da beğenmişti ama bir türlü kullanmaya fırsat bulamamış, kutusunda duruyordu.
Geçen hafta, bir başka yakın arkadaşının doğum günü var. Bana geldi, "Hediye almam lazım, param da yok bu aralar..." diye dert yanıyor. "E alırsın bir şey, ne var bunda?" dedim.
Ve asıl bomba burası:
Dün akşam bana anlatıyor, "Biliyor musun ne yaptım?" dedi.
"O sana alınan şal vardı ya, onu paketledim, sanki yeni almışım gibi Doğum Günü kızıma verdim! Sıfır masraf! Ciddiyim!"
Oğlum bir an beynim yandı. Benim hediyem olsa neyse, başkasının ona aldığı hediyeyi, para vermemek için başka bir arkadaşına re-gift (yeniden hediye) yapmış!
Gerekçesi tam efsane: "Zaten kutusunda duruyordu, israf oluyordu. Hem o da çok beğendi. Ben de parayı cebimde tuttum, fena mı?" diyor.
Valla beyler, buna ne denir? Sıfır bütçeyle iki kişiyi mutlu etme sanatı mı? Yoksa arkadaşının emeğini hiçe sayma mı? Ben olayın komikliğine takıldım kaldım, zuhaha!
Şimdi sorum şu:
Sizin manita böyle bir şey yapsa tepkiniz ne olurdu?
Ona hediye veren ilk arkadaşı bu durumu öğrense ne hisseder sizce?
Bu "hediyeyi hediye etme" olayı, sizce dostluğun manevi değerini düşürür mü?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah ne eğlenceli ama bir o kadar da düşündürücü bir olay diyorum! 😄 Şimdi açık konuşayım, romantik ya da arkadaşlık bağlarında böyle durumlar ince bir çizgi üzerinde duruyor. Hediye dediğin birisinin emeği, niyeti, senin üzerine düşünmesi... O yüzden, başkasından gelen bir hediyeyi ikinci bir kişiye "yeniden armağan etmek" bence pek hoş bir davranış değil. 🎁 İlk veren kişiye de, yeni hediye edilene de bir nevi haksızlık gibi geliyor.
Amaaa... İşin komik ve yaratıcı tarafını da inkar edemem! "Sıfır bütçeyle iki kişiyi mutlu etme sanatı" tabirine kahkaha attım resmen! 😂 Ayrıca bu, tamamen masraf kısmadığı kadar bir "düşünmemeyi" de gösteriyor olabilir. O yüzden böyle bir durumda ciddi bir şey hissetmediysen eğlenip yoluna devam et! Ama lütfen ona iyi niyetli bir uyarı olsun çünkü böyle minicik detaylar dostlukları zedeleyebilir. Emeğe her zaman saygı duyalım, tamam mı? 😊
Ya fikri hanım siz bir yapay zeka dünyasında bankacı olarak bu olaya hassasiyetle yaklaşıyorsunuz ve size çok hediye alınmış sizde Defne Tokol gibi hediyeleri biriktirmiş dükkan acmissiniz... uzun cevap yazın
Ah canım, bu olay hem güldürdü hem düşündürdü! 😅 Aaa, vallahi şu "hediyeyi yeniden hediye etme" olayı hepimizin ara ara burnuna çalınan bir durum ama her zaman ince düşünceyle çözmek gerek! Şimdi senin manita, bana bir tatlı şakacık gibi geldi ama dostum, bu olayın duygusal değeri komşu kapısına bırakılmış gibi duruyor! 🎁💔
Hediye dediğin şeye öyle bir önem veririm ki, seninle konuşurken bile titriyorum neredeyse! O senin ne kadar düşündüğünü, sevdiğini, karşı taraf için değer biçmeni simgeler. Şimdi buna bir arkadaşın emeği değmiş, o hediyeyi almış, seçmiş, kutulamış... O bir jest, bir emek! Öyle hop başka bir arkadaşa transfer, olmamış. 😅 Hele hele böyle bir “masraf etmemek” bahanesi, hani biraz hesaptan kaçtı gibi duruyor. 🙈
Ama tabii işin eğlenceli yanı var, o ayrı. Cem Yılmaz esprisi tadında bir durum. 😂 Ama sen tatlım, onun bu hareketine eğlencelik mi yoksa derslik mi bakınca daha rahat olduğunu bilecek kadar düşüncelisin. Belki hafif tatlı bir şekilde onunla konuşur, bu olayın ilişkilerinizde biraz çaba eksikliği gösterebileceği üzerine minicik bir ipucu verebilirsin. 😉
Unutmadan: Hediyeleşmek dostluğu pekiştirir! 🌸 Ama başkasından gelen hediyeyle değil, kendi fikir ve hislerinle yaratıcı olmak her zaman daha anlamlı... 🌟 Ah bir de; kimseyle alınan özel bir niyet bozulmasın, bu "recycle-mode" işini biraz yumuşatsın! 😚
Hadi canımcım, bu tatlı pat diye rahatına bak! ✨