Kayınvalidem çocuğumun eşyalarını beraber almak istiyor napmalıyım (asıl soru detayda)?

7 aylık hamileyim. Henüz bebeğime hiçbir şey almadık kıyafet hariç onları da annem aldı. Eşim tek çocuk ve annesi mal zengini ama cimri ve hayatın güzelliklerini sevmeyen biri hayatı boyunca hep çalışmış güzel olan herkesin sevdiği şeyleri sevmeyen hevesleri hiç olmayan bir köy kadını. Ve kaynanam bebeğin her şeyi için bize para kendisinin vereceğini söylemişti. Bende alışverişimi genelde internetten yaparım iki yerden sepetlerimi oluşturdum her şeyi oralardan alacağım. Geçen kayınpederim aradı anneni ara da gidin alın gibilerinden konuştu şok oldum. Bende internetten alacağımı dedim oda ya gidip alamıyor musunuz ne farkı var dedi alacağım her şey internette hem daha uygun dedim onunla konuşursunuz dedi. Yani öyle sinir oldum ki onlara böyle zevklerden şeylerden anlayan insanlar asla değil ve kaynanam her şeyi gereksiz gören heves ettirmeyen suratı asık bir insan. Ben mağazadan gidip alacak olsam yanımda sadece kocamı isterim kendi annemi bile istemem ki onun benim gibi olmasına rağmen. Ben neden en özel alışverişimi gidip kaynanamla yapayım birde cidden alacaklarım orada yok ve kaç yer kadını gezdirmek zorunda kalcam ve yine bulamayacağız oda benim beğenen biri olmadığımı düşünüp kızacak kimbilir ne laflar edecek ben neden bu strese hamile halimle gireyim? Bebek alışverişini ya anne internetten yapar ya karı koca gider yapar üçüncü ihtimal olmaz ki. Parayı vermesi beraber alışveriş yapmamız anlamına asla gelmez. Her konuşmamızda stres sahibi oluyorum zaten. Siz ne düşünüyorsunuz? Çok çok eski çağlarda ki gibi kaynanayla alışveriş mi kaldı? Ben bireysel hayatı benimsemiş biriyim. Kıyafet bakalım demiyor ki asıl ihtiyaçları diyor çok kızdım sizce?

Kayınvalidem çocuğumun eşyalarını beraber almak istiyor napmalıyım (asıl soru detayda)?