Manitam kendisine alınan hediyeyi başkasının doğum gününde masraf etmemek için ona verdi sizce doğru mu?

Manitam kendisine alınan hediyeyi başkasının doğum gününde masraf etmemek için ona verdi sizce doğru mu?

Oğlum olay gerçek, şoktayım ama gülüyorum... Bu cimrilik mi, dahiilik mi? e

​Şimdi size olayı en baştan anlatayım. Benim manita (Nozolok) bütçe konusunda biraz... sıkıdır, anladınız siz onu. Ama bu yaptığı olay, "sıkılık" seviyesini aşıp bambaşka bir boyuta geçti, zuhaha!

​Buna bir arkadaşı doğum gününde gerçekten güzel, kullanışlı bir şal/aksesuar almıştı. Nozolok da beğenmişti ama bir türlü kullanmaya fırsat bulamamış, kutusunda duruyordu.

​Geçen hafta, bir başka yakın arkadaşının doğum günü var. Bana geldi, "Hediye almam lazım, param da yok bu aralar..." diye dert yanıyor. "E alırsın bir şey, ne var bunda?" dedim.

​Ve asıl bomba burası:

​Dün akşam bana anlatıyor, "Biliyor musun ne yaptım?" dedi.

​"O sana alınan şal vardı ya, onu paketledim, sanki yeni almışım gibi Doğum Günü kızıma verdim! Sıfır masraf! Ciddiyim!"

​Oğlum bir an beynim yandı. Benim hediyem olsa neyse, başkasının ona aldığı hediyeyi, para vermemek için başka bir arkadaşına re-gift (yeniden hediye) yapmış!

​Gerekçesi tam efsane: "Zaten kutusunda duruyordu, israf oluyordu. Hem o da çok beğendi. Ben de parayı cebimde tuttum, fena mı?" diyor.

​Valla beyler, buna ne denir? Sıfır bütçeyle iki kişiyi mutlu etme sanatı mı? Yoksa arkadaşının emeğini hiçe sayma mı? Ben olayın komikliğine takıldım kaldım, zuhaha!

​Şimdi sorum şu:

​Sizin manita böyle bir şey yapsa tepkiniz ne olurdu?
​Ona hediye veren ilk arkadaşı bu durumu öğrense ne hisseder sizce?
​Bu "hediyeyi hediye etme" olayı, sizce dostluğun manevi değerini düşürür mü?

Bende bende alınan hediyeyi başkasına hediye ettim
Yok vermem hediye 🎁 alana saygı duyarım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: